· 

Je voelt de shift

Zodra je bewust door je weerstand heen begint te bewegen zul je een shift voelen binnen in jezelf. Zodra je beweegt door je weerstand heen zul je merken dat als je het wel doet er veel meer energie door je heen begint te stromen. Je kunt het vergelijken als starten met een dieet. De eerste dagen ben je meer bewust van het "missen" van lekker eten, maar eenmaal bezig weet je niet beter. Het was na het lezen van een interessante artikel van Marinka Bil dat ik besloot te kiezen voor een gezonder voedingspatroon. Ik wilde beter voor mezelf beginnen te zorgen en wist dat ik iets moest vinden wat bij me zou passen. Zo begon mijn reis met "glutenvrij". Om mijn doel meetbaar te maken had ik dertig bolletjes getekend op het bord, omdat ik het wilde proberen. De eerste dagen was ik gelijk met mijn eigen saboteur bezig. Ik at alles wat vast en los zat waar gluten in zitten, maar het was toen ik de bolletjes leeg zag op het bord dat er iets in me schoof.

 

Stiekem wilde ik heel graag mijn doel behalen van dertig dagen en zo begon de reis. Zo begint elke reis wanneer het komt tot doelen behalen. Het begint bij de mindset en daar ligt de basis van manifesteren. Het moment dat je aan een doel gaat werken komt weerstand omhoog en begint het tegenovergestelde van wat je wil. Je wil afvallen en ineens word je uitgenodigd voor tien verjaardagsfeestjes en is taart eten een must. Een van de stukken die me zijn opgevallen de afgelopen 6 weken, sinds ik ben begonnen met glutenvrij, is dat ik altijd dacht dat ik moest eten wat me werd aangeboden. Dit doet me denken aan mijn jeugd waarin ik heb geleerd om altijd te eten wat je werd aangeboden. Het verbaasde mijn vader altijd dat ik bij andere mensen wel altijd mijn groenten op at en bij hem nooit, maar iets in me vertelde me dat het belangrijk was om niet onbeschoft te zijn. Zo ook in het leven als iemand je iets aanbied moet je het aannemen. Nu dat ik het hardop lees, krijg ik ineens het besef dat ik hierdoor in het leven meerdere keren over mijn eigen grenzen heen ben gegaan, omdat ik dacht dat dit waarheid was, maar niets is minder waar. Je moet niets, je mag zelf beslissen wat je wil eten, drinken of doen en zodra je van het geloof afstapt dat je moet wachten op toestemming om iets te doen zul je meer rust krijgen in je leven.


Je zult merken dat zodra je de tijd neemt om te ontdekken waar je gelukkig van word en wat je geen geluk geeft je je beter gaat voelen. Het voelt voor mij zo goed om dagelijks de bolletjes in te kleuren op het bord. Elke dag bewust bezig zijn met mezelf, maar ook voor mezelf maakt me gelukkig en het heeft een shift in me gecreëerd die ik anders niet gekregen. Je ontdekt dat elke keer als je door weerstand heen stapt er meer mogelijk is en dat je meer kunt dan je dacht. We vertellen onszelf de gekste verhalen zodra we aan ons droomleven gaan werken. Merk je ook dat je dit doet? Misschien moet je je verbinding met het Uni versterken, daar kun je hier meer over lezen trouwens. Ik wil je laten weten dat mijn leven niet overnacht is veranderd. Ik moest komen opdagen elke dag weer en dat wordt wel eens vergeten. Verandering pas komt wanneer je initiatief en verantwoordelijkheid neemt. Het zal niet komen aanwaaien en niemand zal je het gouden ei te geven (die gebruiken ze voor zichzelf).

 

Het stukje is dat we te vaak op zoek zijn naar gouden sleutels. Ik ben jaren op zoek geweest naar de gouden sleutel, de pot onderaan de regenboog, maar die bestaat niet. De enige manier om je droomleven te manifesteren is door er bewust mee bezig te zijn en door te komen opdagen voor jezelf. Ook als je moe bent moet je voor jezelf komen opdagen. Er zullen genoeg dagen zijn dat je geen zin hebt, er een verjaardag tussen komt of dat je de kans krijgt om op de tennisbaan te staan en naar je kind te kijken, maar is dat echt wat je wil doen met je tijd? Ik geloof in balans. Natuurlijk zijn er momenten om samen met de kinderen, écht bezig te zijn, maar je kunt niet alles voor iedereen zijn en ik ook niet. Er zijn, maar enkele dagen die ik heb om aan mijn eigen ontwikkeling te werken, mijn onderneming en aan de rest van de 8 levensgebieden die ik belangrijk vind. Als het komt tot tijdverdeling weet ik van mezelf dat als ik mijn planning niet bij hou ik mijn taken niet afkrijg. En dus kies ik bewust voor mijn droomleven.

