Wat als het tegenzit

Gepubliceerd op 30 juli 2022 om 06:15

Iedereen heeft een "baal-dag", waar ze het gevoel hebben dat alles op hun afkomt en er geen controle is op je omgeving. Het grappige is dat je wél controle hebt op je omgeving, maar je kiest ervoor om de controle los te laten. Het is een gedachte spel waar je in vast zit. Je kunt het zien als een test waarin je in een touwtrek wedstrijd bent.

De vraag is niet "wie gaat er winnen", maar juist "wat ga je doen"? Tijdens het Manifestatieproces kun je vervallen in oude patronen. Wees je altijd bewust waar in het Manifestatieproces je je bevindt, zodat je kunt schakelen wanneer dit nodig is.

In de chaos van Manifesteren is er vaak geen overzicht en krijgt twijfel de overhand. Waarom? Omdat je je op nieuw terrein bevindt en hier nog niet bent geweest. Een nieuw niveau, je zenuwachtig voelen of nerveus zijn over de keuzes die je maakt, is heel normaal om te ervaren als je je doelen Manifesteert. Het hoort allemaal nieuw te zijn.

Omdat je je onzeker kunt voelen en kwetsbaar kun je sneller vervallen in Oude Patronen, omdat je je hier veilig voelt. Ook als het patroon je niet gelukkig maakt. Je weet hoe je moet handelen wanneer je erin vastzit en dus weet je wat je moet doen om op het te lossen. Dit geeft vaak valse hoop dat je goed bent in oplossen van problemen. Maar dat zijn problemen van het verleden. Nu is het tijd om de kennis te gebruiken voor nieuw obstakels. Nu is de vraag "blijven dwalen of neem je de verantwoordelijkheid en ga je op zoek naar wat er aan de hand is"?

Als je op dit punt terecht bent gekomen spelen er twee verhalen af. Beide verhalen hebben een les.
- Zo is er een verhaal die je vertelt dat het mogelijk is. Waar je naar verlangd is, onderweg. Je voelt je goed en hebt het idee dat je weet waar je mee bezig bent. Dit is waar je je het meest gemotiveerd voelt en je neemt hier de meeste stappen. Je bent je bewust van wie je bent en wat je nodig hebt. Het is duidelijk dat je in verbinding bent.
- Aan de andere kant is er ook een verhaal waar je dwaalt en zoekende bent naar de beste volgende stap. Je bent uit verbinding en op zoek naar antwoorden. Het voelt alsof je deze niet kan vinden. Daardoor verlies je motivatie en begint je lichaam in opstand te raken. Je ervaart steeds negatieve emoties en deze prikkelen oude patronen en gedachtes.

Wat je niet doorhebt, is dat je denkt dat je vastzit, maar dat zit je niet. Je kiest ervoor om te blijven zitten. Je kiest ervoor om vast te zitten in het verhaal. Dit is vaak onbewust. Dan gaat het niet eens om of je hier wel of niet wil zijn. Je zit erin vast, omdat je niet wil bewegen. Misschien vind je het onbewust eng om te bewegen of ben je bang voor wat er kan gebeuren als je gaat schakelen (Manifesteren).

De waarheid is dat je geen idee hebt wat de toekomst gaat brengen en dat maakt het eng. Je kunt een beeld hebben van hoe je wilt dat je toekomst eruit ziet, maar nog steeds weet je niet wat je kunt verwachten. Je weet niet hoe je je erop kunt voorbereiden, behalve door jezelf in lijn te brengen met hoe het gaat voelen. We vergeten dat we komen uit een verleden waarin we trauma, angst en twijfel hebben ervaren. 

We zijn gewend om de kar te trekken en daardoor zien we niet wie we kunnen zijn zonder lijden. Wie we zijn zonder dat iemand (je omgeving) je vertelt wat te doen. We zijn de programmering. Ook zijn we zo afgericht dat we niet buiten deze reacties durven te bewegen. Je bent geprogrammeerd in het beloningssysteem. "Doe wat ik wil en dan krijg je een sticker", was het op school. In het leven is het "doe wat ik wil en dan krijg je promotie". En degene die hard werken, maar geen beloning krijgen (niet omdat ze het niet verdienen) ontwikkelen een schuldgevoel. "Oh werk ik dan niet hard genoeg", dit dateert dan weer terug naar hoe je je voelde als kind.

Je moet jezelf van dit verhaal ontkoppelen, want het is dat verhaal die je tegenhoudt om je doelen te zien Manifesteren. Het is dat verhaal die ervoor zorgt dat je elke keer blijft hangen voor de drempel van verandering. Je durft de verandering niet aan, omdat je dan niet meer weet wie je zult zijn. Maar dat is de bedoeling! 

Wees niet bang om afscheid te nemen van mensen, situaties of omgevingen. Dat is de angst die je momenteel tegenhoudt. Het is niet aan jou om te bepalen wie er mee mag of wat er moet blijven. Jij hoeft jezelf alleen maar in verbinding te brengen met je Hoogste Goed en de rest valt vanzelf weg. Waarom blijf je duwen als het er al is? Maak de keuze om voor jezelf te kiezen (hoe eng dat ook is). Want je zult nooit verandering zien als je dezelfde cyclus blijft herhalen.

En als het allemaal tegenzit, neem een stap achteruit en breng jezelf terug in verbinding met jezelf. Neem de tijd om te wandelen, mediteren of een Orakelkaartje voor jezelf te pakken. Het is oké om de toekomst eng te vinden. Wees in presente tijd, want je hoeft niet alles in een keer te doen. Dat is waarom velen verdwaald raken. Ze willen alles in een keer doen en dat is verwarrend, want dat kan niet.

Je bent voor het eerst op een nieuw pad en dat heeft tijd en geduld nodig. Net zoals je afwacht tot het Universum je doelen Manifesteert. Wacht ook af tot je je er klaar voor voelt. Wees in de juiste energie voor je gaat bewegen en dan zul je merken dat je met veel meer zelfvertrouwen in beweging blijft!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.