Burnout of Burned-Out

Gepubliceerd op 23 december 2022 om 10:46

We voelen steeds meer druk steeds over wie we willen zijn en wie we moeten zijn. Diep van binnen vindt er een shift plaats waarin we schuiven van de Oude Zelf naar een Nieuwe manier van zijn. Het is alsof we worden weggetrokken van wie we waren en de kans krijgen om duidelijk te maken wie we écht willen zijn.

Heb je de afgelopen tijd het gevoel dat je teveel van jezelf hebt weggeven? Dan zou dit een mooi moment zijn om jezelf te herpakken. Vandaag, tijdens het opnemen van een video voor mijn cursus, kwamen zoveel gevoelens omhoog. Het viel me op dat het Universum tijd uitlegt als in energie. Wij zien tijd (net als geld) als iets tastbaars. Je ziet het op de klok en dat is het. Maar het is zoveel meer.

Zo is tijd energie die je geeft, maar ook terug hoort te krijgen. Wanneer we werken geven we tijd (aan onszelf of een ander) en krijgen we er "geld" (energie) voor terug. Maar wat als dat wat je terugkrijgt niet waardevol is. Dus je geeft meer waarde dan je terugkrijgt? Denk aan geld, waardering of energie. Dit kan ervoor zorgen dat je leeg en twijfelend achter blijft. Je voelt dat je teveel hebt gegeven. 

Er zijn tijden waarin we teveel geven, maar niet expres. We doen dit vanuit de liefde die we anderen ook gunnen. Alleen soms negeren we de Tekens van het Universum. Tekens dat we op pauze moeten. Hoe vaak heb je niet beloofd iets te doen, terwijl je moe was of tijd wilde besteden aan jezelf? 

Dat is waarom het voor sommigen normaal is, om op te zijn. Je zit dan niet meer in een burnout, maar je bent burned-out. Er is geen energie meer om te geven. Zelfs als je op pauze gaat, voel je je schuldig, omdat je tijd neemt voor jezelf. 

Afgelopen jaren is het een trend geworden om meer tijd vrij te maken voor jezelf, maar zelfs vrije tijd is geen vrije tijd. Ik spreek mijn coaching cliënten vaak aan op dit onderwerp. Ze zeggen dat ze tijd voor zichzelf maken, maar ze doen het niet. Want zelfs als ze stilzitten zijn ze aan het denken aan de duizenden dingen die ze moeten doen. Waar ze nog moeten zijn. 

Zelfs op de rust momenten ben je niet in rust.

Als je in het dagelijks leven niet een moment voor jezelf kunt pakken en kunt zakken in presente tijd krijg je niet de kans om je batterij op te laden. Je blijft (ook al wil je het niet) dezelfde patronen herhalen. Alleen heb je er een mooier strikje omheen gezet. Hoe vaak mediteer of wandel je en ben je ondertussen een lijst aan het maken van dingen die moeten gebeuren?

We gaan te vaak over ons eigen lichaamsgrenzen heen door te duwen en te blijven bewegen. Teveel bezig met wat er extern moet gebeuren en niet met wat belangrijk is; intern. Als je je energie blijft weggeven dan is het onmogelijk om te meten waar je energie is. Je bent overal. Hierdoor voel je je onwaardig, want je bent moe. 

Je blijft over je eigen grenzen heen gaan, omdat je de ander niet wil beledigen. Door je eigen grens te vergeten weet je niet meer waarom die grens belangrijk is voor jou. Welke energie je probeert te bewaken.

De keuze die je maakt richting jezelf is, de belangrijkste keuze die je maakt richting de toekomst die je wil Manifesteren. Als je geen uitweg meer kunt zien dan is je energie op en ben je verder dan een burn-out. Je bent compleet leeg. Vanaf hier kost het meer moeite om jezelf te motiveren. Als je niet de juiste begeleiding hebt, kun je er langer dan nodig in dwalen. Diep van binnen weet je dat je eerder aan de bel had moeten trekken. Maar je durfde niet.

Je durfde de grens niet aan te geven en daarmee ben je beland in een situatie waarin je burned-out bent. Volledig op. Maar gelukkig houdt het hier niet op. Want vanaf hier kun je kiezen wat je gaat loslaten en wat je meeneemt. Wat dient je nog? Wie dien je nog? Wie is er altijd (zelfs als onmogelijk is om bij je te zijn)? Hier is het belangrijk om te weten dat het niet gaat om wie je wil wegduwen.

Het Universum maakt deze keuze in jouw Hoogste Goed. Het enige wat je hoeft te doen is, je frequentie verhogen. Focus je op jezelf en hoe jij je wil voelen. De rest valt op haar plekje. Zonder dat jij hoeft te geven of jezelf moet opbranden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.