 

Als je alle doelen tegelijkertijd wil behalen kom je niet verder. Je creëert niet genoeg momentum voor je gewenste doelen. Je krijgt dan een beetje van alles en eigenlijk helemaal niets. Je zult door je eigen weerstand heen moeten breken, zeker op de momenten dat je geen zin hebt, en dat is wanneer een goede planning nodig is. De stappen kunnen en durven nemen die je anders nooit had genomen is een van de basis keuzes die je jezelf moet aanleren. Het blijft herhaling en pas als het een gewoonte is, kun je loslaten. Zo ook met het glutenvrij. De eerste week was ik alleen maar bezig met wat ik niet mocht en toen ik eenmaal begon werd ik goed ziek na de eerste week. Ik lag een hele week ziek op bed en het eerste wat er door me heen ging was: ik doe iets fout en nu ben ik ziek. Maar het was niet zo. Het was juist, omdat ik iets positiefs deed voor mezelf dat ik deze reactie kreeg en het was ook doordat ik de kennis kreeg van Marinka dat ik wist dat ik moest doorzetten.

 

Dus wil ik vandaag mijn ervaring met je delen en je op weg helpen. Ik wil niet dat je opgeeft zodra je negatieve gedachtes krijgt want het is al zo makkelijk om niet voor je dromen te gaan. Iedereen heeft deze gedachtes zodra ze aan hun doelen beginnen. Het gaat niet om de weerstand, het gaat om wat je doet zodra de weerstand omhoog komt. Vind je niet dat het te lang is geweest sinds je een volle dag aan je dromen hebt gewerkt? En als je al het gevoel hebt dat je "achterblijft" wat zou je nu voor jezelf kunnen doen om hier verandering in te brengen? Het is oké om niet gelijk het antwoord te hebben op deze vraag want ik wist ook niet waar ik moest beginnen en ik zal beneden drie stappen geven om je op weg te helpen die mij hebben geholpen, maar voordat je wegduikt en naar beneden scrolt, wil ik je nog iets meegeven. Iets wat ik zelf belangrijk vind. Het moment dat je aan je doelen gaat werken zul je merken dat er van alles gebeurt om ervoor te zorgen dat je niet aan je doelen gaat werken en je dus weer op hetzelfde punt komt te staan als waar je nu bent. Waarom is dat? Omdat je onbewust gelukkig bent waar je nu bent en je onbewuste denkt dat het op deze manier moet reageren.

 

Het is pas wanneer je lang genoeg stil staat om te duiken in je onbewuste (bv tijdens je ochtendpraktijk) dat je ontdekt welke onderliggende gedachtes er over de dag heen langskomen. Deze gedachtes leiden je af zonder dat je het gelijk door hebt, maar ze komen het meeste naar boven wanneer je voor de keuze staat of je iets wel of niet gaat doen. Je zult op dat moment de juiste keuze moeten maken en de meeste maken deze niet. Als je moe bent en het gevoel hebt dat het leven tegenzit, is het zoveel makkelijker om te zeggen dat je iets niet gaat doen dan dat het is om door je weerstand heen te bijten en met tegenzin iets af te maken. Is het de bedoeling dat je altijd met tegenzin werkt? Nee zeker niet, maar onthoud je bent bezig met een gewoonte creëren. In het begin is de gewoonte niet leuk, omdat je verandering moeilijk vindt. Net als wanneer je begint met je persoonlijke ontwikkeling. Je hebt geen zin in om te ontdekken waarom je jezelf tegenhoud om gelukkig te zijn, maar je wilt het wel weten.

 

Je wil altijd vooruit want dat is mens eigen, maar of het dan ook leuk is om geconfronteerd te worden met wie je bent is een tweede. Je wil niet altijd horen dat je verantwoordelijk bent voor je leven. Dat is een bittere pil om te slikken. We willen niet horen dat we zijn waar we zijn, omdat we foute beslissingen hebben genomen. Je word niet gestraft voor de fouten die je hebt gemaakt. Je word herleid, zodat je de keuzes weer opnieuw kunt maken. Deze keuzes helpen je op weg en zorgen dat je niet elke keer weer op hetzelfde punt terecht komt. Het kan lijken dat je weer op hetzelfde punt terecht bent gekomen, maar in waarheid ben je in dezelfde realiteit vanaf een hoger perspectief. Je zult niet dezelfde fouten maken, maar je zult bewuster zijn van je oude Ik en je nieuwe Ik. Dus je bent gegroeid, nu kun je meer ontdekken! 

