Waarom frustreert de reis je zo?

Gepubliceerd op 13 juni 2022 om 12:25

Voel je je overspoeld door frustratie en angst, terwijl je je Persoonlijke Ontwikkeling een stapje verder neemt? Waar komt dit gevoel vandaan? Terwijl je jezelf aan het her-ontdekken bent confronteer je jezelf met negatieve patronen. Patronen die je over de jaren heen je eigen hebt gemaakt zonder door te hebben dat ze niet in je Hoogste Goed zijn.

Nu, omdat je steeds blijft vragen om het pad van je Hoogste Goed te laten zien, valt er steeds meer weg. De chaos groeit en het rommelt aan alle kanten. Niet alleen voel je de chaos van binnen, maar de chaos speelt ook buiten je af. Mensen, situaties en omgevingen veranderen en daarmee verander je intern ook.

Je hebt geen overzicht en nu valt ook controle weg. Er is geen meetpunt en je weet niet waar je naar onderweg bent. Dit is waar de meeste in controle wegzakken. In negatieve controle. Het is belangrijk om te weten dat controle je kan vasthouden in een negatief patroon.

Het zorgt ervoor dat je blijft doen wat je deed en daarin denkt dat je verschil maakt, maar die maak je niet. Je blijft hetzelfde patroon herhalen, maar dan in een ander gebied. Stel je wil kilo's afvallen, gezonder leven en je uiterlijk verbeteren. Je bent er klaar voor om jezelf te laten zien. Je wil niet meer schuilen. Je focus gaat naar deze doel werkelijkheid maken en ondertussen dat je ermee bezig bent verkeer je in alle staten van chaos.

Je valt eerst helemaal niet af, je merkt dat je al het eten vies vindt en je hebt geen idee waar je mee bezig bent (zo voelt het). Maar je laat je niet tegenhouden en zet door. Je zet alles op alles om je doel te behalen en wanneer je je doel behaald heb je een Nieuwe Zelf gevormd. Je kunt je nu geen leven meer voorstellen zonder sport, gezond eten en goed voor jezelf zorgen. Doordat je je leven hebt omgeschakeld, heb je goede gewoontes opgepakt en slechte gewoontes losgelaten.

Maar, in een ander levensgebied merk je dat je ook niet gelukkig bent. Je financiën. Je merkt dat je niet genoeg geld hebt gespaard en dat je je niet veilig voelt in de hoeveelheid geld die je hebt. Je wil eraan werken, want je bent er klaar voor om dit stukje aan te pakken. Je begint te sparen, maar er komen van alle kanten rekeningen op je af. Je gaat door alle emoties heen en het lijkt chaos. Maar na een goed jaar sparen ben je eindelijk bij je doel. Je hebt je doel behaald en omdat je het zo gewend bent om een bepaald percentage aan de kant te zetten weet je niet beter. 

Nu dat de focus wegvalt van wat er niet klopt, ga je weer door het leven. Je houdt je vast aan wat werkt, maar merkt dat je je begint te ergeren aan die ene vriendin. Ze klaagt altijd en ze roddelt veel. Je merkt dat elke keer dat je met haar afspreekt het je energie verlaagt en dat je moeite hebt om je focus te houden op waar je heen wil in het leven. Dezelfde stappen worden weer genomen. Je besluit je grenzen op te zetten, duidelijk te maken wat je verlangd van mensen en hoe je je wil voelen (werkt beide kanten op). Chaos breekt uit in je leven, want nu is het niet alleen die ene vriendin die uit je leven verdwijnt.

Je kijkt achterom en beseft je dat iedereen is vertrokken. Je voelt je eenzaam. Je beweegt door de chaos heen. Zelfde chaos als die je ervaarde toen je ging afvallen, sporten en op je eten ging letten. Zelfde chaos die je ervaarde toen je je financiën op een rijtje wilde zetten en nu weer dezelfde chaos. Je zult altijd door een bepaalde chaos heen bewegen. Je kunt de chaos niet aan de kant zetten. Het lijkt alsof je chaos verwijderd, maar wat je doet, is de chaos doorschuiven.

Als er een trauma vastzit in deze chaos dan blijf je dezelfde patronen herhalen in elk levensgebied. Ook al lijkt het dat je groeit en meer toe laat in je leven. Onbewust zit nog steeds hetzelfde verhaal in je vast. De trauma zorgt ervoor dat je constant de frustratie voelt, terwijl je door de chaos heen beweegt. Wanneer je je bewust kunt zijn van de chaos die je ervaart en welke trauma dit prikkelt dan leer je meer vertrouwen op de informatie die je oppikt.

De frustratie van je reis heeft niets met de chaos te maken. Het heeft met je trauma's te maken. Met hoe je je voelt, terwijl je de chaos ervaart. Door te werken aan de traumaenergie kun je loslaten wat je tegenhoudt om met gemak door de chaos heen te bewegen. Elke keer dat je voor een beslissing staat en je deze beslissing laat leiden door trauma energie voel je je gefrustreerd, verlaten en emotioneel. De trauma trekt je uit verbinding. De frustratie komt omdat je ergens op had gehoopt, maar geen resultaten ziet.

Je ziet niet wat je had gehoopt dat je zou zien. Je bent op zoek naar bevestiging buiten jezelf om je op een bepaalde manier te voelen. Je zoekt de bevestiging dat je wat je doet, goed is. Het kost moeite om op deze manier je doelen te behalen, omdat je nooit de zekerheid hebt waar je naar verlangd. Je weet nooit zeker of wat je doet ook het beste is, voor jou. Als je niet zeker weet wat je moet doen dan twijfel je aan elke beslissing. Dit is het moment waarop je trauma omhoog komt.

De energie van de trauma. De emoties die daarbij horen en daarmee prikkel je gedachtes. Niemand wil zich op een bepaalde manier voelen, terwijl ze aan hun doelen werken. Maar, als je het vanaf de andere kant bekijkt. Aan de andere kant is het juist goed dat je het voelt. Nu ben je je er bewust van. Je weet wat er om je heen afspeelt en dat er "iets" is, waar je aan kunt werken. Nu heb je de handvaten om bewuster in je Persoonlijke Ontwikkeling te duiken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.