· 

Wat is trauma

Wat is een trauma?

Trauma, is een emotie die gevoed word in het heden. Het enge van een trauma is dat je elke keer (hoe lang geleden de trauma ook heeft plaatsgevonden) beslissingen blijft nemen vanuit deze energie.

 

Elke keer dat je vooruit wilt in je leven blijf je je vasthouden aan de trauma en dus wat er gebeurd, je blijft elke keer weer hetzelfde manifesteren.

 

Een trauma helen betekent niet dat we goedkeuren wat er is gebeurd, maar wat je gaat doen is het een plek geven, zodat het niet meer bepaald WAT er gebeurd in je leven.

 

Nu heb je zelf de controle die je nodig hebt om een leven in Overvloed neer te zetten en dus te manifesteren. 

 

Laat het verleden niet bepalen hoe je je NU wil voelen.

Dit is wat we samen gaan bespreken:

- Wat houdt je tegen?

- Wat is een trauma.

- Hoe ga je er voorbij?

 

 

Trauma energie kan moeilijk zijn om langs te gaan, omdat dit onderwerp altijd heel gevoelig ligt. Iedereen heeft zijn eigen trauma en dus is ook de grote van de trauma niet van tevoren in te schatten. Hoewel ik een voorstander ben van vooruit gaan, kan een ander nog de tijd willen hebben om haar trauma's te verwerken.

 

Maar dat gezegd hebbende wil ik je laten weten dat een trauma nooit verwerkt is. Het is nooit goed genoeg of klaar genoeg. Het is pas over wanneer je beslist het los te laten en dus een nieuwe identiteit vast te pakken.

 

Niet meer hetzelfde te willen zijn. Dit is een mega-grote stap en als je niet weet hoe je hiermee moet beginnen dan heb ik hieronder een super kleine oefening om je op weg te helpen.

 

Weet dat je veilig bent en super geliefd.

Schrijf voor jezelf uit als je ergens aan denkt welke emotie die naar boven brengt. Bv. als ik aan school denk dan voel ik me super boos, want Dirk was echt een eikel (sorry als je Dirk heet :) ). 

 

- Omschrijf een moment.

- Omschrijf de emotie.

- Omschrijf wie of wat.

 

Vervolgens schrijf je het verhaal op vanuit het perspectief van de ander. Dit is moeilijk! Bv. Oke, misschien was Dirk echt een eikel, maar het kan goed zijn dat hij niet wist hoe hij zich anders moest gedragen. Hoe vervelend ik het ook vond, ik ben er overheen gekomen door mezelf te herpakken. Als ik Dirk vandaag tegenkom voel ik geen woede meer, omdat ik er voorbij ben gegaan. 

 

Nu is Dirk nog steeds een eikel, maar geen eikel die invloed op je leven. Hij heeft geen macht meer over je leven. Als je merkt dat als je een herinnering omhoog haalt en NOG STEEDS een emotie voelt dan zit de persoon nog aan je vast. Deze persoon is nog steeds een deel van je identiteit. 

 

Deel in de comments welk inzicht je hebt gekregen en wat jij gaat doen met jouw Dirk. Ik zou het heel mooi vinden als ik mee mag lezen, zodat ik je wat tips kan geven en liefde.

Reactie schrijven

Commentaren: 0