 

Hoe beginnen we aan onze eigen shift?

1. Door te ontdekken wat je weerstand is.

Waarom doe je de dingen die je doet en wat houd je tegen? Wat zou je nu willen doen of waar zou je naartoe willen gaan werken, maar heb je nog niet gedaan, omdat je afgeleid bent? Wil je al een tijdje beginnen met je eigen onderneming, maar neem je geen initiatief? Wil je van baan veranderen, maar zoek je niet actief? Wat is er in je directe omgeving aan de hand waarom je nog niet bent waar je graag wil zijn? Als je daar dieper op in wil neem dan eens hier een kijkje. Ik geef je een super mooi hulpstuk voor die je op weg helpt in dit stukje.

 

Het moment dat je begint te bewegen richting je droomleven zul je in weerstand komen te staan, is dat per se slecht? Zeker weten niet! Het is juist goed dat dit gebeurd, omdat je nu ontdekt wat je al deze tijd heeft tegengehouden om te krijgen wat je wilde.

 

Ontdek je weerstand en stap voorbij wat je al deze tijd heeft tegengehouden. 

 

2. Doorduwen ook al doet het zeer.

Er zullen momenten zijn dat je wil opgeven en zelfs als je jezelf ervan hebt overtuigd dat je het gaat doen zullen er momenten zijn waarin je jezelf wil overtuigen om op te houden. Je wil niet verder, je vind het niet leuk en je wil dat het stopt. Maar als het stopt wat zou je er dan van leren? Als het makkelijk was dan zou iedereen het doen en als ik een nummer met je mag delen dan wil ik dat je bewust met dit nummer gaat spelen voor een hele week. 2%. 2% van alle onderneemsters creëren een succesvolle onderneming waarvan ze kunnen leven. Kun je je voorstellen van alle mensen die een onderneming hebben, maar 2% goed leeft? In vrijheid? Wil je bij deze 2% horen of niet? Denk je dat als de 2% vol is dat het geen 3% kan worden? Wat houd je tegen om mee te doen met de 2% movement?

 

Ook als je geen zin hebt moet je doorduwen en de tijd nemen voor jezelf. Zelfs als je moe bent.

 

3. Vergeef jezelf voor de fouten.

Oké, nu hebben we het al een tijdje gehad over duwen, maar wat doen we als we toch toegeven? Worden we dan boos op onszelf of nemen we de tijd. Neem de tijd die je toch al voor jezelf hebt genomen en rust uit, maar weet ook dat je niet hebt doorgezet. Je zult voor jezelf moeten kiezen als je ook resultaten wilt zien in je leven. Je kunt niet boos zijn op je realiteit en in waarheid er niets aan doen. Velen doen geloven dat het leuk is om je doelen te werken, maar het is niet altijd even leuk. Natuurlijk is het hartstikke tof om in staat te zijn om de stappen te kunnen nemen die je helpen een gelukkig leven te leiden, maar er zijn ook dagen waarin je helemaal niets leuk vind en je niet bezig wil zijn. Je zult niet elke dag met een glimlach aanwezig zijn, maar je kunt wel de stappen nemen die genomen moeten worden ook als je geen zin hebt.

 

Dit geeft je de gewoonte om vaker door je negatieve emoties heen te stappen en dus ook de stappen te nemen die nodig zijn om je droomleven te manifesteren. Het begint klein en vervolgens groeit het tot iets wat je niet kon voorstellen, zo groot. Geloof in jezelf, vergeef jezelf en elke keer weer ga door!

 

Dit geeft je de vrijheid waar je naar hunkert en als je op zoek bent naar hulp om je op weg te helpen. Neem eens een kijkje bij de Reis.

Een verhelderende boek met een no-nonse policy. Dat is Jen! Wow dit boek heb ik met een adem uitgelezen en niet alleen maar omdat ze uitlegt wat ons geloof is over geld, maar vooral omdat ze ons voorbij onze weerstand heen helpt. 

 

Iets wat we allemaal in mijn boekje wel kunnen gebruiken. Mocht je op zoek zijn naar een manier om beide stukken los te kunnen laten dan kan ik zeker weten deze combinatie aanraden. 


Sharing is caring ->

Laat me hieronder weten hoe je gaat bewegen om te komen opdagen voor jouw dromen. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0