Overspoeld door Universele energie

Gepubliceerd op 4 november 2021 om 13:29

Soms is de energie zo drukkend dat ik me overspoeld voel. Ik weet dan niet welke stappen ik moet nemen of op welk doel ik moet focussen. Vroeger (nog geen 4 jaar geleden) liet ik me leiden door deze overheersende energie. Dan sloot ik mezelf op thuis en deed ik net alsof ik van niets wist.

Tegenwoordig gaat dat wel anders, want als Spiritueel Leider is het belangrijk om een voorbeeld te zijn. Dat is waarom ik dit onderwerp bespreekbaar wil maken. Ik weet dat er meerdere mensen zijn die hier last van hebben. Wanneer je voelt dat de energie drukt is het belangrijk om jezelf af te vragen of het positieve of negatieve chaos is. Deze vraag geldt ook over energie (kijk hier de video).

Energie kan een positieve en negatieve lading hebben. Welke het is, ligt aan jouw vertaling. Als je alles om je heen in elkaar ziet zakken kun je het op 2 manieren bekijken. Het kan een potentie zijn of het Universum kan je waarschuwen dat er iets fout is. Wat er om je heen afspeelt, is een reflectie van wie jij bent. Het kan zijn dat je vastzit in bijv. schaarsheid. Let op: het gaat er niet om wat je fout doet. Het is een moment, zodat je kunt schakelen.

Je doelen Manifesteren betekent dat je bewust wordt van wie je bent en waarom het je nog niet is gelukt. Je wilt juist weten wat je moet stoppen met doen. Om hier bewuster van te worden moet je weten waar vanuit je reageert. Wie is je Oude Zelf? Om te ontdekken wie je Oude Zelf is en welke patronen je blijft herhalen duik je in de onbewuste. 

Maar niets kan gebeuren als je niet bewust bent van de energie die om je heen aanwezig is. Als energie je omringd en je beïnvloed, hoe weet je wat het beste is, voor jou? Zijn de keuzes die je maakt dan echt in je Hoogste Goed of zijn de keuzes die je maakt gebaseerd op de beïnvloeding?

We zijn soms op zoek naar Tekens van het Universum, maar we zien de Tekens niet voor wat ze zijn. De kleine details missen we, omdat we naar het grotere beeld kijken. We "hopen" dat het grotere beeld de waarheid laat zien, terwijl het Universum met ons communiceert met kleine details. Dat is waarom het belangrijk is, om een beslissing te nemen vanuit je Hogere Zelf.

Vanuit wie je bent als je in verbinding bent. Niet vanuit het moment. Als je je overspoeld voelt door de energie om je heen dan kan je zoveel missen, omdat nu de focus gaat naar wat er niet goed is. Vanuit de Wet van Aantrekking weten we dat we krijgen wie we zijn. Niet wat we willen. Als je je focus legt op wat je ervaart dan stuurt het Universum deze focus weer terug. Daarom focussen we ons op het gevoel van overvloed. De vrijheid die we willen ervaren.

Als je dat gevoel groter kunt maken dan kun je de focus blijven verleggen en nu werk je volgens het Nieuwe Manifestatie systeem. Alles komt als het ware op je af. Je hoeft niet te duwen. Universele energie omringd ons dagelijks en het is de intentie van het Universum om ons te sturen. Maar we hebben ook met vrije wil te maken. Dat betekent dat we niet altijd geduwd kunnen worden door het Universum.

Het Universum kan ons alleen de weg laten zien. Wij moeten het pad zelf bewandelen en het initiatief nemen. Nu snap je waarom je je zo overspoeld en overprikkelt voelt, maar geen idee hebt waarom. Omdat het Universum zegt "hier naar links", maar het is uiteindelijk jouw beslissing of je ernaar gaat luisteren. Ze wijzen je de weg door je te prikkelen met energie. Deze energie prikkelt een emotie. Deze emotie heeft haar eigen informatie en kan vertaald worden.

Ikzelf vertaal de Universele energie waardoor ik weet wát er geprikkeld word vanuit het Universum. Dit geeft me de vrijheid om te zien wat het grotere beeld is. Je kunt dit ook voor jezelf doen. Breng jezelf in verbinding met het Universum en vergroot je perspectief. Er is vaak meer gaande dan dat je jezelf ruimte voor geeft om te ontdekken. Het is belangrijk om in neutraal te staan. 

Wat doen we nu met de informatie die we ons eigen hebben gemaakt? Als je merkt dat je meegesleept wordt en het gevoel hebt dat je geen controle hebt over je eigen leven breng jezelf terug naar waar je nu bent. Niet willen duwen, maar vooral laten ontstaan. Voel je je overspoeld en lijkt het alsof je geen controle over jezelf hebt? Neem vaker pauzes. Ga een stap achteruit. Je weet dat forceren geen zin heeft. Geef je niet over aan de energie. Jij kunt zelf bepalen welke energie je wel of niet accepteert in je leven. Jij bent nog steeds de baas. Vertrouw op jezelf. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.