Een sprong in het diepe

Gepubliceerd op 14 juni 2022 om 10:37

Om te veranderen en écht een nieuw leven te omarmen moet je een sprong wagen. Je kunt niet hetzelfde blijven doen en iets anders verwachten. In de jaren dat ik vast zat en geen verandering zag wist ik dat er iets moest veranderen, maar wat was iets?

Hoe ging / kon ik echt veranderen zonder mezelf in de weg te zitten? Een van de eerste basis principes die ik me eigen heb gemaakt was leren om in verbinding te staan met mijn Hogere Zelf. Er is een Hogere Intelligentie in ons aanwezig en met deze kennis kun je verbinding maken. 

Wist je dat er op elk moment energie om ons heen aanwezig is en dat het mogelijk is om in deze energie te tappen? De laatste jaren heb ik ook geleerd dat deze energie veranderd naarmate jij veranderd. De hoger de frequentie de meer informatie er klaarligt. Alsof je een nieuw niveau moet bereiken voor de volgende stappen. 

Dit wist ik in het begin niet en dus probeerde ik energie vast te houden die niet vastgehouden kon worden. Dan kreeg ik flitsen van een toekomst die ik wilde manifesteren, maar niet kon krijgen. Vooral tijdens meditatie zag ik een nieuw leven. Dan hunkerde ik naar meer, maar verloren bleef ik achter.

Hoe is het dan toch mogelijk geweest voor mij om mijn leven 360 graden om te draaien? Bewust vanuit verbinding wandelen is, bewust zijn van wie je bent. In dit moment. Het concept I AM komt hier spelen. Het is wie je zegt dat je bent dat terug gespiegeld wordt. Ben je niet gelukkig in je huidige realiteit? Waarom niet? Wat moet er dan veranderen?

Als je duidelijk hebt wat je niet gelukkig maakt dan is het tijd voor de tweede stap en dat is de stap maken om de gewoonte af te leren (die je niet gelukkig maakt). Dit is waar het moeilijk wordt, want op dit moment ben je wie je zegt dat je bent. Je hebt jezelf jaren geïdentificeerd als de persoon, maar nu ben je haar niet meer. Nu moet je vertrouwen op een toekomst die er is niet is en een verleden loslaten waar je NU bent.

Zelf als je naar een nieuw niveau bent gegroeid zul je op dit punt terugkomen, omdat op elk niveau weer een oud stuk van jezelf moet confronteren. Die eeuwige uienlaag pellen en laag voor laag ontdek je weer iets in jezelf wat je dacht dat je had losgelaten. Zo kan ik een boek weer lezen en elke keer iets nieuws leren. 

De waarheid is dat als je het anders wil doen in je leven en een andere realiteit wil zien dat je het ook echt moet gaan doen. PUNT. Dat is waarom het anderen is gelukt om in een leven te zitten waarin ze geluk ervaren. Jij moet nu voor jezelf bepalen of je hier wil zijn of niet. Maakt de plek waar je nu bent je gelukkig en als het antwoord nee is wat kun je er dan aan doen?

Het doet me denken aan verbinding en frequenties die om ons heen aanwezig zijn. Eenmaal in verbinding merk je het verschil, maar soms in staat zijn om de verbinding te maken kan een uitdaging zijn. Dat is waarom in de cursus Next Level Leven ik verschillende kanten bespreek van beweging. Het is nooit zeker wat je moet doen of dat je vanuit verbinding beweegt. Je zult het moeten gaan doen om te ontdekken of je op de juiste plek bent.

Je zult de sprong moeten wagen en daarmee jezelf op de eerste plek moeten zetten. Niet bang zijn om fouten te maken en wanneer je het doet zo snel mogelijk er langs gaan. Niet boos zijn op jezelf (te lang), maar kijken naar de fout en jezelf afvragen wat je de volgende keer anders zou doen. 

Op deze manier kun je veel sneller lessen leren en hiermee, met deze lessen, ga je zien dat binnen een korte tijd alles anders zal zijn. Zonder moeite en met heel veel liefde.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.