Wat is een Quantum Leap

Gepubliceerd op 24 februari 2022 om 16:04

Wanneer we ons perspectief vergroten realiseren we ons dat er geen positief of negatief is. Waar je bent is, precies waar je hoort te zijn. Ook als je geen idee hebt wat de bedoeling is. Je moet erop vertrouwen dat waar je heen gaat (ook als je het niet ziet) het juiste pad is. Dat schrijft makkelijk, maar is moeilijk om ook echt te doen. Velen vragen hoe ze moeten beginnen en ik begrijp deze vraag als geen ander.

Hoe maak je een sprong zo groot dat je het Oude achter je kunt laten en het Nieuwe kunt omarmen? Dit wordt ook wel een Quantum Leap genoemd. Dat je sprong zo groot is dat je realiteit in een sprong veranderd. Het grappige is dat mensen denken dat het een sprong is, uit het niets en dan is alles anders. Maar de Quantum Leap is, zoveel meer.

Een Quantum Leap nemen betekent dat je per direct afscheid neemt van je Oude Zelf. Je accepteert hem/haar niet meer. De manier van zijn, wie je nu bent, werkt niet meer. De frustratie is genoeg. Je bent er klaar voor om een ander persoon te worden. Maar een sprong heeft ook een landingsplek nodig. Je kunt niet een sprong nemen en geen idee hebben waar je gaat landen. Dit leidt tot verwarring en een einde waar je niet op zit te wachten.

Bereid jezelf voor op een sprong voordat je het neemt. Vraag jezelf af: waar wil ik heen? Wat heb ik nodig? Waarom heb ik het nodig? Om je intentie duidelijk te krijgen ga je intern op zoek naar antwoorden. Je werkt aan je verbinding. In de cursus bundel ga ik er dieper op in. Daar kun je hier meer over lezen. 

Om een ander persoon te worden, je Oude Zelf achterlaten, moet je beginnen met een stap. Je kunt niet jezelf in een nieuwe realiteit visualiseren. Alleen met uitgelijnde stappen kom je in een Nieuwe realiteit terecht. Wanneer je een Quantum Leap neemt zie je niet direct een andere realiteit. Je ziet gelukkig wel gelijk bevestiging vanuit het Universum. Tekens en dat alles goed voelt. 

Het lijkt soms simpel. Je hoeft alleen maar de focus te leggen op waar je heen wil en dan komt het. Maar er komt in waarheid nog meer bij kijken. Een Quantum Leap is niet iets wat je moet nemen. Het is iets wat je al hebt gedaan. Het werkt dus andersom. Je kunt je niet voorbereiden op een Quantum Leap en dan wachten tot het gebeurt. Je moet de sprong wagen en dan heb je haar genomen.

Waarom we vaak onze doelen niet zien Manifesteren is omdat we te afwachtend zijn. Om verandering te zien zul je het ook moeten doen. Je kunt niet praten en niet bewegen. We noemen dit ook wel Spirituele Surfers. Dat zijn degene die weten wat ze moeten doen, maar niets doen met de kennis.

Iedereen zijn eigen natuurlijk. Je hoeft de kennis die je hebt niet te gebruiken, maar je bent er met een reden aan begonnen. Je hebt tegen jezelf gezegd dat je niet blij bent met je huidige realiteit en bent op zoek gegaan naar oplossingen. Een van de oplossingen die er werd geboden was je verdiepen in je spirituele ontwikkeling. Dieper in verbinding met het Universum en begrijpen hoe dit werkt.

Maar er komt een moment waarop je moet beseffen dat het tijd is dat je iets moet doen met de informatie. Je weet dat het tijd is, om de sprong te wagen. Het is tijd om te gaan doen waar je naar verlangd. Je kunt niet zeggen dat je verandering wil en dan nooit veranderen. Dat werkt niet. Zeker als je het Universum om advies en hulp vraagt. Het is niet alsof het Universum zegt "ik geef niet meer", want het Universum zal je altijd geven waar je naar verlangd. Maar, stuur de energie eens een andere kant op.

Als je in alle tijd die je hebt geïnvesteerd in jezelf nog niet de resultaten hebt gekregen die je wilde, vraag jezelf af waar het mis gaat. Ben je wel écht bezig met de dingen die je hoort te doen of ben je een Spirituele Surfer. Waarom ongelukkig blijven als je hulpstukken hebt om jezelf gelukkig te maken? Is het op zo'n moment een bewuste keuze om vast te blijven zitten? Doe je het expres? Dat is de vraag. Niemand wil leiden en niemand verdient het om ongelukkig te zijn. Maar in deze tijd met zoveel informatie is het arrogant om te denken dat het jou niet is gegund. Er is altijd iemand of iets om je vooruit te helpen.

Ik kan uit eigen ervaring spreken als ik tegen je zeg "het is echt de moeite waard". Hoe eng het soms ook is, ik heb er geen seconde spijt van gehad. Hoeveel waarde je ervoor terugkrijgt, is niet te omschrijven in woorden. Ik heb me in tijden (jaren) niet zo veilig gevoeld als dat ik me nu voel en dat is begonnen toen ik besloot een Quantum Leap te nemen. Een sprong in een nieuw leven. Een leven waar ik me gelukkig in voel en in een Nieuwe Zelf. Mijn Oude Zelf heeft zichzelf ontkoppelt. Geen idee meer wie zij is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.