Is verveling goed of slecht?

Hoe vaak verveel je je en hoe ervaar je deze verveling? Ik kan mezelf soms goed bezig houden, terwijl ik in waarheid eigenlijk helemaal niets doe. Ik kan mezelf bezig houden met zaken die op dat moment belangrijk lijken, maar in waarheid niet de hoogste prioriteit hebben. Verveling betekent niet per se dat je geen doel hebt waar je naartoe wil werken. Tegenwoordig hebben we vaak de indruk dat we vooral veel moeten bewegen als we verandering willen zien in ons leven, maar we krijgen hierdoor geen ruimte voor creativiteit om te stromen. Merk je wel eens dat je ontzettend druk bent met van alles, maar dat er eigenlijk helemaal niets veranderd?

 

Zo kun je je agenda volgooien met afspraken, to-dolijstjes of het huis die opgeruimd moet worden en aan het einde van de week voel je je nog steeds niet voldaan voelen. Juist gefrustreerder lijkt wel, omdat je had gehoopt dat je meer had kunnen doen dan je werkelijk hebt gedaan. Deze manier van leven zorgt voor spanning en wanneer we als mens spanning ervaren in het lichaam sluiten we ons af voor de creatieve stroming. Creatief zijn, betekent dat je in beweging bent, maar ook open staat voor wat je gevoel je wil vertellen. Als we in staat zijn om vaker naar gevoel te luisteren dan ervaren we ook meer rust.

 

Voor mij was rust de sleutel toen ik voor de zoveelste keer vermoeid in bed lag. Mijn idee was dat ik hard moest werken en dat ik dan een beloning kreeg voor dit harde werken. Het doet me denken aan hoe we als kinderen worden beloond voor goed werk afleveren. Het enige wat het in ons prikkelt, is de drang om meer te willen en groter te gaan. Niet altijd slecht, maar wel als dit samengaat met onzekerheid en angst. Als je twijfelt aan jezelf of je goed genoeg bent om je dromen waar te maken en je ook nog constant in beweging bent op zoek naar goedkeuring dan is de kans groot dat je al in een burn-out bent.

 

Het woord burn-out, is beladen en daarom durven vrouwen het niet snel uit te spreken. We zijn bang dat anderen ons vervelend of gevoelig vinden. Dat we snel overprikkeld raken heeft ook wel met de hoge eisen te maken die we aan onszelf stellen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de jongere generatie. Ze moeten steeds sneller groter worden, prestatiedruk op school waarin de duurste schoenen belangrijker zijn dan cijfers, maar ook thuis is er druk. Thuis hebben ze verschillende naschoolse activiteiten en kampen ze nog met de druk van Social Media. Het enige verschil, is dat wij als volwassenen onze grenzen beter kunnen aangeven. We zijn anders gewend en bewuster van onze persoonlijke ontwikkeling.

 

De jongere generatie groeit op in een wereld waarin ze geloven in de realiteit die ze ervaren. Ze zijn niet anders gewend wat voor hun best gevaarlijk kan zijn. Het is voor iedereen gevaarlijk die niet in verbinding staat met hun eigen gevoel. Hiermee sluiten ze hun dromen af en de stappen die daarvoor nodig zijn. Uitgelijnde stappen (een Spiritueel hulpstuk die ik vrouwen leer in het Leven in Overvloed traject) zijn stappen die je neemt vanuit je gevoel. Je gevoel, is de stem die je verteld wat wel of niet bij je past. Het kan soms jaren duren voor we gaan luisteren naar ons eigen gevoel, maar ze is altijd op de achtergrond aanwezig. Zij, is degene die ons helpt om een leven op te bouwen van geluk en overvloed. Dit komt weer vanuit het gevoel van voldaanheid.

 

Ben je bekend met het gevoel van voldaanheid of weet je niet precies wat deze ervaring is? Voldaan voelen betekent dat je in staat bent in elke situatie waar je je nu in bevindt gelukkig te zijn. Je voelt je voldaan. Er is niets aan de hand. Als je nu om je heen kijkt heb je het gevoel dat er meer mogelijk is in je leven? Misschien ervaar je wel schuldgevoel, wat ik in dit artikel bespreek, waardoor je elke keer voorbij jezelf gaat. Wat gevoel juist zo mooi maakt, is dat ze ons laat weten dat we onszelf mogen zijn. We mogen luisteren naar wat ons gelukkig maakt. Maar de enige manier voor haar om ons te laten zien wat ons gelukkig maakt, is door creatief te zijn. Creativiteit kun je ook visualiseren als het bewust zijn van je verbinding met het Universum. Het Universum kan alleen doorkomen wanneer we er open voor staan. 

