Mindset of Mind-set

Gepubliceerd op 14 maart 2024 om 19:11

Met welke mindset kun je de doelen behalen waar je naar verlangd? Het is zo belangrijk om te realiseren dat alleen "mindset" niet genoeg is om je doelen te Manifesteren. Er komt nog meer bij kijken. Niet alleen spreken we van uitgelijnde stappen, in verbinding staan en de juiste momenten kunnen afwachten; maar er speelt ook een stukje controle mee.

Vaak is het zo dat de gedachtes de controle uitvoeren over hoe we ons voelen en hoe we ons voelen heeft invloed op hoe we reageren. Wanneer je een "slechte dag" hebt, zul je vaker keuzes maken op hoe je je voelt. Met de juiste mind-set zul je sneller langs het gevoel kunnen bewegen, maar het heeft de juiste set nodig.

Als je de juiste set hebt, zul je niet alleen langs je negatieve gedachtes kunnen bewegen, maar je zult ook sneller je doelen behalen. Je denkt dus niet alleen aan wat je graag werkelijkheid wilt maken, maar je ziet ook de resultaten. Ineens begint je leven zich te ontvouwen op een manier die je niet had verwacht.

De focus ligt altijd op het doen wat je gelukkig maakt en het gevoel van geluk vergroten. Maar wat als je niet gelukkig bent? En dus ligt de focus constant op hoe je je voelt, terwijl je juist je focus wilt leggen of hoe je je wilt voelen (positieve zin). Hiermee ben ik zelf ook jaren mee in strijd geweest, maar nu beweeg ik er doorheen. Hieronder ga ik de 3 stappen met je doornemen die je op weg gaan helpen. 

1. Krijg duidelijk hoe je je wilt voelen.
Ook al weet je niet hoe het voelt. Je kunt wel al inbeelden hoe je je wilt voelen. Het idee mag er zijn. De visie. Kun je je ogen sluiten en inbeelden hoe je je wilt voelen? Wil je lachen, plezier beleven, vrij zijn? Wat wil je ervaren? Als je je ogen sluit, kun je dan helemaal op gaan in dit beeld? En als je in gaat op het gevoel krijg je dan ook een gevoel erbij? 

2. Het gevoel doorbreken.
Wanneer het doel duidelijk is hoef je alleen maar te focussen op het gevoel. Niet op wat je moet doen. De HOE wordt later pas duidelijk, maar is voor ons in het begin belangrijk omdat hier de controle ligt. Controle is een gevoel van veiligheid en hiermee hopen we dat we krijgen wat we willen. Maar als je samenwerkt met het Universum hoef je dus niet meer te hopen. Dat wat je wilt, komt naar je toe als je durft los te laten. Als je het in je kan vinden om het gevoel die je nu voelt los te laten. Je moet dus tegen alles in wat je nu voelt en wat je nu ervaart. Alles wat je denkt dat goed is moet losgelaten worden. 

Je laat als het ware je Oude Zelf los. Degene die je nu bent zal over een paar maanden niet meer bestaan en dat is goed! Want degene die je nu bent wil je loslaten. Ze dient niet meer en geeft je niet meer de voeding die je nodig hebt in je leven. Degene die je nu bent heeft je tot dit punt gebracht. Nu is het tijd om ruimte te maken voor het nieuwe.

Elke keer als je een negatief gevoel hebt (slachtofferrol) moet je jezelf herpakken en er voorbij. Het belangrijkste is dat je gaat ontdekken wat je ervaart. Je moet dus echt heel bewust worden van jezelf. Je moet jezelf constant in de gaten houden. Wat je zegt tegen jezelf en hoe je je gedraagt. Dit kan in het begin ontzettend confronterend zijn, want nu kom je erachter dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen realiteit.

Jij hebt dus bepaald dat je hier wilde zijn (ook al vind je het niet echt leuk). Het gaat er niet om WAT je hebt gedaan om hier te komen, maar het gaat erom dat je bewust wordt met welke stappen je hier vandaan kunt gaan.

3. Hou de visie vast.
Zelfs is je dwaalt, kun je de visie vasthouden. De visie waar je in wilt leven. Je trekt de toekomst waar je in leven naar je toe. Door het te beleven kun je het ervaren. Hoe begint dit? Wanneer je het even niet meer weet neem je een stap achteruit. Sluit je ogen en herinner jezelf eraan hoe je je wilt voelen. Stap 1!

Je gaat eerst oefenen met het helder krijgen van wat je wilt en dan ga je je focussen op het gevoel. Deze twee spelen een grote rol in het doelen Manifesteren stukje. Je kunt je doelen niet Manifesteren als je niet in staat bent om duidelijk te krijgen hoe je je visie eruit ziet. Hoe je je wilt voelen.

Dit zijn de grootste 3 stappen die je kunt nemen om je mind op de juiste manier set te krijgen. Het gaat niet alleen om positief denken, maar om het stukje de baas zijn over de gedachtes. Als je in staat bent om de baas te zijn over de gedachtes die een reactie veroorzaken in je lichaam dan ben je de baas over hoe je je wilt voelen. Nu ineens ben je de baas over je eigen leven. Je dwaalt niet meer. 

En je zult er niet overnacht zijn. Het zal tijd en geduld vragen, maar het zal het waard zijn!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.