· 

Ook als je moe bent

De waarheid is dat er veel dagen zullen zijn dat je geen zin hebt om iets te doen. Je zult geen motivatie in je lijf hebben en je kunt je overspoeld voelen met wat er om je heen gebeurt. Je kan het gevoel hebben dat je meer moet doen in je leven, maar er komt nog steeds te weinig uit je. Er is altijd een reden waarom je iets niet hoeft te doen, maar wanneer moet het dan wel? Ik werd met een flinke griep wakker, ik herleid het terug naar mijn regen en natte kleren verhaal, maar ook al was ik moe ik heb mezelf overtuigd dat ik niet hoef uit te rusten. Dat ik niet hoef te slapen want er zijn belangrijkere "dingen" om te doen.

 

Zo ging ik bijvoorbeeld om twaalf uur zoals gebruikelijk naar de overblijf, zat ik vanaf half negen achter de computer en was ik te vinden in de supermarkt. Alle stappen die ik dagelijks neem, omdat ik weet van mezelf als ik de stappen niet neem dan ben ik niet in beweging. Het is makkelijk om te zeggen dat je ziek bent en dat je daarom niets kunt doen, maar je kunt ook voor het moeilijke pad kiezen. Jezelf uitdagen om meer te halen uit de dag en daarom ook de moeite te nemen om voor jezelf op te komen dagen. De laatste weken ben ik meer bezig met mijn mindset en doelen behalen en het heeft me veel perspectief gegeven over waarom we onze doelen niet behalen. We overtuigen onszelf dat het niet nodig is om de stappen te nemen die we willen nemen.

 

Het is een ding om je planner vol te schrijven, maar zodra er iets tussenkomt ben je de eerste die schuift "want het komt niet uit". Maar waren balen we dan zo als we onze doelen niet behalen? Zoals velen van jullie weten ben ik een fan van mijn ochtendpraktijk en vind ik het belangrijk om consequent te zijn. Het heeft me jaren gekost om in dit ritme te komen en nu dat ik er eenmaal ben, vind ik het wel fijn om hier te zijn. Dat fijne gevoel wil ik nu zo lang mogelijk vasthouden. Wat me in het leerproces vooral is bijgebleven is hoe belangrijk het is om altijd bezig te zijn met je dromen. Je kunt een schuldgevoel hebben over het idee dat je meer moet rusten, maar de waarheid is dat er altijd iemand is die bereid is om meer te doen dan jou. En dus is het mogelijk voor anderen om door te breken waar jij ook wilt doorbreken. Dat hoeft geen paniekerig gevoel bij je omhoog te brengen want in waarheid is kun je op elk moment bewust werken aan je doelen, maar mijn vraag is waarom wachten als het NU kan?

 


Ik ben altijd te eigenwijs geweest om ziek te zijn en hoewel ik me als ik ziek ben beroerd voel, laat ik me niet overtuigen dat ik ziek ben. Het stukje mindset waar ik sinds vorig jaar mee bezig ben helpt me hier enorm bij. Ik hoef niet de realiteit te accepteren voor wat ze is, maar heb de kracht om haar te veranderen. Mijn lichaam kan me vertellen dat het verkouden wil zijn, maar als het voor mij niet het juiste moment voelt om grieperig te zijn dan breek ik door deze realiteit heen. Het is makkelijk om jezelf af te laten leiden en te vertellen dat waar je aan wil werken morgen wel afkomt, maar wanneer is morgen nu? Je zult niet altijd zin hebben om iets te doen net zoals ik vandaag geen zin heb om achter de computer te zitten, maar mijn wil is groter. Mijn wil om mijn droomleven te manifesteren is groter dan mijn visie van ziek zijn en dat is waar we het verschil maken in het leven. Door te komen opdagen voor onszelf zelfs als we geen zin hebben. Het betekent namelijk niet dat wat ik schrijf, deel of visualiseer niet vanuit een goed hart komt. Wat het wel betekent is dat ik kom opdagen voor mezelf en voor degene die op zoek is naar wat ik kan bieden. 