 

Creatieve energie kan alleen stromen als ze toegelaten wordt. Door de gedachtes heen en de omarming van deze energie helpt je om in te zien dat de doelen waar je een tijd naartoe aan het werken bent werkelijkheid kunnen worden. Hoe beginnen we?

 

1. Dans, lach en geniet.

Vaak straffen we onszelf door niet te genieten en druk bezig te zijn met taken die niet belangrijk zijn. Dan hebben we het over de afspraken die we maken, vergaderingen die we willen bijwonen of het huishouden dagelijks zelf bijhouden. Door je agenda vol te proppen met zaken die moeten gebeuren, maar niets met je doelen te maken hebben loop je vast. Elke keer hetzelfde proberen te doen zonder dat je er aanpassingen in maakt geeft geen energie.

 

Je moet de cyclus doorbreken waar je in vastzit en dat begint wanneer je duidelijker bent naar jezelf toe. Maak helder wat je niet gelukkig maakt en geniet meer van de kleine dingen. Denk hierbij aan een kopje warme thee, een liedje luisteren die je echt magisch vindt of een stilte moment zonder reden. Ikzelf vind het superleuk om samen met de kinderen lekker gek te doen. Dan zet ik muziek op en gaan we samen dansen. Dit geeft ons de ruimte om buiten onze comfort zone te bewegen. Door te dansen, genieten en lachen ben je in staat om de doos waar je in vastzit kapot te maken. Je zult ook merken dat je het leven anders gaat ervaren. 

 

2. Maak duidelijk waarom je je agenda vol propt.

Dit is een belangrijke! De meeste vrouwen hebben niet eens door dat ze hiermee bezig zijn, maar we doen het allemaal. Taken die helemaal niet belangrijk zijn of toegevoegde waarde brengen naar onze doelen uitwerken. Stel, je gaat werken aan je spaarrekening vullen. Maar, het lijkt wel alles wat je probeert, het lukt niet. Dit brengt natuurlijk ontzettend veel frustratie met zich mee, want je verdient genoeg en weet hoe je met geld moet omgaan. Wat is er onbewust aan de hand?

 

Het kan goed zijn dat je jezelf zo "druk" inzet door de week heen dat je niet door hebt dat je best moe bent. Je lichaam, is vermoeid en geeft al een tijdje aan dat ze pauze nodig heeft. Wat er onbewust aan de hand is, is dat je je zorgen aan het maken bent wat er zou gebeuren als je niet zo hard zou werken. De gedachte over geld komt niet langs, maar wel alle taken die afgewerkt moeten worden. Je voelt je overspoeld door de taken waardoor je afzakt in schaarsheid. Het gevoel dat je alles alleen moet doen dat niemand je waardeert of dat je altijd achter de feiten aanloopt zorgt ervoor dat in plaats van positief zijn en je focus te houden op je rekening dat de focus gaat naar wat er niet klopt. Je blijft elke keer dezelfde cyclus bewandelen. Dit resulteert in geen geld op de spaarrekening.

 

3. Weet wat je wilt en ga ervoor. 

Elke keer als je op de rem drukt van je dromen zul je merken dat ze steeds verder weg van je drijven. Dit alleen brengt al frustratie met zich mee. Wanneer je je gefrustreerd voelt raak je uit verbinding en dus kan de stroming van creativiteit niet meer op gang komen. Het is belangrijk om dit principe je eigen te maken. Elke keer als je naar je doelen gaat werken en je je afgeleid voelt door taken die niet belangrijk zijn druk op pauze. Wanneer je het gevoel hebt dat je wegzakt in drijfzand ga op pauze

 

Herschik je dag en vraag jezelf af: ,,wat is er aan de hand en waar heb ik de afslag gemist?" Op deze manier kun je sneller schakelen als je jezelf uit verbinding hebt gehaald. Je gevoel kan altijd weer terugkomen wanneer je haar de kans geeft. Het gebeurt ons allemaal wel eens dat we verbinding verliezen. Wees niet te streng voor jezelf. Als je om je heen kijkt en hier niet gelukkig bent weet dat je er iets aan kunt doen. Dit "iets" zijn uitgelijnde stappen die doorkomen vanuit je gevoel. Als je wil leren hoe je uitgelijnde stappen kunt nemen vanuit je eigen gevoel neem hier een kijkje. 

  

Weet dat iedereen op zijn eigen manier werkt en jij ook. Het belangrijkste is dat je ontdekt welke manier het beste voor jou werkt. Luister naar je gevoel en neem vervolgens stappen die je helpen. Neem als Noorderster dat je altijd luistert naar je hart. Als je hart zegt dat het niet klopt dan is dit meestal ook zo. Durf fouten te maken en weet dat verveling goed is!

Next article -> Schuldgevoel vs Overgave

DUIK IN DEZE PERSOONLIJKE ONTWIKKELINGSBOEKEN:


Reactie schrijven

Commentaren: 0