Wat te doen als iedereen je wil zien falen

Gepubliceerd op 18 november 2022 om 18:14

Allereerst, er is geen iedereen. Zo kan het wel voelen. Dat je het gevoel hebt dat iedereen tegen je is. Aan je doelen werken kan je overspoelen. Angst neemt het over en nu luister je sneller naar het negatieve dan naar het positieve. Onbewust wil je weer terug naar het bekende. Hier weet je wie je bent en hoe je problemen moet oplossen. 

Hoe vaak heb je jezelf laten afleiden om niet voor je dromen te gaan? Er is altijd iemand die je nodig heeft. Tegenwoordig zijn we zwaar overprikkeld en gaan we vaak over onze grenzen heen, omdat we de lijn zijn verloren van wie we zijn in werkelijk. De potentie van wie je kunt zijn.

Nu is het tijd om een dikke streep in het zand te tekenen. De angst die je ervaart is niet omdat je iets fout doet. De angst is je bevestiging dat je met iets nieuws bezig bent. Je bent een ander persoon aan het worden en niet iedereen in je omgeving begrijpt waarom je met de reis bent begonnen, wat deze reis met je doet en waar je naartoe onderweg bent. 

Je kunt niet van je omgeving verwachten dat ze de reis begrijpen als jij de enige bent die de reis bewust bewandeld. Je ontwikkelingsreis kan ingewikkeld zijn, want jij begint je beter te voelen, maar je omgeving zit nog vast. Je ogen openen zich steeds meer en je ziet nu ook sneller waar je vastloopt in je Oude Zelf.

Nu zie je ook waar anderen vastlopen en beter nog waarom, maar ze willen er niets van weten. Waarom niet? Dat is omdat ze niet de reis bewandelen die jij aan het bewandelen bent. Het is voor ons, degene die zichzelf ontwikkelen, verleidelijk om anderen te redden. Immers, wij zien het antwoord en hun niet. Maar iemand die niet geholpen wil worden zal dit niet zo zien. Als iemand in je omgeving vaak klaagt, vastzit of in zijn/haar slachtofferrol dan is dat waar zij zich momenteel veilig voelen. 

Ze weten niet beter. Dat maakt ze niet meer of minder, maar je perspectief is vergroot. Wanneer je anderen wilt redden en dus hulpstukken op ze af gooit die voor jou wél werken; kan dit wel eens averechts werken. Ze worden boos en je begrijpt niet waarom. Wat er eigenlijk afspeelt, is dat je ze de reis ontneemt. Hierdoor vinden ze niet de kracht in zichzelf om aan hunzelf te werken. Ze verwachten nu van jou dat jij het gaat regelen, want je hebt het altijd voor hun gedaan.

Wat je nu hebt gedaan is de situatie waar ze altijd in vastlopen schuiven naar een ander die je interessanter vindt. Maar het probleem is er nog steeds. Ze willen dat jij het gaat regelen, want jij weet het wel beter, maar je hebt ze niet de kracht en kennis gegeven om het zelf op te pakken. Ze zijn nu afhankelijk van jou om de stappen te nemen die hun leven gaan verbeteren. Dit is een gevaarlijke positie om in te zitten.

Het enige wat je voor een ander kan doen is aan jezelf werken. Als een magneet zul je stralen en anderen inspireren om hetzelfde te doen. Je zult merken dat degene die niet aan zichzelf willen werken of niet mee kunnen komen vanzelf wegvallen. Dat wat niet authentiek is aan jou zal altijd vervallen. Dit is de natuurlijke wet.

Je kunt niets forceren wat niet wil zijn. Zo zie je in de natuur ook niet de blaadjes vechten voor hun plek om aan de boom te blijven. Ze vervallen en maken daarmee ruimte voor iets nieuws om te ontstaan. Op deze manier blijft er altijd een nieuwe potentie ontstaan in de natuur.

Zo kan er een nieuwe tak groeien aan de boom, omdat er meer zon komt. Dit is ook hoe het werkt in je leven. Hoewel je je soms heel eenzaam kunt voelen hoef je je niet zo te voelen. Je hoeft deze realiteit niet te accepteren als het je niet gelukkig maakt. Er zijn genoeg community's waar je deel van kunt uitmaken en je je verhaal kunt delen. Wanneer je dit doet let er wel op dat je niet je verhaal deelt vanuit schaarsheid.

Verval niet in je slachtoffer rol waarin je jezelf ervan overtuigd dat waar je naar verlangd er niet is. Daarmee bevestig je alleen maar de realiteit waar je niet in wil zitten. Wees juist blij dat er nu ruimte is, voor iemand om in je leven te komen die wél past bij wie je bent.

Deze ruimte kun krijg je door het geluk niet buiten jezelf te zoeken, maar binnenin jezelf te vinden. Breng jezelf in verbinding met wie je écht bent. Je Authentieke Zelf. Breng haar omhoog. Je zult zien dat wanneer je stappen maakt, vanuit de potentie van wie je kunt zijn, dat er deuren openen. Deuren die in het verleden nooit open konden, omdat je dacht dat iedereen mee moest.

Nu dat je langzaam afscheid leert nemen van degene die niet meer passen in je realiteit zul je meer vrijheid voelen. Onthoudt dat je niet iedereen hoeft weg te duwen in je leven. Iedereen speelt een rol in je leven en deze rollen zijn belangrijk. Je kunt iemand verlossen van hun rol door aan jezelf te werken. Bv. iemand die veel klaagt in je omgeving en daarmee jou niet de ondersteuning geeft die jij nodig hebt of waar jij behoefte aan hebt. Zij spelen een bepaalde rol in je leven.

Zij vervullen de rol van "klager", maar prikkelen ook iets onbewust in jou. Het kan zijn dat je zelf ook vaak klaagt of dat je het gevoel hebt dat je je plekje op Aarde niet mag innemen. Zodra je de rol verwijdert bij deze persoon door bv. elke keer dat ze klagen een ander onderwerp aan te snijden zullen ze leren dat je daar niet van gediend bent. Het geklaag stopt.

Op dit moment ontstaat er ruimte voor 2 dingen om te gebeuren. 1. Degene accepteert zijn/haar nieuwe rol en gaat ontdekken wie ze kunnen zijn en daarmee jou leven verrijken (ideaal!) óf 2. ze weten niet wie ze zijn zonder klagen en blijven dit doen. Op een gegeven moment geef je een grens aan dat je dit niet meer fijn vindt en vervalt de persoon uit je leven.

Dit is hoe de natuurlijke wetten werken. De persoon in kwestie past niet meer bij wie je bent. Ze zijn vervallen op een liefdevolle manier. De energie die jij uitstraalt, is de energie die je ook weer terugkrijgt in je leven. Zo ga je elk levensgebied af en nu zie je dat jij niet het slachtoffer bent van je omgeving, maar dat je juist de kracht hebt om iets mooiers te maken van je leven.

Hulpstukken om je verder op weg te helpen:
Vraag je je af hoe je je Authentieke Zelf omhoog krijgt en wil je haar leren kennen? In de Leven vanuit Verbinding cursus leer ik je in de 3e Module wie zij is en hoe je met haar in verbinding komt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.