 

Als je jezelf elke keer ervan weet te overtuigen dat je tien uur slaap nodig hebt of dat je moet uitrusten op de bank als je 's avonds thuiskomt dan ben je niet in staat om je droomleven te manifesteren. Dat neemt niet weg dat je voldoening haalt uit dat stukje, maar als dat de waarheid was dan ben je niet hier aanwezig bij mijn blog. Wat als je nu mijn blog leest en jezelf afvraagt of er meer is in het leven. Kunnen we meer halen uit het leven als we gaan bewegen? Zeker weten! Je hoeft namelijk niet voor de realiteit te kiezen die je nu ziet. Als ik er elke keer mijn realiteit had geaccepteerd dan had ik vele mooie momenten gemist in mijn leven omdat ik er niet voor open stond. Ik herinner me als de dag van gisteren dat ik huilend met mijn jongste op schoot zat. In een huis waar we geen geld voor hadden en de kranten voor de ramen als gordijnen. Ik was het zat. Goed zat, maar ik wist in mezelf dat dit het niet was. Hoewel dat wel keihard zo voelde.

 

Mijn lijf schreeuwde dat ik hier niet hoorde te zijn, terwijl ik wist dat waar ik was precies was waar alles kon beginnen. Het begin van een droomleven waar ik en mijn man de laatste vijf jaar keihard voor hebben geknokt en hoewel het pas het laatste jaar echt goed gaat met ons hebben we nooit onze visie losgelaten voor ons droomleven. En nog steeds elke dag weer nemen we door wat we willen creëren in ons leven en als we dan lang genoeg stil staan komen we erachter dat we al zoveel hebben gemanifesteerd. De enige reden dat dit allemaal werkelijkheid is geworden is, omdat we elke dag weer zijn komen opdagen voor waar we in geloven. Als ik die dag mijn realiteit had geaccepteerd hadden de kranten er nog maanden gehangen, maar ik weigerde en dus hingen ze er nog maar drie weken. Puur omdat ik weigerde te geloven dat dit het leven was en ik zo hoorde te leven. 

 

Ik weet als geen ander hoe het is om in een keuken te staan met lege kastjes en ik kan je vertellen hoe excited we thuis waren toen de koelkast werd bezorgd waar we drie maanden op hebben gewacht (en gespaard). Zo ook bevinden we ons nu op het moment vóór een nieuwe manifestatie. Onze auto. We zijn er klaar voor om erin te rijden, maar ze is er nog niet. Maar wat doen we? Visualiseren. We praten er elke dag over hoe geweldig het zal zijn om rond te rijden in onze nieuwe auto. Mijn man grapte vandaag nog hoe we naar Duitsland gaan rijden om daar van die heerlijke worstjes te halen voor ontbijt... en dan naar Pizza Hut. We lachen erom en we beelden ons in hoe het zal zijn om in onze nieuwe auto te rijden. Maakt dat het leuker om te fietsen? Nope! Gisteren nog zat ik met traantjes in mijn ogen op de fiets toen het keihard waaide, ik me strontziek voelde en mijn zoontje achter op de fiets moest, omdat het ander te ver was voor hem.

 

Maar ik laat me niet kennen, omdat ik weet dat alles waar we om vragen altijd word geleverd door het Universum. Ik ben geduldig. Hoewel we moe zijn. Ik weet dat er een leermoment voor ons inzit. Een leermoment waarin we geduldig moeten zijn. We nemen bijvoorbeeld geen genoegen meer met een slechte auto. Daar hebben we al de afgelopen drie jaar in gereden. Een auto die aan alle kanten rammelt en waarin je je doodschaamt om in aan te komen. Kom op dat herken je wel toch? Dat je drie plekken verderop parkeert, omdat je soms niet kan geloven dat je erin rijd? Ik weet nog zo goed dat ik elke keer weer visualiseerde dat ik in een nieuwe auto reed en als ik dan de deur dicht deed en wegliep van de auto schrok ik, omdat ik niet kon geloven dat de auto er zo uit zag! Zo ook toen de auto naar de sloop moest kon ik niet geloven dat we al deze tijd erin hadden gereden.

