Wie liegt er?

Gepubliceerd op 4 januari 2023 om 10:07

Er is dé waarheid, jouw waarheid en mijn waarheid. Wie spreekt de waarheid? Dat is de vraag en is er wel een waarheid? Ja zeker! Voor mijn gevoel heeft het Universum altijd gelijk. Waarom? Omdat ze een vergroot perspectief hebben én niet vastzitten in emoties; verwikkeld in trauma. Wanneer een vriendin naar je toe komt voor advies en ze vraagt jouw perspectief kun je objectief antwoord geven? Of vergelijk je haar verhaal met jou leven en jou verleden?

Het moment dat je verbinding maakt met je eigen verleden, om advies te geven in presente tijd, is je advies jouw waarheid. Het is niet een waarheid. Je geeft antwoord vanaf je eigen ervaring. Nu is het antwoord jouw waarheid en de waarheid. Zij moet nu van jouw waarheid, haar waarheid maken én filteren of het ook de waarheid is. Als je jezelf kunt ontkoppelen van wie je bent en vanaf daar antwoord geeft op haar vraag dan krijgt ze antwoord vanaf een vergroot perspectief. Hier heeft ze écht iets aan, want nu zet je haar aan het denken.

Net als het Universum. Dit is waar het interessant wordt, want nu ben je in staat om ook naar je eigen leven te kijken en te zien waar je reageert vanuit het verleden. Om jezelf te ontkoppelen van wie je bent, ga je ook voorbij je eigen waarheid. De leugens, en soms ook de waarheid, die je blijft herhalen, brengen je niet wat je nodig hebt. Door een duidelijk filtersysteem neer te zetten (is dit de waarheid?) ga je zien dat er veel meer overzicht ontstaat. 

Je bent nu niet meer een slachtoffer. Je ziet dat je de kracht hebt om je eigen toekomst te vormen. Als je geen verantwoordelijkheid neemt dan accepteer je je situatie. Het Universum heeft ons vrije wil gegeven, zodat we zelf keuzes kunnen maken. Wat er afspeelt, is dat je keuzes maakt gebaseerd op je Oude Zelf. Degene met wie je jezelf identificeert. In de cursus Next Level stappenplan ga ik hier dieper op in. De Oude Zelf, is de persoon die je nú bent. Degene die deze blog aan het lezen is. Maakt niet uit welk jaartal het is.

Het moment waar je NU bent is precies waar je moet zijn. Dit moment. Het Universum werkt niet met tijd. Je leest deze blog en realiseert je dat je je hebt laten leiden door je Oude Zelf. Het verleden. Je hebt jezelf verteld dat je doelen niet kunnen Manifesteren, omdat je nog veel moet leren. Je bent er nog niet klaar voor, maar wie is er nog niet klaar voor? Dat is je Oude Zelf! Je Nieuwe Zelf, degeen die je kunt worden als je zou gaan bewegen, die gelooft er wel in dat hij/zij kan Manifesteren. Je twijfelt niet aan jezelf, want je hebt je doelen in het verleden al zien Manifesteren.

Waarom zou je twijfelen aan iets wat je als waarheid ziet? Toen je voor het eerst ging fietsen vertelde je ook jezelf dat je niet kon fietsen, maar je doet het nu automatisch. Zodra jij op de fiets stapt is het duidelijk wat je moet doen. Het is een automatisch systeem geworden. Zo werkt het ook met je doelen Manifesteren. Als je net begint dan weet je niet zeker wat je moet doen dus je doet maar wat. Met een beetje mazzel lukt het je om te Manifesteren. Nu ben je enthousiast, want je had het niet verwacht (perfecte staat van zijn!).

Je denkt... ik probeer het nog een keer, maar dan met een groter doel. Nu wil je de Wet van Aantrekking in motie zetten. Je bereidt je voor om je doel te Manifesteren. Alleen nu zit je vast. Hoe kan dat? Omdat je doel groter is geworden kan het zijn dat je niet in gelooft dat je het kunt krijgen. Een nieuwe fiets Manifesteren is wel echt iets anders dan een droomhuis Manifesteren. De trauma's verschillen. Met een nieuwe fiets Manifesteren hoefde je alleen maar te vertrouwen op jezelf. Dat je in staat was om een fiets te Manifesteren.

Nu dat je je droomhuis wil Manifesteren moet je langer de emoties onder controle houden, aan jezelf werken en komt er meer trauma omhoog. Dat brengt twijfel, want je wist bij de fiets al niet waar je mee bezig was. Laat staan met een huis. Je vraagt om advies bij iemand buiten jezelf ipv verbinding maken met het Universum. Je vriend zegt "wel een hele grote droom die je wilt", ze geven antwoord vanuit hun waarheid. Nu twijfel je meer. "Was het überhaupt wel mogelijk voor mij om mijn doelen te Manifesteren," vraag je jezelf af. 

In plaats van extern te gaan kun je ook intern gaan. Je kunt het Universum om advies te vragen, zodat je het grotere beeld krijgt. Je vraagt om de waarheid. Het is niet altijd een waarheid die jij leuk vindt. Dat is hoe het werkt. Het Universum kan je een beeld tonen die je niet verwacht. Je kunt erachter komen dat je toch te lang hebt gedwaald of eerder had moeten schakelen. Neem dit niet persoonlijk. Je hebt op het juiste moment om advies gevraagd en je bent precies waar je moet zijn.

Ook al lijkt het van niet. Het is een illusie. Het is niet de waarheid. Je ziet het beeld vanaf jouw perspectief (de gebroken persoon), maar er is ook een beeld waarin je overvloedig en heel bent (je Nieuwe Zelf). Durf het Universum om de waarheid te vragen zonder angst te voelen. Angst, is op zichzelf niet negatief. Angst is de natuurlijke verdediging van het lichaam. Angst wordt vaak verward met enthousiasme. Als je iets voor het eerst gaat doen voel je een bepaalde vorm van enthousiasme. Je weet niet wat er gaat gebeuren, maar je verheugd je op de potentie van wat er kan ontstaan.

Zo kun je ook naar je doelen kijken. Je weet niet wat er gaat gebeuren, maar je weet dat je een droomhuis wil. Je weet dat je een gezonde relatie wilt of dat je geliefd wordt. De waarheid die je voelt als je in verbinding bent met het Universum is dat je weet dat je zoveel verdiend. Zoveel meer dan je nu wellicht ziet. Je mag om meer vragen. Je hoeft niet bang te zijn. Vraag het Universum om je de waarheid te laten zien en sta het toe. Hoe eng het ook aanvoelt. Er is een waarheid waarom het zo eng aanvoelt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.