· 

Loslaten wat je gelukkig maakt

Om jezelf te kunnen her-uitvinden zul je moeten loslaten wie je nu bent. Ook de punten waar je trots op bent zul je moeten loslaten. Door jezelf volledig los te laten en dus de uitkomst van wie je moet zijn over te geven aan het Universum; opent er een nieuwe deur. Een deur waar je nooit doorheen bent geweest.

 

Als je jezelf zo kunt overgeven en kunt vertrouwen op het Universum dan vervalt alle druk van zijn. Nu weet je dat waar je bent in het leven is waar je hoort te zijn. Je hoeft niet na te denken over wat je moet doen of te twijfelen of je het juiste pad bewandeld, want je bent waar je moet zijn.

 

Dit noem ik het "I AM concept". In het I AM concept is alles zoals het moet zijn. De druk is weg. Nu kun je genieten van wie je bent en wat je wilt. Het moment dat de druk wegvalt van alles en je dus je Authentieke Zelf kunt zijn krijg je de kans om na te denken over wie jij wil zijn. Wat jou gelukkig maakt. 

 

Nu open je potentie voor meer en is je kijk vergroot. Vanaf dit punt ben je in staat om je leven te re-evalueren en zie je wat je wel of niet wil meenemen. De druk die we op onszelf leggen komt vooral wanneer we doen wat anderen ook aan het doen zijn. We gaan er vanuit dat wanneer we krijgen wat hun hebben dat wij ook gelukkig worden.

 

Maar wanneer je leeft volgens het concept "ik doe wat hun doen", blijft je Ziel zichzelf herstellen naar Authentieke Zelf. ONBEWUST. Je weet niet waarom het je niet lukt en blijf je jezelf dus afvragen "ben ik het niet waard" of "wat doe ik fout"? Je bent zoekende naar wat je mist of de kennis die je nodig hebt.

 

Zoekende naar wat er nog "mist" geeft het idee dat er iets niet klopt aan jou. Eenmaal in de spiraal dat er "iets" mist ben je zo gefocust op dat wat er mist (ook al weet je niet wat) dat je op zoek bent naar ... niets. 

Op zoek zijn naar "niets", omdat je niet weet wat je nodig hebt brengt frustratie. Zeker als je dit al jaren /maanden/ weken doet. Zoekende in jezelf kom je erachter dat er helemaal niets aan de hand was om mee te beginnen. Je ziet dat je bent afgedwaald. Nu krijg je spijt, want je hebt tijd verspild aan een lege actie. Dat is wanneer twijfel en angst naar boven komen. Je voelt de emotie van apartheid. Zodra er emoties door je heen gaan weet je dat je uit verbinding bent of dat er oude emoties door je heen gaan.

 

Je vertelt jezelf dat je het fout hebt gedaan, maar is dat Universele waarheid? Heb je echt iets fout gedaan of ben je simpelweg afgedwaald? Ergens de afslag gemist? En zelfs als dat zo zou zijn ben je dan fout?

 

Om de druk van jezelf te halen krijg je een duidelijk beeld waar je constant tegenaan blijft lopen. Zelfs de dingen die je nu denkt die je gelukkig maken verwijderen geven overzicht. Soms, omdat je afgeleid bent, denk je dat iets je gelukkig maakt; maar voedt dit "geluk" je schaarsheid.

 

Door alles te verwijderen krijg je een schone lei. Niet gelijk kiezen wat je wel of niet wil behouden. Eerst in verbinding komen met jezelf en het Universum. Vanuit deze verbinding ga je beslissingen nemen. Níet vanuit je Oude Zelf, want dan begint het verhaal weer van voor. Je zult het geduld moeten opbrengen om te wachten tot iets op je af komt. 

 

Hoe weet je of wat op je af komt ook in je Hoogste Goed is? Dat is waar verbinding komt kijken. Ben je in verbinding met het Universum en dus met jezelf of is er ergens nog de gedachte dat je niet genoeg hebt. Mis je dus nog iets? Dan weet je dat je in schaarsheid vastzit en niet in verbinding bent.

 

Het moment dat ik mezelf betrap dat ik me aan "dingen" wil vasthouden breng ik mezelf in verbinding. Ik breng mezelf terug naar mijn eigen waarheid. Zijn de dingen die ik wil echt belangrijk of wil ik ze omdat ik denk dat ik ze nodig heb? Dit antwoord is belangrijk.

 

Niet een doel je eigen willen maken, omdat je hoopt dat je er gelukkig-er van gaat worden. Maar een doel je eigen willen maken (Manifesteren), omdat je weet dat het je zoveel meer goeds gaat brengen. Het gaat het gevoel van geluk vergroten. Soms is een stap achteruit en loslaten nodig, om te beseffen dat je je aan iets vasthield wat niet in je Hoogste Goed was.

Reactie schrijven

Commentaren: 0
.