De waarheid

Gepubliceerd op 23 februari 2022 om 12:29

Als je vastzit dan kun je niet zien waar je vastloopt. Je voelt allerlei emoties en laat je erdoor leiden. Een logische stap is om hulp vragen. Je vraagt een bekende om zijn of haar advies en probeert vanuit dit advies een beslissing te nemen. Er is dan wel een grote kans dat het advies je de verkeerde richting opstuurt.

Emoties worden vaak op de verkeerde manier vertaald en het hangt er ook vanaf hoe je ze hebt opgeslagen als herinnering. Als jij verdriet vertaald als een negatieve emotie dan elke keer als je verdriet voelt krijg je paniek. Je lichaam reageert op wat jij je hersens vertelt wat het betekent.

Wanneer je verdriet voelt en gelijk denkt "dit is slecht" dan de volgende keer dat je verdriet voelt verwerken je hersens dit als "dit is slecht". Hierdoor als je verdriet voelt, wordt dit versterkt door het lichaam. Je krijgt direct de (negatieve) gedachte die past bij de emotie in plaats van dat het blanco is. Dit is hoe de hersens werken. Altijd op zoek naar een snellere weg om je van dienst te kunnen zijn.

Het nadeel hiervan is dat je vaak niet door hebt dat er een programma is gecreëerd. Je hebt niet door dat je het zo vaak hebt herhaald dat je nu niet eens meer nadenkt over de emotie. Je wéét dat je verdrietig BENT. Je ervaart verdriet niet eens meer door de emotie van verdriet. 

Je bent zo gewend om verdriet te ervaren dat het geen andere vertaling kan zijn. Dat is ook waarom als je aan je persoonlijke ontwikkeling (spirituele groei) begint je je overspoeld voelt door emoties. Het is alsof alle emoties omhoog komen met de vraag "ik wil je iets vertellen".

De angst die hierbij gepaard gaat, zorgt ervoor dat je elke keer terug klapt naar wie je WAS en niet naar wie je kunt zijn. Waarom gebeurt dit? Omdat je hersens gewend zijn om het probleem vóór jou op te lossen. Voordat je überhaupt eraan denkt om er iets aan te doen. Dit is waarom wanneer je je bewust wordt van je gedachtes, je ontdekt hoeveel negatieve gedachtes je eigenlijk hebt. Er is altijd een schaduwkant die je omhoog komt. 

Deze realisatie brengt de meeste naar de bodem van de put. Je twijfelt aan alles en iedereen. Je weet niet waar je aan bent begonnen en nu voel je de controle wegslippen. Alles wat je dacht dat van jezelf was en op hebt vertrouwt, is er niet meer. Je hebt jarenlang op jezelf vertrouwt, maar je had niet door dat de stem die je dacht die iets zei; niet de waarheid sprak.

Ergens onderweg ben je jezelf leugens gaan vertellen. Hoewel de waarheid is dat je trauma hebt meegemaakt, is de leugen dat het altijd aanwezig moet zijn (de emoties). Bv. als je een auto-ongeluk hebt gehad zul je elke keer als je de auto instapt dezelfde angst ervaren. Over de jaren heen weet je lichaam dat het op een bepaalde manier moet reageren als je een auto ziet, omdat je altijd dezelfde gedachte hebt als je naar auto's kijkt. Je hebt je lichaam geprogrammeerd om op een bepaalde manier te reageren.

Maar... de kans dat je weer in een auto-ongeluk terecht komt, is nihiel tot niet. Het rare ervan is dat je wel het ongeluk blijft her-beleven alsof het dagelijks gebeurt, omdat je de emoties blijft herhalen. Je blijft herhalen in je lichaam dat je een auto-ongeluk hebt. Elke dag weer. Dit is een leugen die je moet doorbreken, want hier zit geen waarheid in. 

Zo is er ook de waarheid die anderen spreken. Hun waarheid. Hoe zij het leven zien en dit reflecteren naar jou. Dit is waarom het belangrijk is dat je leert informatie uit je verbinding met het Universum te halen en niet vanuit je omgeving. Als je afhankelijk bent van je omgeving om te bevestigen in jou wat je moet doen, ben je op zoek naar leugens. Je wil bevestiging op de emoties die je ervaart.

Als je boosheid ervaart wil je dat iemand zegt "ik snap waarom je boos bent en je hebt gelijk". Je zoekt bevestiging voor de emotie bv. boosheid, maar je krijgt de vertaling vanuit een andere waarheid. Zij vertalen hun vertaling voor boosheid door naar jou. Als je vriendin in een slechte relatie zit waardoor ze vaak boosheid ervaart, zal ze ook op jouw boosheid reageren vanuit haar eigen vertaling op boosheid. Bv. als zij onmacht voelt als ze boos is dan vertaald ze dit ook naar jou op deze manier. Ze zegt bv. "Ja, ik snap dat je het gevoel hebt dat je er geen grip op kunt krijgen", terwijl je dit altijd kunt krijgen. Ze vertaald haar waarheid op jouw realiteit. Dan kunnen haar intenties de beste zijn, maar toch doet ze dit. 

Dit is waarom het belangrijk is, om alleen te spreken met iemand die zijn/haar perspectief kan vergroten. Iemand die vanuit neutraliteit kan meekijken. Iemand die meekijkt vanaf hun eigen perspectief, luisteren naar de woorden en laten hun eigen gedachtes de emoties prikkelen. Deze emoties vertellen een waarheid (verhaal) die zij vertalen in "advies", maar ze geven geen advies. Ze reflecteren hun eigen verhaal.

Hierdoor krijg je niet je eigen realiteit, maar hun realiteit. Je reflecteert dezelfde energie, gedachtes en emoties als degene aan wie je advies hebt gevraagd. Hoe doorbreek je zo'n negatieve cyclus? Want het laatste wat je wilt, is ontdekken dat je niet Authentiek bent aan je eigen reis en opnieuw te moeten beginnen. Hoewel in waarheid er nooit een "opnieuw beginnen is", want je neemt altijd kennis mee, kunnen de emoties die je ervaart je wel in een negatieve spiraal duwen.

Ontdek in jezelf wat jouw waarheid is. Wanneer je emoties ervaart vraag jezelf af "is dit de waarheid of niet"? Is dat wat je ervaart ook echt wat er afspeelt of reageert je lichaam op programmering? Stap voor stap ga je hiermee aan de slag. Elke keer als je ermee begint en erop let welke gedachtes je blijft herhalen en welke reactie dit brengt in je lichaam; zul je een nieuwe laag ontdekken.

Op deze manier zul je zien dat er steeds meer duidelijkheid komt waarom je reageert op de manier zoals je reageert. Deze duidelijkheid zorgt ervoor dat je niet opgeeft om je doelen te Manifesteren, maar juist duidelijk hebt hoe je ze werkelijkheid kunt maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.