Is negativiteit slecht?

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 13:28

Kan iemand invloed hebben op hoe wij ons voelen? Goede vraag, want in het begin van mijn Spirituele Groei was ik hier niet zo zeker van. Ik was aan het begin van mijn groei helemaal nergens zeker van, want ik begreep niet waarom ik constant energie bleef verliezen. 

Voor je denkt... OH NEE! Dit voelt eng, maak je geen zorgen. Ik ga niet diep in op donker werk, maar negativiteit kan ook een rol spelen in je leven. In deze blog gaan we meer in op negatieve energie, dus "bad vibes". Wanneer we onszelf ontkoppelen van wat "goed" of "slecht" is, zie we alleen wat er is. Alles is, zoals het moet zijn en dus hoort negativiteit erbij. Hoewel we veel energie in "negativiteit" stoppen en het een zware belading hebben gegeven; kan negativiteit ook de inzichten geven die we nodig hebben. Een goede negativiteit dus.

Zo zien we wat we niet willen en dus kan de focus naar wat we wél willen. Op deze manier heb je de balans die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken. Weet je niet zeker wat je nodig hebt? Voelt alles zwaar? Dan weet je dat je op weg bent naar verandering. Of je nu in een positieve of negatieve ervaring zit. Overal schuilt een les die je kunt gebruiken in het leven. Als je op deze manier naar je leven kunt kijken ontkoppel je jezelf van de persoonlijke reis. Nu voel je je niet persoonlijk aangevallen door het Universum, maar zie je dat alles je op weg helpt. 

Als je collega klaagt of je partner het niet ziet zitten is dit niet gelijk een reflectie van wie jij bent. Natuurlijk trekken we met energie aan wat er om ons heen gebeurt, maar dat geldt niet altijd. Zij zijn wie ze zijn. Wanneer je een duidelijke grens aangeeft dan weet je gelijk of het hun energie is of de jouwe. Iedereen moet bewust aan hun eigen licht werken. Het kan ook zijn dat jij de negatieve prikkel bent in een ander leven.

Anderen kunnen geprikkeld worden door jou, wat je vertelt of hoe je bent. Daarmee prikkel je hun emoties. Hierdoor kunnen ze vastlopen en door prikkels gaat iedereen twijfelen. Is het dan aan jou om jezelf te verwijderen uit hun leven? Nee, zeker niet. Je kunt niet iedereen beschermen. Het gekke is dat niemand het expres doet. Het enige wat we "expres" kunnen doen is doorgaan met wat we wéten dat niet in de Hoogste Goed is voor ONSZELF.

Het is aan de ander om te beslissen wat ze doen met de informatie. Het stukje hierin is dat niet iedereen door heeft dat ze geprikkeld worden door "iets". Het enige wat ze weten is, als ze je zien voelen ze een bepaalde emotie. Wat jammer is, is dat ze niet door hebben dat deze emotie geprikkeld wordt uit het verleden. Ze houden zich dus nog steeds vast aan wie ze zijn. 

Niet aan de potentie van wie ze kunnen worden. Het is niet onze taak om mensen te forceren om aan hunzelf te werken, wij kunnen alleen het licht zijn (onszelf). Zo zie je hoe het "full circle" gaat. Jij voelt een negatieve emotie, ervaart deze (omdat je bewust bent van jezelf) en je begint aan jezelf te werken. Eerst ga je kijken of de emotie iets vertelt over jou. Dan is de vraag "waar komt deze emotie vandaan"? Als je antwoord hebt op deze vragen weet je dat het tijd is, om de emotie los te laten.

Een ander kan een emotie voelen, maar niet bewust zijn van hun eigen emoties. Wat dit doet, is afreageren op anderen. Bv. jij zegt iets (vanuit je eigen pijn) reageert dit af op een ander. Dit prikkelt een emotie bij hun en zij reageren weer vanuit hun eigen emotie (trauma). Nu zijn beide partijen overprikkelt, maar eigenlijk niet met elkaar. Doordat jij bewust met je reis bezig bent lukt het je om uit de prikkel te komen, maar een ander kan dit misschien niet zo makkelijk. Nu voel je je verantwoordelijk en ga je beginnen met het proberen op te lossen van andermans problemen. 

Verlos jezelf van de last waarin je voor iedereen moet zorgen of erger nog dat je voor iedereen moet nadenken. Niet iedereen gaat door dezelfde fase heen als jij en dat is oké! Dat maakt ze juist zo bijzonder in je leven. Maar door ze een rol te geven, omdat je op zoek bent naar bevestiging, is oneerlijk. Nu weten ze niet wie ze moeten zijn en dat brengt verwarring in de relatie die je met hun hebt. Als je alles persoonlijk neemt dan zie je jezelf als slachtoffer en niemand is een slachtoffer.

Jij dus ook niet. We kunnen in het verleden moeilijke stukken meemaken, maar is het verleden wie we zijn? Als je vroeger vaak gepest bent wat zegt dit over wie je nu bent? Wat heeft het verleden voor jou gedaan? Alles mag een plekje krijgen, hoe moeilijk dit ook kan zijn. Energetische trauma houdt je vast in het verleden

Negativiteit is, niet wat iedereen zegt dat het is. Als je de wereld bekijkt vanaf een verhoogd perspectief zie je dat negativiteit een balans is, voor positiviteit. Het is niet het meest comfortabel om doorheen te bewegen, maar het moet aanwezig zijn. Als een dier niet overlijdt dan hebben de beestjes niets te eten. Als de bloem niet bloeit dan maken de bijen geen honing. Alles in de natuur is met elkaar verbonden. In de natuur zit er ook geen aap in de boom te schreeuwen dat de tijger niet mag eten.

We moeten van de drang af waarin we van alles af willen, terwijl wat we ervaren juist de ervaring geeft van dat moment. Als je niet bent waar je wilt zijn en je je ongelukkig voelt... voel je gezegend dat je dit voelt. Want nu ben je wakker! Nu heb je door wat er al deze tijd op automatische piloot in je leven afspeelde.

Je had het alleen niet door en nu wel. In het begin kan het idee je overspoelen, want je hebt nu door dat alles anders is. Je voelt je anders en wilt er gelijk doorheen. Niet je muren opzetten in dit proces. Maak jezelf kwetsbaar. Open je hart. Hoe pijnlijk het ook is, om te ervaren. Grenzen zijn er om je te beschermen tegen energie die er niet hoort te zijn. Dit kunnen mensen, situaties of omgevingen zijn. 

Niet vergeten dat jij de baas bent over je eigen realiteit. Jij bepaalt wat er wel of niet mag blijven. Als je niet zeker weet wat de beste keuze is, breng jezelf terug naar verbinding. Dat is waarom ik altijd zeg "leef vanuit verbinding" en waarom ik je leer hoe je dit kunt doen. 

Neem de controle over je leven en Manifesteer wat je wil zien in je leven. Wees wie je wilt zijn. Jij bepaalt. Your life, your rules.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.