 

Nu zijn we er klaar voor en zelfs als ik moe ben, kom ik opdagen voor mezelf, voor de auto en voor mijn gezin. Als je iets wil bereiken in het leven zul je elke keer weer moeten komen opdagen voor jezelf. Niemand anders zal het voor je doen en dat is waar de sleutel ligt. Als je vanavond besluit om op de bank te gaan liggen dan is er niemand die je een berichtje stuurt met de vraag:,, goh het valt me op dat je geen producten promoot." Wat maakt het hun uit! Want waar je geen moeite doet neemt een ander initiatief. Ik wil niet dat je de spanning voelt van concurrentie want die voel ik totaal niet, maar ik weet wel van mezelf dat als ik niet de doelen behaal die ik wil behalen dat ik me niet voldaan zal voelen. Ik voel binnen in mezelf dat ik zoveel meer kan dan alleen maar ronder worden op de bank naar Netflix kijkend. Ik kan niet langer dan een uur op de bank zitten en dat is meestal, omdat ik een dutje wil doen.

 

Het is niet leuk om altijd aan je doelen te moeten werken, maar dat is de realiteit. Als je iets echt graag wil dan zul je dat moeten tonen door bewust te werken aan iets waar je van droomt. Ook als je moe bent zul je dus moeten komen opdagen voor jezelf. Weet dat stukje: je komt opdagen voor jezelf! Als je moet komen opdagen voor een ander zal er altijd wel een reden zijn waarom je het niet hoeft te doen. Ik ben de koningin van excuses verzinnen om iets niet te doen! Dat is, omdat ik lui ben aangelegd, maar het is ook mijn valkuil. Zo kan ik al vier weken een reden verzinnen om niet te hoeven zwemmen. Serieus, het idee dat ik het koude water in moet staat me zo tegen, maar ondertussen komt er geen beweging in. Ik moet mezelf soms verslaan om toch door te zetten, maar elke keer weer als ik het doe, voelt het zo voldaan en goed! Mijn cliënte geven zelf ook vaak aan dat ze moe zijn of dat ze niet toekomen aan hun doelen. Dat ze spanning voelen in hun lijf, maar niet weten waarom. Dat is, omdat we onszelf onbewust overtuigen van alle dingen die we niet voor elkaar kunnen krijgen.

 

Misschien zijn onze lijstjes te lang of verwachten we teveel van onszelf, allemaal stukken die belangrijk zijn om eens naar te kijken. Jezelf de tijd te geven om naar te kijken, maar niet als je bezig bent met manifesteren. Als je bewust wil zijn van het manifestatie proces zul je de tijd moeten nemen om je focus te leggen op een ding en dat is wat je wil manifesteren. Je kunt wel van alles doen om jezelf de rust te geven, maar als je dingen gaat doen om jezelf af te leiden zul je niet krijgen wat je wilt. Daar komt vermoeidheid bij kijken. Nu zeg ik niet doorgaan ook al ben je supermoe, maar voel je je moe, omdat er iets in de omgeving aan de hand is wat je aandacht vraagt en omdat je bezig bent met je doelen dan is dat iets om naar te kijken.

 

Als je het gevoel hebt dat je vaak moe bent of dat je niet weet hoe je met je doelen moet beginnen, omdat je gewoonweg geen zin hebt, dan wil ik je aanraden om vandaag met een kleine stap te beginnen. Het begint namelijk met een kleine stap. Een stap richting je doelen. Het kan zijn dat je voor jezelf komt opdagen en een challenge doorleest. Een stap waarin je jezelf overtuigd dat je bewuster gaat zijn van je mindset of misschien wel een stap dat je een stap gaat nemen. Vroeger naar bed werkt alleen als je je stappen af hebt want anders ga je liggen dolen in bed. Speel het spel van mindset en laat je niet afleiden! Je weet wat voor je werkt en als je het gevoel hebt dat je hier meer over kunt leren kijk dan eens hier.

 

Laten we tot die tijd eens kijken wat je kunt doen als je het gevoel hebt dat je jezelf altijd overtuigd dat iets niet hoeft.

