· 

Is negativiteit slecht?

Kan iemand invloed hebben op hoe wij ons voelen? Goede vraag, want in het begin van mijn Spirituele Groei was ik hier niet zo zeker van. Ik was aan het begin van mijn groei helemaal nergens zeker van, want ik begreep niet waarom ik constant energie bleef verliezen. 

 

Voor je denkt... OH NEE! Dit voelt eng maak je geen zorgen. Ik ga niet heel diep donker werk in, maar negativiteit speelt ook een rol. Wanneer je jezelf kunt ontkoppelen van wat "goed" of "slecht" is, zie je alleen wat er is. Alles is, zoals het moet zijn en dus hoort negativiteit erbij. Hoewel we veel energie in "negativiteit" stoppen en het een zware belading hebben gegeven; kan negativiteit ook de inzichten geven die we nodig hebben.

 

Zo zien we wat we niet willen en dus kan de focus naar wat we wel willen. Op deze manier heb je de balans die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken in je leven. Weet je niet zeker wat je nodig hebt? Voelt alles zwaar? Dan weet je dat je op weg bent naar verandering. Of je nu in een positieve of negatieve ervaring zit. Er zit een les in die je kunt leren. Als je op deze manier naar je leven kunt kijken ontkoppel je jezelf van de persoonlijke reis. Nu voel je je niet persoonlijk meer aangevallen, maar zie je dat alles is zoals het moest zijn.

 

Wanneer je collega klaagt of je partner het niet ziet zitten, zie in dat zij geen reflectie zijn van wie jij bent. Ze zijn wie ze zijn. Je kunt hierin een grens aangeven als het te lang doorgaat, maar zij zijn degene die bewust aan hun eigen licht moeten werken. Het kan goed zijn dat jij de negatieve prikkel bent in hun leven. Zij zien wat ze niet doen en daarmee worden hun emoties geprikkeld. Hierdoor gaan ze vastzitten en door de prikkel twijfelen ze aan zichzelf. Is het dan aan jou om jezelf te verwijderen uit hun leven? Nee, zeker niet. Je kunt niet iedereen beschermen.

 

Het is aan de ander om te beslissen wat ze gaan doen met de informatie die ze doorkrijgen. Het stukje hierin is dat niet iedereen door heeft dat ze geprikkeld worden door "iets". Het enige wat ze weten is, als ze je zien voelen ze een bepaalde emotie. Wat jammer is, is dat ze niet door hebben dat deze emotie geprikkeld wordt uit het verleden. Ze houden zich dus nog steeds vast aan wie ze zijn. 

 

Niet aan de potentie van wie ze kunnen worden. Het is niet onze taak om mensen te forceren om aan hunzelf te werken, wij kunnen alleen het licht zijn die dit prikkelt in anderen. Zo zie je hoe het "full circle" gaat. Jij voelt een negatieve emotie, ervaart deze (omdat je bewust bent van jezelf) en je begint aan jezelf te werken. Eerst ga je kijken of de emotie iets vertelt over jou. Dan is de vraag "waar komt deze emotie vandaan"? Als je antwoord hebt op deze vragen weet je dat het tijd is, om de emotie los te laten.

Verlos jezelf van de last waarin je voor iedereen moet zorgen of erger nog dat je voor iedereen moet nadenken. Niet iedereen gaat door dezelfde fase heen als jij en dat is oké! Dat maakt ze juist zo bijzonder in je leven. Maar door ze een rol te geven, omdat jij op zoek bent naar bevestiging, is oneerlijk. Nu weten ze niet wie ze moeten zijn en dat brengt verwarring in de relatie die je met hun hebt. Als je alles persoonlijk neemt dan zie je jezelf als slachtoffer in het leven en niemand is een slachtoffer.

 

Jij dus ook niet. We kunnen in het verleden moeilijke stukken meemaken, maar is het verleden wie we zijn? Als je vroeger vaak gepest bent wat zegt dit over wie je nu bent? Wat heeft het verleden voor jou gedaan? Alles mag een plekje krijgen, hoe moeilijk dit ook kan zijn. Energetische trauma houdt je vast in het verleden

 

Negativiteit is, niet wat iedereen zegt dat het is. Als je de wereld in balans kunt bekijken zie je dat negativiteit de balans is, voor positiviteit. Het is niet het meest comfortabel om doorheen te bewegen, maar het moet aanwezig zijn. Als een dier niet overlijdt dan hebben de beestjes niets te eten. Als de bloem niet bloeit dan maken de bijen geen honing. Alles in de natuur is met elkaar verbonden. In de natuur zit er ook geen aap in de boom te schreeuwen dat de tijger niet mag eten.

 

We moeten van de drang af waarin we van alles af willen, terwijl wat we ervaren juist de ervaring geeft van dat moment. Als je niet bent waar je wilt zijn en je je ongelukkig voelt... voel je gezegend dat je dit voelt. Want nu ben je wakker! Nu heb je door wat er al deze tijd op automatische piloot in je leven afspeelde.

 

Je had het alleen niet door en nu wel. In het begin kan het idee je overspoelen, want je hebt nu door dat alles anders is. Je voelt je anders en je wil er gelijk doorheen. Niet je muren opzetten in dit proces. Maak jezelf kwetsbaar. Open je hart. Hoe pijnlijk het ook is, om te ervaren. Grenzen zijn er om je te beschermen tegen energie die er niet hoort te zijn. Dit kunnen mensen, situaties of omgevingen zijn. 

 

Niet vergeten dat jij de baas bent over je eigen realiteit. Jij bepaald wat er wel of niet mag blijven. Als je niet zeker weet wat de beste keuze is, breng jezelf terug naar verbinding. Dat is waarom ik altijd zeg "leef vanuit verbinding" en waarom ik je leer hoe je dit kunt doen. Lees er hier meer over.

 

Laat niet alles ontstaan, zoals het moet zijn. Neem de controle over je leven en Manifesteer wat je wil zien in je leven. Wees wie je wilt zijn. Jij bepaald. Your life, your rules.

Reactie schrijven

Commentaren: 0
.