Anderen leren loslaten

Gepubliceerd op 14 juni 2022 om 13:17

Hoe neem je afscheid van een persoon zonder het pijnlijk te maken? Een goede vraag en belangrijk om bespreekbaar te maken. Vaak wachten we te lang af, omdat we bang zijn voor de gevolgen. De waarheid is dat je bang bent om geconfronteerd te worden met het feit dat je niet gelukkig bent. Je wil voor jezelf kiezen en de andere persoon verwijderen uit je leven voelt als een optie.

Maar, omdat we hebben geleerd om mensen te accepteren gaan we twijfelen aan onszelf. We vragen onszelf af of we iets fout hebben gedaan of dat we nog meer kunnen geven. Dit is wat we hebben geleerd om te doen als we niet krijgen wat we willen.

Het Oude Manifestatie systeem leert ons dat we bevestiging krijgen buiten onszelf. Je krijgt een beloning als je goed je best doet op school of je moeder zegt "zo trots op je" als je doet wat ze zegt. We hebben in het verleden geleerd om ons zo aan te passen naar andermans gevoelens dat we de weg naar onze eigen zijn verloren.

Wanneer het moment er is dat we ons beter en krachtiger voelen, dan is het gelijk duidelijk dat we onszelf klein houden. Hoe durf je voor jezelf te kiezen? Dat mag helemaal niet. Je kunt voor iedereen zorgen én jezelf. Dat kun je lang genoeg volhouden. Toch? 

Je weet dat niet iedereen mee kan tijdens je Spirituele Ontwikkeling. Er zijn in de afgelopen jaren mensen weggevallen of als je recentelijk bent begonnen; afgelopen weken. Ik kon het in het begin niet geloven, omdat ik bleef twijfelen of ik iets fout had gedaan.

De waarheid is dat het Universum voor me begon te zorgen, omdat ik aan de kant stapte en stopte met alles in eigen handen te houden. Het enige wat ik bleef vragen was om geluk in mijn leven te brengen. Ik vroeg het Universum om mij het pad te laten zien naar mijn Hoogste Goed. Ik bleef het pad volgen en dat heeft me gebracht op het punt waar ik nu ben.

Je kunt de druk van jezelf afhalen. Zodra je je frequentie gaat verhogen vervalt er vanzelf iets of iemand. Dat is een feit en dat zegt niets over wie jij bent of wie de andere persoon is. Dat is waar de fout vaak wordt gemaakt. We denken dat we iemand achterlaten, maar nu voor het eerst geven we de andere persoon de ruimte om aan zijn/haar eigen ontwikkeling te werken.

Als wij hun vasthouden, omdat we bang zijn om ze los te laten, kunnen ze zich niet focussen op hun eigen groei. Ze zijn te druk bezig met de rol die zij in jouw leven moeten spelen. Dat is oneerlijk. Als je een vriendin hebt die veel roddelt, maar je haar toch als vriendin aanhoudt, is dit een teken dat je haar nodig hebt om dat negatieve stukje in jou te voeden.

Je verdedigt haar, omdat je haar eigenlijk niet kwijt wil. Want haar kwijtraken betekent dat je afscheid moet nemen van dit stukje binnenin jezelf. Je weet dat het fout is, maar je durft de confrontatie niet aan. Het is alleen niet eerlijk voor haar. Wat nou als jou verliezen hetgeen is dat zij nodig heeft, om te realiseren dat de manier hoe ze met haar emoties om gaat niet de juiste manier is?

Dat haar emoties haar angst prikkelen en dat ze daardoor blijft roddelen. Vanuit onzekerheid? Zou je haar dan helpen door haar negatieve eigenschappen te blijven voeden? De wereld draait niet om jou. Vergroot je perspectief.

Het Universum is er om ons heen te leiden. Wij hoeven niet te leiden, want denken dat je iedereen kunt redden is egoïstisch, want je ontneemt ze de reis. Ze krijgen niet de kans om te ontdekken wie of wat ze willen. Je houdt ze klein en misschien doe je dit wel, omdat je zelf bang bent dat zij jou gaan ontgroeien.

Nu ben je bij de volgende healings-laag in jezelf. Waarom denk je dit steeds? Het gaat er niet om van wie je afscheid gaat nemen tijdens je ontwikkeling. Mensen komen en gaan. Er zijn maar een aantal mensen die voor een langere periode blijven en ook hun vervallen als ze niet in je Hoogste Goed zijn of de reis kunnen volhouden. Het is iedereens vrije wil om te bepalen of zij wel of niet met je mee gaan.

Als iemand echt bij je wil blijven dan zorgen ze ervoor dat ze je bij kunnen houden. Dat is wat iemand zou doen die echt van je houdt. Doen ze dit niet dan neem je op een liefdevolle manier afscheid en weet... nu krijgen hun de kans om zichzelf te ontwikkelen. Zij gaan nu ook zien wat jij ziet. Zij gaan zich ook voelen hoe jij je voelt. Dat gun je ze toch?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.