· 

De start van je Spirituele groei

Het begint met een kleine fluistering van binnen waarin je constant het woord Spirituele groei voorbij hoort komen. Je kunt het niet plaatsen waarom je elke keer aan het woord moet denken, maar het voelt alsof het een verhaal wil vertellen. Wanneer je meer onderzoek gaat doen naar het woord wordt je eigenlijk niets wijzer, omdat er veel referentie wordt gedaan naar een taal die je nog niet spreekt. Lees hier nog niet. Je wordt steeds nieuwsgieriger en vraagt je af waar iedereen het over heeft. Het voelt als iets wat buiten je macht ligt, want het maakt niet uit hoe hard je je best doet het lijkt net buiten je handen te glippen elke keer.

 
Energie vasthouden.

Spirituele groei heeft niets te maken met het tastbare. Met het materialisme en hoewel je het Spirituele kunt gebruiken om materialisme te vergaren heeft het niets te maken met het verkrijgen van alleen materialisme. Het is, een spel die gespeeld wordt vanuit het Universum op je als het ware op weg te helpen. Je kunt je Spirituele groei zien als de hulpmiddel die je gaat helpen om materialisme te vergaren, maar alleen als het in je hoogste goed is. Wat er gebeurt als je Spiritualiteit gebruikt om rijkdom te vergaren tegen de wil van anderen in, is dat het net zo hard weer afgepakt wordt. 

 

Je wil ten aller tijden komen vanuit de beste intenties en als je je inmiddels afvraagt hoe dit mogelijk is, dat gaan we bespreken in deze eerste les vanuit Spiri school. Een van de belangrijkste beslissingen die je gaat nemen in je leven, is of je je Spiritueel gaat ontwikkelen of niet. Spiritualiteit, is iets wat zich wil laten ontwikkelen en het laat zich niet dwingen. Je kunt het zien als een puppy die tegen je aan komt liggen heel zachtjes zonder iets te vragen vraagt het of je met hem wil spelen. Dat is ook wat er gebeurt als Spirituele Groei in je begint te groeien. Zoals mijn healer het mij heeft uitgelegd zal ik het jou proberen uit te leggen. 


Wanneer je de deur opent.

Spirituele groei, is net als een deur die zich opent. Eenmaal open kan die niet meer dicht. Als je eenmaal hebt gezien hoe mooi het is aan de andere kant, is er geen weg meer terug. Waarom niet? Omdat je je realiseert dat er zoveel meer is, buiten jezelf om en je nieuwsgierigheid neemt het over. Ik heb in het verleden meerdere malen geprobeerd om de deur weer dicht te zetten, maar het lukt me steeds niet. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het me nog niet is gelukt, omdat ik de Spirituele wereld veel te magisch vindt. Visualiseer het eens als een Wonderland en je loopt er al een tijdje in rond. Ineens besluit je om naar huis te gaan *domper!*. Dit is ook waarom de meeste willen verdwalen in de Spirituele wereld. Iets wat ik niemand kan aanraden.

 

We zijn als Zielen hier naar Aarde gekomen om te ervaren. Niet om Spiritueel te zijn. Je gebruikt de kennis die je opdoet tijdens je Spirituele Groei om zo veel mogelijk te kunnen genieten van je reis hier op Aarde. Het is een vakantie. Alleen niet iedereen ziet het op deze manier. Ik zag het ook niet op deze manier zes jaar geleden. Ik was het juist zat om op Aarde te zijn en wilde ontsnappen in de Spirituele wereld. Ik hoopte dat hier de antwoorden zouden liggen waar ik zo naarstig op zoek naar was. De antwoorden die me gingen helpen om een leven te bouwen waarin ik wel gelukkig was en ik dacht als ik Spiritueel volledig in verbinding zou zijn dat alles dan vanzelf op haar plekje ging vallen.

 

Je hebt geen controle.

Maar het leven overkomt ons en we hebben niet altijd iets te zeggen. Dat is juist het magische van het leven. Soms overspoeld het je en wil het je vertellen "geniet" of "laat los", maar hoe kunnen je genieten als je je verdrietig voelt of vast. Als je gevoel zegt: ik ben moe, hoe kun je dan jezelf nog overtuigen om door te zetten? Wanneer je je Spiritueel gaat ontwikkelen dan krijg je meerdere Spirituele hulpstukken om jezelf gelukkig-er te maken. Let wel dat niets in het leven je gelukkig kan maken als je hier niet open voor staat. Dat is wel heel belangrijk om te beseffen. De druk die we onszelf opleggen "om gelukkig te worden" kan je soms teveel worden en dat heeft vooral met de druk te maken.

 

Druk uitoefenen op jezelf komt vanuit je Aardse zelf. Vanuit deze energie zul je merken dat je Spirituele Groei elke keer vastloopt. De start van je Spirituele Groei kondigt het mooiste aan, want het toont je dat je er klaar voor bent om te beginnen. De eerste weken of misschien zelfs maanden heb je geen idee waar je mee bezig bent, maar alles valt vanzelf op haar plekje. Laat je verwennen en meenemen op reis. Elke keer als je forceert zul je merken dat je je verbinding weer verliest, maar vertrouw op het proces. Wanneer je begint met je Spirituele Groei, is het zo verleidelijk om elke keer weer meer te willen leren. Maar neem juist de tijd om te groeien! Neem de tijd om te leren en te ontdekken. 

 

Je Spirituele Groei draait om overgave en genieten. Geniet ten volle en weet dat je het verdiend!

 

Neem mee hoe bijzonder je bent en dat alles mogelijk is waar je naar verlangd.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Elise (donderdag, 18 juni 2020 23:03)

    Laat me hieronder weten wat Spiritualiteit voor jou betekent.