Hoe wordt je iemand anders?

Gepubliceerd op 8 september 2022 om 17:58

De grootste vraag die vrouwen zichzelf stellen is, "hoe krijg ik het voor elkaar"? Het antwoord is: door het anders te doen. Je kunt niet een nieuw leven manifesteren als degene die je nu bent. Op elk nieuw niveau die ik heb bereikt heb ik een stukje van mijn Oude Zelf losgelaten.

Als ik dat niet had gedaan dan was het voor mij niet mogelijk geweest om een Nieuwe toekomst te creëren. Dat is wat je tegenhoudt om écht voor je dromen te gaan. Het feit dat je je te druk maakt om wat anderen zullen zeggen, wat je zult moeten loslaten van jezelf of waar je zult eindigen is wat je tegenhoudt om te groeien. Je focus gaat extern in plaats van intern. Hou je bezig met wat er binnenin je gebeurt en dan kun je een andere wereld ontdekken.

De reis naar binnen komt met haar eigen uitdagingen. Zo zul je (wanneer je begint met mediteren) ontdekken dat er binnenin veel onrust heerst. Dit is de begin-fase van veranderen. Je leert jezelf kennen en je ziet wat er onbewust in je afspeelt. Meditatie kan een wereld van verschil maken en dat is waarom ik er altijd zo op hamer. Mediteren brengt de rust binnenin jezelf, zodat je vanaf een hoger perspectief naar je leven kan kijken.

Vanaf het oogpunt waar je nu bent ben je niet in staat om te veranderen. De Oude Zelf die je nu aan het loslaten bent (moet loslaten) die ziet alleen wat er niet of wel mogelijk is vanaf dat niveau. Om een nieuw niveau te bereiken zul je een andere persoon moeten zijn. Er is dus iets wat los moet komen, maar om te ontdekken wát het is dat los moet zul je eerst in verbinding moeten komen.

In de cursus Leven vanuit Verbinding is dat dan ook de 1e stap die je maakt. Je gaat eerst leren in verbinding komen voordat je gaat bewegen. Waarom? Omdat ik niet wil dat je dingen blijft doen zoals je ze nu doet. Dan krijg je alleen maar hetzelfde. Ik wil juist dat je ziet dat er een heel andere wereld op je ligt te wachten. Een wereld waarin jij de baas bent over je leven en belangrijker: gelukkig.

Om deze vrouw te kunnen worden zul je je Oude Manier van denken moeten loslaten. Je kunt niet meer zijn wie je nu bent. Hoe graag je haar ook wil vasthouden. Een van de grootste fouten die je kunt maken is dat je blijft vasthouden aan wie je bent. Eigenwijs in de zin van wie je bent, omdat je denkt dat dit de beste versie is van wie je bent.

Er is altijd een nieuw niveau om te bereiken en ook daar zul je meer leren. De reis is nooit klaar en het hoeft ook niet klaar te zijn. Dat betekent niet dat je gierig of egoïstisch bent. Het betekent dat je aan het groeien bent. Naar iets waar je nu nog geen idee van hebt dat je nodig hebt of wil hebben.

De grootse vraag blijft waarom het zo moeilijk is om te veranderen en de waarheid is, omdat je iets van jezelf moet loslaten. Iets wat je niet wilt loslaten. Ook als je weet dat het het beste is wat je kunt doen voor jezelf. Loslaten blijft soms moeilijk, omdat het is wie we zijn en we zijn daar veilig.

We weten hoe we moeten handelen en reageren op bepaalde situaties. Ook al ben je er niet gelukkig. Je blijft er, omdat je weet dat je de kennis in je hebt om de keuzes te maken. Zo blijf je problemen oplossen die elke keer weer in je leven blijven komen. Je blijft deze problemen aantrekken (manifesteren), omdat dit is waar je je veilig voelt.

Nu weet je wat je moet doen in plaats van niet. Hoe gek het ook klinkt, je blijft de problemen in je leven Manifesteren, zodat je ze kunt oplossen, omdat dit je het gevoel geeft dat je in controle bent over je leven. Maar, ben je er niet moe van? Moe om op deze manier jezelf elke keer weer te confronteren met problemen die al je energie kosten. 

Hoe mooi zou het zijn om de problemen om te ruilen voor potenties. Potenties waarin je juist kan laten zien aan jezelf dat er meer mogelijk is. Om de energie die je nu gebruikt om de problemen op te lossen juist te gaan richten op een leven vol overvloed of genot. Alle energie die je stopt in dat wat je niet gelukkig maakt, kun je schakelen en deze energie sturen naar wat je wel gelukkig maakt. 

Dit is 1 op 1 samenwerken met het Universum.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.