De pijn van je Zielenreis

Gepubliceerd op 11 augustus 2022 om 17:34

Wanneer je naar een nieuw niveau wil zul je weerstand ervaren. Weerstand is het verhaal die je Oude Zelf omhoog brengt om ervoor te zorgen dat je blijft waar je bent. Niet omdat waar je bent je gelukkig maakt, maar omdat je hier veilig bent. Het is mens-eigen om veiligheid te waarborgen. 

Dat is waarom het in ons natuur is om voor veiligheid te kiezen. Hoewel dat ergens handig is, loop je vast wanneer je jezelf gaat ontwikkelen. De wereld waar je nu in leeft, is beperkt. Om naar een nieuw niveau te kunnen (next level) zul je moeten groeien en je kijk moeten vergroten. Visualiseer het als een ballon. Als je haar vast hebt, is ze leeg. Je blaast leven in haar door haar te vullen met lucht. 

In het leven zul je jezelf groter moeten maken dan wie je nu bent. Je kunt niet blijven waar je bent. Je blaast leven in je groei en dat zorgt ervoor dat je verandering ervaart. Het stukje waar de angst omhoog komt, is wanneer je niet weet waar je naartoe gaat. Het enige wat je weet is welk doel je wil behalen en hoe je hoopt dat je je gaat voelen. 

Je visualiseert een beter leven en dat leven waar je naar hunkert, is zó tastbaar. Je kunt het nu alleen niet aanraken, omdat je het niet kunt voorstellen. Omdat je er nooit bent geweest weet je niet waar je op moet letten of hoe je het gevoel moet vasthouden. Kijk niet naar de toekomst, hunkerend naar een idee of visualisatie. Je visualiseert iets wat je nooit vast hebt gehouden en dus kun je het niet vasthouden. 

Maar wat kun je wel doen? Het gevoel dat je hoopt te ervaren kun je omdraaien van hoop naar heden. Iets wat je hoopt te ervaren ga je werkelijkheid maken. Niet vasthouden aan het doel en wachten tot het zich manifesteert, maar jezelf op een plek zetten waar je in staat bent om te ontvangen.

Wanneer je geluk wil ervaren kun je niet afwachten tot er een moment in je leven komt waarin je geluk ervaart. Als je geluk wil vergroten zul je ermee aan de slag moeten gaan. Stel jezelf open voor geluk en ga ontdekken waarom het niet in je leven komt. Open de poort naar geluk en je zult het ervaren. Het hart zal open gaan. 

Wat heeft dit allemaal met zielenpijn te maken? Wanneer je de transitie gaat maken van zoekende naar ontvanger zal je realiteit veranderen. Je zult het leven "anders" aanpakken. Waar je in het verleden boos werd, zul je nu geduld uitoefenen en je zult uitgedaagd worden; om jezelf van een andere kant te laten zien.

Er zullen dagen zijn dat je niet weet wat de oplossing is en je voelt je overspoeld door angst. Je hebt geen idee wat het beste is voor jou. Het enige wat je weet is dat je ergens naar onderweg bent. Je zult geen bevestiging ontvangen van je omgeving en hebt hier ook geen behoefte aan. Om je Oude Zelf te kunnen loslaten zul je haar moeten loslaten

Je zult keuzes maken die je in het verleden nooit hebt gemaakt. Wanneer je je in transitie begeeft, leun je meer op de kennis die je binnenin jezelf hebt en vertrouw je op jezelf. Onthoudt dat je hier geen idee hebt waar je mee bezig bent. Dat is juist de bedoeling! Wanneer je door deze fase heen gaat, ga je merken dat je veel angst ervaart.

Dit kan zelfs aanvoelen als pijn in het lichaam. Alle verstopte emotie komt omhoog en je ervaart het als pijn. Zo kun je last krijgen van je maag, vaker hoofdpijn hebben of misselijk zijn. De stagnerende energie die je jaren bij je hebt gedragen wordt op dit moment bevrijd. Vaak is dit het moment dat vrouwen opgeven, want je denkt dat je iets fout doet.

De waarheid is dat je te vroeg opgeeft en dat het belangrijk is dat je over de drempel heen gaat. Je zult door deze fase heen moeten en niet opgeven. Hoe pijnlijk deze reis ook is, je zult moeten doorzetten. Het laatste wat je wil, is teruggaan naar wie je was en een andere uitkomst verwachten, toch?

Je lichaam zal in opstand gaan, maar ik kan je beloven dat het moment dat je door deze transitie aan het bewegen bent en je het bewust doet; dat er een beloning op je staat te wachten. Als je kunt voelen hoe de Oude Zelf sterft in jezelf opent er een deur naar potentie. Nu ben je in staat om te zien dat er meer mogelijk is dan je ooit tevoren had durven dromen. 

Net als een roker die nooit meer een sigaret opsteekt zul je lichamelijk door een ontwenningsfase gaan. Je moet ontwennen aan je Oude Zelf en de test moeten doorstaan om niet te denken, zoals zij zou denken. Je lichaam zal schreeuwen en je zult pijn ervaren. Fysieke pijn. Net als verdriet je pijn kan geven in het hart kun je ook pijn ervaren in je lichaam als er energie doorheen stroomt.

Is het de moeite waard? Zeker weten! Je zult je bevrijdt voelen en de duidelijkheid die je zocht, zal meer dan ooit aanwezig zijn. Pijn is niet slecht. Het is ons aangeleerd dat het fout is, omdat we het vaak linken met een trauma. Maar pijn ervaren kan ook een mooie betekenis hebben. De betekenis dat we goed onderweg zijn en dat je juist aan het loslaten bent. Pas op jezelf, ga door het oog van de naald en ik zie jou aan de andere kant.

3 hulpstukken om je verder op weg te helpen:
1. In de cursus Leven vanuit Verbinding leg ik je uit hoe deze transitie werkt. Hoe je het ervaart en belangrijker: hoe je er doorheen beweegt. We hebben er zelfs een speciale naam voor. Lees meer over de cursus via hier.

2. Merk je dat je emoties het overnemen en voel je je somber? Bekijk hier de blog waarin ik doorneem HOE IK een sombere dag overleef. Je kunt de video bekijken via de link https://youtu.be/wuWfqCZot24.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.