Hoe ik me voel

Gepubliceerd op 21 juli 2022 om 10:40

Sinds de 2-2-2022 portaal is, geopend (en sluit op 22-2-2022) ben ik in constante confrontatie met mijn Slachtofferrol. Het kleine meisje die ergens ook aandacht probeert te krijgen frustreert me op momenten. Het kost me moeite om haar de ruimte te geven die ze verdiend. In presente tijd kan het moeilijk zijn om je verleden aandacht te geven, terwijl je onbewust al leeft vanuit je verleden.

Ik merk dat ik de meeste strijd met mezelf heb als ik vastzit in emotie én slachtofferrol. Om het verschil te merken tussen beiden. In emotie voel ik boosheid. Boosheid vertelt mij dat ik me gefrustreerd voel over het feit dat ik me gefrustreerd voel. Ik wil mezelf ontkoppelen van wat ik denk dat ik nodig heb. De afgelopen weken gaat mijn focus naar in overgave leren staan.

Deze nieuwe fase van mijn Spirituele Groei brengt een nieuwe laag voor healing omhoog die ik niet had verwacht. Dat lieg ik: ik heb het verwelkomt. Ik wist dat om een nieuwe fase in mijn leven te bereiken; ik ook open moest staan voor de informatie en healing die erbij kwam kijken. Zonder ruimte kun je niet groeien.

Afgelopen week voel ik meer dan ik normaal voel. Ik ben constant in verbinding met mijn lichaam en op sommige momenten zak ik er even in weg. Dan voel ik energie door mijn lichaam stromen en lijkt het alsof ik zweef. Andere momenten voel ik me overspoeld door emoties. De reden dat ik me overspoeld voel, is omdat ik me de afgelopen maanden vooral heb gefocust op Manifestatie.

Ik heb de focus gelegd op weerstand begrijpen en zien waar blokkades aanwezig zijn die ons tegenhouden om doelen te Manifesteren. Hoewel het goed is om erin te duiken, is het ook belangrijk dat je er niet in gaat dwalen. Je kunt niet alle blokkades verwijderen voordat je de volgende drempel over gaat en stiekem betrap ik mezelf erop dat ik dit wel aan het doen was. Ik was in perfectionisme vervallen en met de 2-2 portaal kwam dit ook omhoog.

Emoties vertellen ook een verhaal. Ze laten ons weten wat ons lichaam ervaart en ze zijn het kanaal voor het Universum. Als je op je levenspad staat en je doet wat in je Hoogste Goed is; dan wordt dit bevestigd door hoe je je voelt. Als je je hart volgt dan bevestigt het Universum dit door je meer te sturen van wat je gelukkig maakt. Bv. als je gelukkig wordt van wandelen dan zorgt het Universum ervoor dat je meer tijd krijgt om te wandelen. Dat je genoeg geld hebt om wandelschoenen te kopen of een nieuwe jas. Mocht je het in gezelschap willen doen dan zal het Universum je goed gezelschap sturen. Etc.

Wat brengt ons dan in twijfel? Waarom twijfelen we aan hoe het Universum werkt? Dat is wanneer we zakken in ons mens-eigen. Dat we afgeleid zijn door wat niet belangrijk is, nieuwe schoenen kopen of makeup voorraad vergroten. Als we een emotie ervaren is het net alsof het Universum zegt "he, eventjes opletten, er speelt iets af wat je nog niet doorhebt". Weet dat in het Universum we nooit iets fout kunnen doen. Je bent altijd precies waar je moet zijn. Ook als dit niet zo voelt.

Zo kan het fout voelen, maar was waar je doorheen bewoog, juist nodig om een volgende fase te beginnen. Je kunt niet verwachten dat je naar een nieuw niveau gaat als je geen ruimte maakt. Net als je kledingkast opruimen. Als je nieuwe kleren wilt kopen dan ruim je altijd je kast op, zodat je kunt zien wat je nodig hebt. 

Wat zijn de inzichten die ik de afgelopen dagen heb gehad? Mijn grootste inzicht is dat ik een trauma aan het helen ben. Dat is een tijdje geleden! Trauma wat al deze tijd diep van binnen verscholen lag, kwam ineens omhoog. Mijn verslaving aan drama is een verdedigingsmechanisme, omdat ik met drama aandacht kreeg. Met aandacht kon ik anderen hun medelijden krijgen. Negatieve manier van aandacht vragen!! Tijdens mijn Spirituele Groei heb ik geleerd dit los te laten, maar er was blijkbaar nog een stuk wat ik moest verwerken.

Ik ontdekte (vandaag!) dat ik verhalen groter maak dan ze zijn en daarmee een verhaal laat afspelen (in mijn hoofd) die niet bestaat. Het verhaal die ik verzin, want dat is de waarheid je verzint het, creëert een eerste gedachte. Vervolgens gaat mijn lichaam op zoek naar de emotie die past bij de gedachte. Bv. Niets wat ik wil is in mijn leven. Emotie -> verdriet, eenzaamheid. Hoofd -> vroeger kreeg ik ook al niet wat ik wilde. Emotie -> liefdeloos, machteloos en verdwaald. Wanneer al dit blijft afspelen en je de emoties blijft vergroten heb je (voor je het doorhebt) een bui gecreëerd. Je loopt dus met een "bui" rond en NU ben je een reactie. 

Je hebt niet meer onder controle de energie die je wil sturen. De Manifestaties die je wil zien ontstaan. De "bui" ontneemt je dus de kracht. In de "bui" willen we niet blijven, maar we willen wel stilstaan bij de emoties. Waar komt deze vandaan? Wat vertelt ze ons? Als je je verdrietig voelt, waar is dat van? Gaat het gewoon heel goed en voel je verdriet, dan kan het goed zijn dat er oude emoties uit je leven verdwijnen. Je hoeft hier niets mee te doen. 

Emoties hoeven niet altijd iets te betekenen. Dat is waarom er te lang in gedwaald wordt. De betekenis erachter is, te groot. Er wordt gezegd "voel erin", maar dat is voelen. Niet hangen. Om te hangen betekent dat je de emotie blijft vergroten en daarin de gedachtes blijft herhalen die bij deze emoties komen. Je blijft het gevoel die je niet wil ervaren vergroten waardoor je dezelfde realiteit blijft ervaren. 

Nu zit je vast in een eindeloze cyclus. Round and round. Constant hetzelfde verhaal, maar onduidelijk waarom. Hoe breng je dit terug naar alleen gevoel? Ik herinner mezelf eraan dat emoties gevoeld mogen worden. Dat mijn lichaam ook een stem heeft. Ook heb ik de herinnering gekregen van het Universum dat ik me niet hoef te laten leiden door wat ik zie extern. Als ik me verdrietig voel dan reageert mijn omgeving op deze emotie. Ik zie dan alleen dingen die me verdrietig maken. Nu dat ik weet dat ik niet dezelfde patronen hoef te herhalen en ik mijn programma mag doorbreken kan ik verder.

Ik vond het wel een leuk antwoord toen ik mijn jongste zoontje vroeg "waar zal ik vandaag een blog over schrijven", waarna hij antwoord "schrijf over hoe je je voelt".

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.