· 

Wat als het tegenzit?

Iedereen heeft een "baal-dag", waarin ze het gevoel hebben dat alles op hun afkomt en ze geen controle hebben op hun omgeving. Het grappige eraan is dat je wél controle hebt op je omgeving, maar je kiest ervoor om het los te laten. Het is een gedachte spel waar je in vast zit. Je kunt het zien als een test waarin het Universum en jij in een touwtrek wedstrijd zijn.

 

De vraag is niet "wie gaat er winnen", maar juist "wat ga je doen"? Wanneer we bewust naar onze doelen werken en ze beginnen te Manifesteren kun je vervallen in oude patronen. Het is belangrijk dat je je er bewust van bent, zodat je weet wat er om je heen afspeelt. In de cursus bundel Leven vanuit Verbinding en Next Level Leven duik ik verder hier in. Ik noem het positieve en negatieve chaos. Lees er hier meer over.

 

In de chaos is er geen overzicht en is, twijfelen de makkelijkste weg. Waarom? Omdat je niet weet waar je moet kijken en de waarheid is dat je er op dat moment ook geen zin in hebt. Maar wat is dan de oplossing? Is het een oplossing om te blijven dwalen of neem je de verantwoordelijkheid en ga je op zoek naar wat er aan de hand is?

 

Er spelen op zo'n moment twee verhalen af. Je kunt van beide verhalen iets leren. Zo is er een verhaal die je vertelt dat het mogelijk is. Waar je naar verlangd is, onderweg. Je voelt je goed en hebt het idee dat je weet waar je mee bezig bent. Dit is waar je je het meest gemotiveerd voelt en je neemt hier de meeste stappen. Je bent je bewust van wie je bent en wat je nodig hebt. Het is duidelijk dat je in verbinding bent. Aan de andere kant is er ook een verhaal waarin je dwaalt en zoekende bent naar de beste volgende stap.

 

Je bent uit verbinding en op zoek naar antwoorden. Het voelt alsof je deze niet kan vinden. Daardoor verlies je motivatie en begint je lichaam in opstand te raken. Je ervaart steeds negatieve emoties en deze prikkelen oude patronen en gedachtes. Wat je niet doorhebt is dat je denkt dat je vastzit, maar dat zit je niet. Je kiest ervoor om te blijven zitten. Je kiest ervoor om vast te zitten in het verhaal. Dan gaat het niet eens om of je hier wel of niet wil zijn. Je zit erin vast, omdat je niet wil bewegen. Misschien vindt je het onbewust eng om te bewegen of ben je bang voor wat er kan gebeuren als je gaat schakelen (Manifesteren).

 

De waarheid is dat je geen idee hebt hoe je toekomst eruit gaat zien. Je weet niet hoe je je erop kunt voorbereiden behalve door jezelf in lijn te brengen met hoe het gaat voelen. We vergeten dat we komen uit een verleden waarin we trauma, angst en twijfel hebben ervaren. We vertellen onszelf dat we hier moeten zijn, terwijl ons Hogere Wezen zegt "dit is niet je eindbestemming".

 

We zijn gewend om de kar te trekken en daardoor zien we niet wie we zijn zonder lijden. Wie we zijn zonder dat iemand (je omgeving) ons vertelt hoe we moeten reageren. We zijn de programmering. Ook zijn we zo afgericht dat we niet buiten deze reacties durven te bewegen. Je bent geprogrammeerd in het beloningssysteem. "Doe wat ik wil en dan krijg je een sticker", was het op school. In het leven is het "doe wat ik wil en dan krijg je promotie". En degene die hard werken, maar geen beloning krijgen (niet omdat ze het niet verdienen) ontwikkelen een schuldgevoel. "Oh werk ik dan niet hard genoeg", dit dateert dan weer terug naar hoe je je voelde als kind.

 

Je moet jezelf van dit verhaal ontkoppelen, want het is dat verhaal die je tegenhoudt om je doelen te zien Manifesteren. Het is dat verhaal die ervoor zorgt dat je elke keer blijft hangen voor de drempel van verandering. Je durft de verandering niet aan, omdat je dan niet meer weet wie je zult zijn. Maar dat is de bedoeling! 

 

Wees niet bang om afscheid te nemen van mensen, situaties of omgevingen. Dat is de angst die je momenteel tegenhoudt. Het is niet aan jou om te bepalen wie er mee mag of wat er moet blijven. Jij hoeft jezelf alleen maar in verbinding te brengen met je Hoogste Goed en de rest valt vanzelf weg. Waarom blijf je duwen als het er al is? Maak de keuze om voor jezelf te kiezen (hoe eng dat ook is). Want je zult nooit verandering zien als je dezelfde cyclus blijft herhalen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0
.