· 

Overspoeld door Universele energie?

Soms is de energie zo drukkend dat ik me overspoeld voel. Ik weet dan niet welke stappen ik moet nemen of op welk doel ik me moet focussen. Vroeger (nog geen 3 jaar geleden) liet ik me leiden door deze overheersende energie. Dan sloot ik mezelf op thuis en deed ik net alsof ik van niets wist.

 

Tegenwoordig gaat dat wel anders, want als Spiritueel Leider is het ontzettend belangrijk om een voorbeeld te zijn. Dat is waarom ik dit onderwerp bespreekbaar wil maken. Ik weet dat er meerdere mensen zijn die hier last van hebben. Wanneer je voelt dat de energie drukt is het belangrijk om jezelf af te vragen of het positieve of negatieve chaos is. Deze vraag geldt ook over energie.

 

Energie kan een positieve en negatieve lading hebben. Welke het is, ligt aan jou vertaling. Als je alles om je heen in elkaar ziet zakken kun je het op 2 manieren bekijken. Je kunt het zien als een potentie of als iets wat fout is. Wat er om je heen afspeelt is een reflectie van wie jij bent. Het kan goed zijn dat je vastzit in schaarsheid. Let op: het gaat er niet om wat je fout doet. Het is een moment, zodat je kunt schakelen.

 

Je doelen Manifesteren betekent dat je bewust word van wie je bent en waarom het je nog niet is gelukt. Je wil niet weten wat je moet doen, maar je wil weten wat je moet stoppen met doen. Om hier bewuster van te worden moet je weten waar je vanuit reageert. Wie is je Oude Zelf? Om te ontdekken wie je Oude Zelf is en welke patronen je blijft herhalen duik je in de onbewuste. In de cursus bundel LVV & NLL leg ik meer uit over de Oude Zelf en hoe je je Nieuwe Zelf creëert. Een belangrijk proces als je een Quantum Leap wil nemen.

 

Maar niets kan gebeuren als je niet bewust bent van de energie die om je heen aanwezig is. Als deze energie je omringd en je beïnvloed hoe weet je wat het beste is, voor jou? Zijn de keuzes die je maakt dan echt in je Hoogste Goed of zijn de keuzes die je maakt gebaseerd op de beïnvloeding?

We zijn soms op zoek naar Tekens van het Universum, maar we zien de Tekens niet voor wat ze zijn. De kleine details missen we, omdat we naar het grotere beeld kijken. We "hopen" dat het grotere beeld de waarheid laat zien, terwijl het Universum met ons communiceert over de kleinste details. Dat is waarom het belangrijk is, om een beslissing te nemen vanuit je Hogere Zelf.

 

Vanuit wie je bent als je in verbinding bent. Niet vanuit het moment. Als je je overspoeld voelt door de energie om je heen dan kan je zoveel missen, omdat nu de focus gaat naar wat er niet goed is. Vanuit de Wet van Aantrekking weten we dat we krijgen wie we zijn. Niet wat we willen. Als je je focus legt op wat je ervaart dan stuurt het Universum deze focus weer terug. Daarom focussen we ons op het gevoel van overvloed. De vrijheid die we willen ervaren.

 

Als je dat gevoel groter kunt maken dan kun je de focus blijven verleggen en nu werk je volgens het Nieuwe Manifestatie systeem. Alles komt als het ware op jou af. Je hoeft niet meer te duwen. Universele energie omringd ons dagelijks en het is de intentie van het Universum om ons te sturen naar onze Hoogste Goed. Maar we hebben ook met vrije wil te maken. Dat betekent dat we niet altijd geduwd kunnen worden door het Universum.

 

Het Universum kan ons alleen de weg laten zien. Wij moeten het pad bewandelen. Nu snap je waarom je je zo overspoeld en overprikkelt voelt, maar geen idee hebt waarom. Omdat het Universum niet mag zeggen "hier naar links", en dus prikkelen ze je met energie, zodat er een emotie ontstaat. Deze emotie heeft ook haar eigen informatie en kan ook vertaald worden.

 

Ikzelf vertaal de Universele energie waardoor ik weet wát er geprikkeld word vanuit het Universum. Dit geeft me de vrijheid om te zien wat het grotere beeld is. Je kunt dit ook voor jezelf doen. Breng jezelf in verbinding met het Universum en vergroot je perspectief. Er is vaak meer gaande dan dat je jezelf ruimte voor geeft om te ontdekken. Het is belangrijk om in neutraal te staan. Ik vertaal trouwens de Universele energie elke maand in de Manifesto lidmaatschap. Je kunt er hier meer over lezen.

 

Wat doen we nu met alle informatie die we ons eigen hebben gemaakt? Als je merkt dat je meegesleept wordt en het gevoel hebt dat je geen controle hebt over je eigen leven breng jezelf terug naar waar je nu bent. Niet willen duwen, maar vooral laten ontstaan. Voel je je overspoeld en lijkt het alsof je geen controle over jezelf hebt? Neem genoeg pauzes. Ga een stap achteruit. Je weet dat forceren geen zin heeft. Geef je niet over aan de energie. Jij kunt zelf bepalen welke energie je wel of niet accepteert in je leven. Jij bent nog steeds de baas. Vertrouw op jezelf. 

 

Blog lezen over Quantum Leaps hier.

Meer lezen over de cursus bundel LVV & NLL via hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0
.