· 

Burnout of Burned-out?

We voelen de druk steeds meer over wie we willen zijn en wie we moeten zijn. Diep van binnen vind er een shift plaats waarin we schuiven van de Oude Zelf naar een Nieuwe manier van zijn. Het is alsof we worden weggetrokken van wie we waren en de kans krijgen om duidelijk te maken wie we écht willen zijn.

 

Heb je de afgelopen tijd het gevoel dat je teveel van jezelf hebt weggeven? Dan zou dit een mooi moment zijn om jezelf te herpakken. Vandaag heb ik de Module Tijd voor Jezelf opgenomen van de bundel cursus en er kwam zoveel omhoog tijdens het opnemen. Bekijk hier de bundel cursus. Het viel me op dat het Universum tijd uitlegt als in energie. Wij zien tijd (net als geld) als iets tastbaars. Je ziet het op de klok en dat is het. Maar het is zoveel meer.

 

Zo is tijd energie die je geeft, maar ook terug hoort te krijgen. Als we werken geven we tijd en krijgen we er "geld" (energie) voor terug. Maar als je terugkrijgt en je niet gewaardeerd voelt in de waarde die je hebt gegeven (teveel energie gegeven) dan blijf je leeg en twijfelend achter. Je voelt dat je teveel hebt gegeven. 

 

We geven teveel en dat doen we vanuit ons hart. We negeren de Tekens van het Universum dat we op pauze moeten, omdat we de druk van prestatie voelen. Hoe vaak heb je niet anderen beloofd iets voor ze te doen, terwijl je moe was of tijd wilde besteden aan je eigen plannen? 

 

Dat is waarom het voor sommigen normaal is, om op te zijn. Je zit dan niet meer in een burnout, maar je bent burned-out. Er is geen energie meer om te geven. Zelfs als je op pauze gaat dan voel je je schuldig, omdat je tijd neemt voor jezelf. 

 

Afgelopen jaren is het een trend geworden om meer tijd vrij te maken voor jezelf, maar zelfs vrije tijd is geen vrije tijd. Ik spreek mijn coaching cliënten vaak aan op dit onderwerp. Ze zeggen dat ze tijd voor zichzelf maken, maar ze doen het niet. Want zelfs als ze stilzitten zijn ze aan het denken aan de duizenden dingen die ze moeten doen. Waar ze nog moeten zijn. 

 

Zelfs op de rust momenten ben je niet in rust.

Als je in het dagelijks leven niet een moment voor jezelf kunt pakken en echt kunt zakken in presente tijd krijg je niet de kans om je batterij op te laden. Je blijft (ook al wil je het niet) hetzelfde patroon herhalen. Alleen heb je er dit keer een mooier strikje omheen gezet. Hoe vaak mediteer of wandel je niet en ben je ondertussen een lijstje aan het maken van dingen die moeten gebeuren?

 

We gaan te vaak over ons eigen lichaams grenzen heen door te duwen en te blijven bewegen. Teveel bezig met wat er extern moet gebeuren en niet met wat belangrijk is intern. Als je je energie blijft weggeven dan is het onmogelijk om te meten waar je energie is. Je bent overal. Hierdoor voel je je onwaardig, want je bent moe. 

  

Hoe vaak heb je geprobeerd om een grens aan te geven, maar begreep de ander niet waar deze grens vandaan kwam? Waarin je toch over je eigen grenzen heen ging, omdat je de ander niet wilde beledigen. Door je eigen grens te vergeten weet je niet meer waarom die grens belangrijk was voor jou.

 

De keuze die je maakt richting jezelf is, de belangrijkste keuze die je maakt richting de toekomst die je wil Manifesteren. Als je geen uitweg meer kunt zien dan is je energie op en ben je verder dan een burnout. Je bent compleet leeg. Vanaf hier kost het meer moeite om jezelf weer te motiveren. Als je niet de juiste begeleiding hebt kun je er langer dan nodig in blijven dwalen. Diep van binnen weet je dat je eerder aan de bel had moeten trekken. Maar je durfde niet.

 

Je durfde de grens niet aan te geven en daarmee ben je beland in een situatie waarin je burned-out bent. Volledig op. Maar gelukkig houdt het hier niet op. Want vanaf hier kun je kiezen wat je gaat loslaten en wat je gaat meenemen. Wat dient je nog? Wie dient je nog? Wie is er altijd (zelfs als onmogelijk is om bij je te zijn)? Hier is het belangrijk om te weten dat het niet gaat om wie je wil wegduwen.

 

Het Universum maakt deze keuze in jouw Hoogste Goed. Het enige wat je hoeft te doen is, je frequentie verhogen. Focus je op jezelf en hoe jij je wil voelen. De rest valt op haar plekje. Zonder dat jij hoeft te geven of jezelf moet opbranden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0
.