1. Mindset.

Leer het spel van mindset door je te storten op je gedachtes! Je zult elke keer weer op dit stukje terecht komen dus het is zeker de moeite waard om hierin te duiken. Mindset is de focus die je met je gedachtes kunt creëren om een bepaald doel te behalen. Stel je voor dat je een auto wil manifesteren dan heeft het geen zin om je te focussen op een nieuwe fiets. Hoewel dat hartstikke tof is om ook te hebben is het belangrijk dat je juist bezig bent met de auto. Dus je gedachtes moeten gericht zijn op de auto. Juist wanneer je je richt op wat je wil kom je erachter waarom je het nog niet hebt, omdat dit meestal het punt is waar weerstand omhoog komt. Je kunt hierin dan ook gelijk ontdekken in jezelf wat je al deze tijd heeft tegengehouden om de stappen te nemen die je wilde nemen.

 

Wil je meer leren over mindset dan kan ik Sadhguru echt aanraden <- op YouTube die naam intoetsen is genoeg!

 

Het heeft geen zin om je op verschillende dingen te focussen. Dit leidt juist af van wat je echt wil.

 

2. Begin met het spel.

Manifesteren is niets meer als een spel spelen met het Universum en hoewel je soms het gevoel kunt hebben dat het Universum alle hotels in de beste straten al heeft gekocht is het belangrijk dat je open blijft voor opties. Neem het leven niet te persoonlijk want niemand is tegen je. Alles wat er om je heen gebeurd is er om je op weg te helpen. Of dit nu positief of negatief is dat ligt aan je eigen interpretatie. Dat is hoe je het leven ziet, niet hoe het leven is. Als je vandaag een stap zou nemen richting je droomleven zou je dan ook kunnen opschrijven wat je tegenhoud om deze stap werkelijkheid te nemen? Wat staat er tussen jou en je doelen? Er is geen groot of klein antwoord op die vraag. Het enige wat er tussen staat is of je initiatief neemt en speelt met deze vragen.

 

Hoewel de lessen hard kunnen aanvoelen is alles een reflectie van wie je bent en hoe je leeft. 

 

3. Maak een haalbaar doel.

Niet te groot, maar ook niet te klein. Net iets buiten je comfort zone bewegen en hoe kom je erachter hoe ver dat is? Door naar je lichaam te leren luisteren. Je lichaam geeft als eerste aan of je het er mee eens bent of niet en dat is wel echt fijn. Vind je niet? Het moment dat je een doel voor jezelf visualiseert, begint het Universum te bewegen, maar je Kleine Ik beweegt ook. Het is een gevecht en dat brengt ons weer bij stap 1. mindset. Welke stem laat je overheersen? Is er nu een doel in je leven die je wil behalen, maar waarvan je nog niet weet hoe je deze wil behalen? Schrijf het eens op en schrijf op wat je ermee wil gaan doen. Kijk eens hier als je haar wil behalen!

 

Ik vind het altijd bijzonder om te realiseren dat ik, mijn lichaam, en alle hulpstukken die ik beschikbaar heb te weinig krediet geef. We zijn niet eens op de 100% vermogen van onze hersenen, maar we vertellen onszelf wel dat "dingen" niet mogelijk zijn. Waarom begrenzen we onszelf zo vaak? Omdat dit ons is aangeleerd, maar er is zoveel meer mogelijk. Drie generaties geleden was dit waarheid dat je niet veel kon krijgen, maar nu is het juist belangrijk dat we groots leren denken wat er is zoveel meer mogelijk en we zien zoveel meer. Je hoeft er maar aan te denken of iemand heeft er een antwoord of doorverwijzing voor. Maak hier gebruik van! Geloof in jezelf en kom voor jezelf opdagen. Elke. Keer. Weer.

Breek door elk excuus heen die je kunt verzinnen om iets niet te hoeven doen, maar neem initiatief. Dit boek van Gary Vaynerchuck heeft me geholpen om dit te doen. 

 

Hij legt in het boek uit hoe de verschillende Social Media platformen het beste voor jou kunnen werken, maar hij spreekt ook over hoe je kunt beginnen als je geen idee hebt waarmee. 

 

Een echte aanrader dus!


Sharing is caring ->

Laat me hieronder weten hoe je gaat bewegen om te komen opdagen voor jouw dromen. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0