Hoe toon je dankbaarheid?

Gepubliceerd op 11 augustus 2022 om 17:28

Wat is de beste manier om dankbaarheid te tonen en is er een specifieke manier van tonen? Je hebt vast wel eens gehoord van een dankbaarheids-ritueel. Een moment op de dag waarop je de tijd neemt om op te schrijven (of te noemen) waar je dankbaar voor bent. Maar, waar dienen deze momenten voor?

Het gaat er niet om dat je opschrijft waar je dankbaar voor bent, maar het gaat erom dat je de energie van dankbaarheid omhoog krijgt. Dat je dankbaar bent en dit opschrijft, is geweldig. Maar, helaas. Het heeft verder geen effect. Manifesteren werkt niet met woorden. Manifesteren gaat met gevoel.

Als je doelen wil manifesteren zul je je moeten focussen op wat je voelt en belangrijker, je zult erin moeten geloven. Dit is waar de waarheid van affirmaties in het water valt. Ook daar is over de tijd veel verwarring over. Je kunt in de spiegel duizend keer "ik ben mooi" zeggen, maar als je diep van binnen niet gelooft in deze woorden zul je jezelf nooit mooi vinden.

Dankbaarheid gaat zoveel dieper dan alleen opschrijven waar je dankbaar voor bent. Als ik het over ochtendpraktijk heb (bekijk de video via hier erover) dan heb ik het over een moment voor jezelf waarop je in verbinding gaat staan. Een moment op een dag waarop je een moment neemt voor jezelf (liefst dagelijks). Mag zo lang of kort zijn als je wilt. Er is geen perfecte manier.

Op dat moment ga je jezelf in verbinding brengen met het Universum. Je mediteert en schrijft in je dagboek het gevoel die je ervaart door dankbaarheid op te schrijven. Je schrijft op waar je dankbaar voor bent, omdat je nu het gevoel bevestigd die je voelt ná de meditatie.

Dat is waar dankbaarheid omdraait. Je schrijft op waar je dankbaar voor bent op dat moment. Je bevestigt het gevoel die je hebt. Je kunt overal dankbaar voor zijn waar je op dat moment dankbaar voor bent. Het mag verschillen zoals het voor jou dient, maar het moet wél zo voelen. 

Je kunt niet dankbaar zijn voor iets waar je niet in gelooft. Je voelt direct dat je er niet in gelooft en dit haalt het gevoel weg waar je zo hard voor hebt gewerkt tijdens de meditatie. Dankbaarheid voelen betekent dat je in verbinding bent en vanuit verbinding wil je bewegen.

Zo weet je of je wel of niet in de juiste energie zit. Als je voelt dat je dankbaar bent (de energie van liefde en overvloed) dan betekent het niet per se dat je dankbaar bent, maar het betekent dat je in verbinding bent. Verbinding is zoveel belangrijker dan een dankbaarheids-praktijk. Als je iets leert tijdens je reis door het Manifestatie Proces, leer dan dat het gaat om het gevoel.

Wat je zegt of de woorden die je gebruikt betekenen niets als je er geen gevoel bij hebt. Je brengt op dat moment geen verandering toe aan je realiteit. Maar als je voelt dat je iets wilt aanpassen, als je in je kern voelt dat het anders moet; dan doe je er alles aan om het aan te passen en te veranderen. 

Nu ben je wakker en weet je dat je de juiste stappen moet nemen om je realiteit aan te passen. Je bent er klaar voor. Het enige wat je nodig hebt, is het moment waarop je realiseert dat je diep in verbinding staat met alles om je heen. Nu heb je geen woorden meer nodig, want je voelt dat alles is zoals het mag zijn. Nu ben je. Dit is het I AM concept. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.