Prioriteiten leren stellen

Gepubliceerd op 12 april 2022 om 15:13

Als je het gevoel hebt dat je dezelfde patronen blijft herhalen dan kan deze blog een oplossing bieden. Prioriteiten zijn "het duidelijk hebben wat verschil gaat maken in je leven". Hiermee bedoelen we: je weet waar je heen wilt en welke stappen je daar gaan brengen.

Maar als beginner kan dit verwarrend zijn, want je weet niet met welke 1e stap te beginnen. Je hebt een lange lijst geschreven van dingen die moeten gebeuren, om je doel te behalen, en nu ben je er klaar voor om in beweging te komen. Hoe begin je met prioriteiten? Als je duidelijk hebt wat je prioriteiten zijn dan is het duidelijk waar je naartoe wil en waarom.

Je hebt duidelijk wat belangrijk is, voor jou. Wanneer je in beweging bent, maar eigenlijk niets bereikt is dit meer "busy work". Dat heeft niets met productiviteit te maken. Ik weet zeker dat je hard aan het werk bent, maar maak je ook verschil?

Een goed systeem zorgt dat je dagelijks de juiste stappen neemt. Op deze manier werken helpt je om sneller verandering te zien in je leven. Neem een kijkje op je to-do list en zie of er stappen zijn die je helpen een doel te bereiken. Waar ligt je focus? Waar ben je naartoe onderweg? 

Als je naar je lijst kijkt en geen idee hebt wat afspeelt dan is het duidelijk dat je geen intentie hebt. Je weet niet waar je naartoe onderweg bent. Als dit niet duidelijk is dan weet je ook niet waarom je bepaalde stappen neemt. Dit is het gevaar van een to-dolijstje. Je blijft dezelfde taken verplaatsen naar een nieuw lijstje. 

Als je twijfelt of je wel of niet de juiste stappen hebt geschreven, neem een stap achteruit van alles. Vergroot je perspectief. Dit alleen al geeft overzicht, zodat je duidelijk hebt welke stappen je kunt maken. Het geeft je aan waar je prioriteit ligt. 

Twijfel en angst krijgen de ruimte om in je leven te komen als je ze de ruimte geeft. Als ze mogen ontstaan. Ze ontstaan wanneer je geen bevestiging krijgt van je "harde werken". 

Heb je duidelijk voor jezelf waarom je de dingen wil die je wilt, heb je een lijst gemaakt van stappen die het verschil gaan maken én weet je welke eerste stap je moet nemen om vandaag het verschil te maken? 

Mijn tip voor jou is, eerst duidelijk maken welke stappen genomen moeten worden. Wat moet er gebeuren? Kijk naar je doelen en vraag jezelf af "welke stap gaat het verschil maken"? En dan ... belangrijkste... neem de stap!

En dan de volgende... en de volgende. Niet afwachten tot er een confetti bom op je af komt. Blijf bewegen en dan beloof ik je dat er zoveel moois op je afkomt. Ik weet zeker dat het goed gaat komen als je dit elke dag blijft doen. Bekijk hier een video over uitgelijnde stappen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.