· 

Wanneer kom je in beweging

Wanneer je aan het begin staat van je reis heb je veel energie. Je hebt er zin in en je bent er klaar voor om in beweging te komen. Nu voel je dat je écht gaat doorzetten. Maar hoe kan het dat wanneer je op dat punt voor opgeven dat je nog steeds niet weet wat je moet doen?

 

Mijn coaching clienten stellen mij veel vragen over dit onderwerp en het is ook een belangrijke topic om te bespreken. Als je onder de knie hebt wat beweging en stilstaan is dan valt de rest op haar plek.

 

Nu hoef je niet te forceren, want je weet dat waar jij naar verlangd ook onderweg is. Beweging is niets meer dan de stappen nemen die bij je doelen horen. Zo weet je als je ijs wilt maken dat je water in een bak moet zetten en deze naar de vriezer moet brengen.

 

Maar met doelen gaat het niet zo makkelijk. Diep van binnen weet je niet waar je mee bezig bent en twijfel je aan alle kanten aan jezelf. Je hebt geen idee of je wel een idee hebt welk doel je gelukkig gaat maken. Dit is vaak waar vrouwen accepteren wat hun wordt aangeboden, omdat dat wat ze écht willen niet komt. Je gaat jezelf op dit punt wijsmaken dat dat oké is en dat het misschien je tijd nog niet is.

 

Ik kan je garanderen dat een doel die in je leeft en nog niet is behaald de moeite waard is om achter na te jagen. Je geeft te vroeg op, omdat je nog niet weet hoe het voelt om dat doel te behalen. Je blijft in de situatie, omgeving of met de personen om je heen, omdat je niet beter weet.

 

Het is tijd om daar verandering in te brengen en de enige manier om verandering te krijgen in je leven is door in beweging te komen. Bewegen vanuit intuïtie brengt de rust die je nodig hebt om doelen te behalen. Nu hebben we het niet over doelen die je al een keer eerder hebt behaald, maar we spreken nu over ongekende doelen.

 

Doelen waarvan je nu niet eens weet dat je ze wilt behalen, omdat je nu nog afgeleid bent door de kleine doelen die in de weg zitten. 

Het begin van deze beweging ga je kleinere doelen behalen. Dit is de beste manier om te leren manifesteren. Eerst leren de kleine stapjes te nemen en als al het kleine aan de kant is kun je je focus leggen op het grotere werk. De grotere doelen komen pas wanneer je het kleine aan de kant hebt geschoven. 

 

Op dit moment zijn het de kleine doelen die je afleiden en je zicht vertroebelen. Ze zijn je hele wereld, en dus de main-focus, omdat je denkt dat je ze moet behalen. Maar ik kan je beloven dat als je ruimte maakt voor jezelf door deze kleinere doelen te behalen dat er ruimte ontstaat voor meer om in je leven te komen.

 

Beweging maak je als volgt. Je maakt eerst verbinding met jezelf. Met wie jij bent. Je moet duidelijk krijgen wat het is dat je eigenlijk wilt. Nu denk je dat je dingen nodig hebt, maar dit is een gedachte vanuit schaarsheid. Je hebt niets nodig. In waarheid is het er al.

 

Maar de enige manier om je zo te voelen is wanneer je diep in verbinding bent met jezelf en het Universum. In de cursus Leven vanuit Verbinding ga ik hier veel dieper op in, maar voor nu wil ik een hulpstuk met je delen die ik daarin ook bespreek: luister naar de stem in jezelf.

 

Je zult moeten stoppen met het luisteren naar je omgeving en moeten beginnen met het luisteren naar jezelf. Je moet dus de verantwoordelijkheid nemen over je eigen leven. Leren andersom te werken. Eerst vanuit wie jij bent en dan vanuit wat je omgeving spiegelt. De beweging komt daarvandaan. De stappen komen hier vandaan.

 

In verbinding wordt het al heel snel duidelijk dat je omgeving niet weerspiegelt wie jij bent als persoon. Nu, omdat je in verbinding bent, is het ook duidelijk wát je wilt aanpassen. Je bent niet meer met van alles bezig, maar weet precies waar je naartoe aan het bewegen bent. Dit geeft rust waardoor je meer tijd hebt voor jezelf en deze tijd ook durf te nemen voor jezelf. 

 

Blijf jezelf herinneren dat het niet gaat om de grotere doelen, want die zijn nu niet helder. Het is juist de kleinere doelen behalen en vanaf het perspectief die je dan krijgt bepalen welke doelen je leven meer gaan verrijken. Dit is de basis waar je naar op zoek bent.

Foto krediet Ahmad Odeh

Reactie schrijven

Commentaren: 0
.