Het I-Am concept

Gepubliceerd op 5 oktober 2022 om 15:51

Hoe kun je leren om te zijn? Ikzelf was jaren op zoek naar dit antwoord en voor mijn gevoel heb ik aardig te pakken wat het betekent. Kunnen zijn (I AM) betekent dat je jezelf op zo'n manier kunt ontkoppelen van je omgeving dat je jezelf bent en niet reageert op wat er om je heen gebeurt. Je omgeving verteld dus niet wie jij bent.

Je ziet zoveel meer wanneer je perspectief vergroot is, omdat je nu uit je verkleinde kijk bent. Dit houdt in dat op de manier hoe jij nu de wereld ziet beperkt is. Je zit nog vast in je persoonlijkheid. Dat wil niet zeggen dat je iets fout doet. We zijn naar Aarde gekomen om te ervaren en dus te leven. We wilden als Hogere Wezens op Aarde voelen en meemaken.

Dit kunnen we namelijk niet wanneer we uit het lichaam zijn. Dan zijn we wie we zijn en twijfelen we op geen enkel moment aan ons bestaan. Maar als mens doen we dit constant. Waarom? Omdat we als mens willen ervaren. Zie het als een toneelspel. Je doet mee, omdat je wil ervaren hoe het is, om in een andere realiteit te zijn. Je speelt het spel mee, maar als je echt goed acteert, ben je ook in het spel. Je voelt dezelfde emoties als de karakter die je speelt en voor je lichaam is het allemaal hetzelfde. 

Om jezelf te kunnen ontkoppelen van je mensenkant moet het eerst duidelijk worden wat dit is. Wie dit is. Wie ben jij? Hoe associeer jij jezelf met de wereld? Wie zeg jij dat je bent wanneer je mensen ontmoet. Zie dit als de Avatar die je hebt en waarmee je door het leven navigeert. Als je in de spiegel kijkt zie je een reflectie van wie jij gelooft dat je bent. Alles is een reflectie. Om het een stap verder te nemen (keep breathing) kunnen we zelfs zeggen dat wat we zien een potentie is, van een werkelijkheid. Er zijn verschillende potenties mogelijk en jij hebt ervoor gekozen om in deze potentie te zitten.

Het is mogelijk om te schakelen als je dit wilt. Maar om te schakelen moet je bewust zijn van wat er geschakeld moet worden. Om te weten waar je moet schakelen zul je jezelf moeten ontkoppelen van wie je nu denkt dat je bent. Je bent wie je bent, omdat je geprikkeld bent om zo te zijn. Als je op straat loopt en iemand zegt "wat ben je lelijk", bevestigen ze dan wie je bent? Nee, zeker niet. Maar als jij vanaf start gelooft dat je lelijk bent dan bevestigen zij wat jij tegen jezelf verteld. En dus, bevestigen hun wie jij denkt dat je bent.

Door je niet te laten prikkelen door de woorden en er geen emotie bij te voelen kun je je ervaring veranderen. Wanneer je er een emotie bij voelt en je je niet laat meeslepen door het verhaal creëer je veranderen. Nu sta je open voor een andere potentie. Je kunt er namelijk op dat moment voor kiezen om iemand te zijn die zichzelf als waardevol ziet. En dus, als iemand zegt "je bent lelijk", kun je alleen maar lachen. Je weet dat het geen bevestiging is, van wie jij bent. 

Wanneer je "emotieloos" bent dan BEN JE. Er is niemand die je moet zijn. Je hoeft niets te doen behalve te zijn. Dit is waar je wil zijn over het algemeen. Om emoties niet gelijk te willen afkraken is het belangrijk om te weten dat ook emoties een doel hebben. Het doel van emoties is, om duidelijk te maken wat je ervaart op Aarde. Weet je nog dat ik zei dat we Hoger Wezens zijn? We twijfelen niet aan wie we zijn. Dus we ervaren niet. Alles is zoals het moet zijn.

Maar op Aarde ervaren we zoveel verschillende prikkels dat we erin verdwalen. Je dwaalt in wie je moet zijn (omgeving) en wie je wilt zijn (authentieke vorm). Om je Authentieke Zelf te kunnen ontdekken moet je je externe zelf verwijderen. Ik leg het volledig uit in de cursus bundel LVV & NLL waar je hier meer over kunt lezen. Als mens kun je dwalen in hoe je jezelf moet loslaten, omdat je verdwaalt in de emoties die je ervaart.

Je kunt ze zien als kleine alarmbelletjes. Ze geven een boodschap af. Ze willen iets vertellen. Maar, de slechter je luistert de harder ze klinken. Het is een communicatie middel vanuit je Hogere Zelf en het Universum en NEE ze doen het niet om je te pesten. Jij stelt de vraag "Universum laat me zien waar ik heen moet" en zij antwoorden "breng deze emotie omhoog, want dat linkt ze met deze herinnering en dan weet ze dat we dit bedoelen".

Is dit de enige manier om met het Universum te communiceren? Nee, zeker niet en als ik heel eerlijk mag zijn is het ook niet de beste manier om te communiceren. Het brengt verwarring omhoog, omdat je eerst moet ontdekken waarom je de emotie voelt. Dan moet je de stap nemen om te ontdekken wat de emotie je wil vertellen. Om vervolgens te ontdekken waarom dit verhaal omhoog is gekomen. Er is zoveel ruimte voor ruis en twijfel. Ik snap waarom mensen zo lang dwalen in emoties.

Laten we het een stap terugnemen en terugkomen naar het I AM-concept. Is het belangrijk om te leren zijn? Ja en nee. Je bent naar Aarde gekomen om te ervaren en dus zou ik willen zeggen niet altijd stilstaan, maar hou wel je ogen open. Door je ogen open te houden zie je wat er écht afspeelt en neem je niet zomaar genoegen. Je neemt de informatie elke keer terug naar het niveau van I AM.

Als je merkt dat een emotie je prikkelt, ga dan niet in de emotie dwalen. Neem een stap achteruit en vraag jezelf af "waarom komt deze emotie omhoog". Wanneer je verdriet ervaart, ga dan niet denken "waarom ben ik verdrietig, ik doe zeker iets fout", maar ga juist naar het stuk "als ik me verdrietig voel, wat heeft dit met mijn presente tijd te maken"? Op deze manier ontkoppel je jezelf van het verhaal die zich op dat moment afspeelt. 9 Van de 10 keer zijn emoties afleiding. Afleiding vanuit je verleden, omdat je je lichaam hebt geprogrammeerd om op een bepaalde manier te reageren op situaties.

De waarheid is dat je je situatie hebt geaccepteerd. De emotie wilde je iets vertellen, maar jij dacht "het is wel goed zo" en dus elke keer als je de cyclus wil doorbreken, omdat je er klaar mee bent om vast te zitten, komt deze emotie omhoog. De emotie die jou al jaren iets verteld over wie jij bent. Ook al ben je deze persoon niet meer. Verandering is niet overnacht, maar de beslissing om te veranderen kan binnen een seconde alles veranderen.

Wat is de volgende stap?

Laat een reactie achter. Wat betekent deze informatie voor jou. Heb je moeite om jezelf te zijn bij je huidige omgeving? Accepteren je familie en vrienden wie je bent of moet je je aanpassen? Heb je het gevoel dat je dit kunt volhouden?

Ik wil je uitnodigen om een persoonlijke boodschap van het Universum aan te vragen via een SnailMail. Hierin schrijf ik persoonlijk voor jou een boodschap vanuit je Lichtteam of van je Engelen. Lees meer over de SnailMail en vraag haar direct aan via hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.