Schuldgevoel vs Overgave

Hoe vaak overtuigen we onszelf er niet van dat de dromen die we hebben geen werkelijkheid kunnen worden. We beginnen netjes bovenaan de lijst af te werken, maar meestal zijn de taken helemaal niet van belang. Alles wat we kunnen bedenken om maar niet bezig te zijn met de taken voorhand. De taken die het verschil gaan maken in je dromen werkelijkheid maken. Ik heb het zelf ook vaak gedaan en daarmee mezelf ervan overtuigd dat ik ontzettend druk bezig was met aan mijn dromen werken, maar de realiteit loog er niet om. Mijn leven zag er niet uit, zoals ik naar verlangde dat het was.

 

Iedereen heeft wel een reden waarom het niet kan.

Ik kon altijd een excuus bedenken waar ik druk mee was, maar het bracht me in meer schuldgevoel. Dit zorgde ervoor dat ik in een negatieve cyclus dwaalde, maar ergens onbewust liet ik het toe om er te zijn. Heb je jezelf er wel eens van overtuigd dat je druk bent en dat je daarom nog niet aan je dromen bent begonnen? Of dat je jezelf ervan overtuigd dat de stappen die je moet nemen op dit moment niet de juiste zijn? Het kan ook zijn dat je niet genoeg geld hebt om de keuzes te maken die je altijd al hebt willen maken. De keuzes die ervoor gaan zorgen dat je leven anders gaat lopen. 

 

Toen ik me ging verdiepen in het samenwerken met het Universum heb ik mezelf vaak afgevraagd waarom ik mijn dromen geen werkelijkheid zag worden. Ik stelde mezelf vaak de vraag "waarom."

 

Ik had alle Spirituele Hulpstukken in me om een succes te maken van mijn leven. Maar ergens onderweg verloor ik mijn concentratie op mijn dromen en uiteindelijk gaf ik op. Het probleem was dat ik elke keer opnieuw moest beginnen met momentum opbouwen. Ik moest elke keer weer de lijstjes schrijven, de energie opsommen, de keuzes maken en door de muur heen breken van weerstand.

 

Dit koste ontzettend veel energie en daar ben je constant mee bezig. Met jezelf te motiveren om meer te maken van jezelf, terwijl je eigenlijk bezig wil zijn met je dromen waarmaken. Met je dromen werkelijkheid zien worden. Hoe heb ik het afgelopen jaar verschil kunnen maken in mijn leven en daarmee de verandering kunnen zien in mijn eigen werkelijkheid? Door te leren bewegen vanuit een proces. Een proces waarin ik mezelf elke dag, elk minuut en moment dat waar ik naartoe wilde werken mogelijk was. Dat ik geld op mijn spaarrekening kon hebben, verbouwingen konden betalen in het huis of leuke kleren konden kopen voor onszelf.

 

Materialisme was niet eens de sleutel.

Maar het ging nog veel dieper dan dat. Ik moest mezelf eraan herinneren dat ik liefde verdiende en dus ook de liefde van mensen in mijn omgeving. Dat ik het verdiende om te leven zonder zorgen en dat beslissingen vanuit mijn hart kwamen niet vanuit een plek van schaarsheid. Ik hoefde me geen zorgen te maken over de dromen die ik werkelijkheid wilde maken, omdat ik wist dat ik het verdiende. Het enige wat ik moest doen (en waarschijnlijk het moeilijkste) was mezelf overgeven aan het proces. Niet elke keer vanuit schuldgevoel alles op stop zetten, omdat ik niet geloofde dat het mogelijk was.

 

Een van de sleutels tot manifesteren, is niet het begrijpen hoe het proces werkt. De sleutel tot manifesteren, is het toelaten van je manifestaties om in je leven te komen.

 

Dat, is de grootste blokkade waar je aan moet werken tijdens je persoonlijke ontwikkeling. Je zult elke keer jezelf ervan moeten overtuigen dat de doelen waar je naartoe aan het werken bent mogelijk zijn, want je lichaam (je persoonlijkheid) gaat je anders vertellen. Ineens krijg je een naar gevoel in je buik waarin je het "gevoel" hebt dat dit je intuïtie is. Je persoonlijkheid gaat je een leugen vertellen, zodat je de bevestiging krijgt dat je gelijk had. ,,Zie je wel dat ik niet aan mijn doelen kan werken, want...," en zo ga je goedkeuren dat het oké is om op te geven. 

 

Je dromen hoeven geen bevestiging te krijgen om werkelijkheid te worden. Ze willen werkelijkheid worden anders waren ze nooit in je opgekomen. Wat leeft er binnenin je en wil naar buiten? De meer je gaat leven vanuit gevoel en verbinding gaat maken met wat mogelijk is, de meer je jezelf ervan gaat overtuigen dat bepaalde dingen niet mogelijk zijn. 

 

Ik spreek dagelijks vrouwen uit mijn community die niet weten waarom ze de stappen niet durven zetten. Ze voelen zich gevangen in hun eigen lichaam en daarmee ook hun realiteit. Ze zien vrouwen die hun inspireren stappen wagen waar ze zelf over dromen, terwijl ze weten dat ze alles in zich hebben om dezelfde stappen te nemen. Je hebt de talenten om je dromen waar te maken. Wat kun je doen om jezelf op weg te helpen als je vastzit in schuld? Wat kun je doen als je het moeilijk vindt om je over te geven aan het proces? 

 

Duik in je blokkades.

Ontdek wat er leeft binnenin jezelf; waarom je de dingen doet die je doet. Hier heb je een groter perspectief nodig en dat klinkt makkelijker dan het is. Om je perspectief te vergroten moet je uit je persoonlijkheid stappen en je leven bekijken vanuit een groter perspectief. Niet vanuit je eigen rol (meestal de slachtofferrol), maar vanuit een rol van neutraliteit. Als je eerlijk naar je eigen leven kunt kijken dan zul je ook sneller ontdekken welk patroon je constant blijft herhalen. 

 

Vergeef jezelf, laat los en leer overgave.

Het kan confronterend zijn om te ontdekken dat je jezelf tegenhoudt om je dromen waar te maken. Het voelt alsof je in de rug bent gestoken door JEZELF! Het moment dat ik realiseerde dat ik al deze tijd MEZELF aan het tegenhouden was om mijn dromen waar te maken was confronterend. Ik kon niet geloven dat ik mijn eigen saboteur was. Al deze tijd dat ik druk bezig ben geweest met anderen de schuld geven. 

 

Ik wist dat ik uit mijn eigen verhaal moest stappen en de eerste stap die ik nam was verantwoordelijkheid nemen over mijn eigen leven. Mijn leven, is wat het is en staat zoals ze staat vanwege MIJ! Wat ik negatief vond aan mijn leven kon ik anders aanpakken. Als ik het niet eens was met mijn leven dan had IK de macht en kracht om het anders te doen. Ik hoefde mijn eigen realiteit niet te accepteren als het me niet gelukkig maakte. Dat waren de feiten. Ik moest uit mijn eigen verhaal. Het slachtoffer-verhaal. Dat kan jij ook! Het enige wat daarvoor moet gebeuren, is vergeving.

 

Vergeef jezelf voor de fouten die je hebt gemaakt. Steek je angsten in de fik met Volle Maan. Wat bij je past moet je doen en durf daarin ook los te laten wat niet bij je werkt.

 

Laat de drang los om elke keer de controle te hebben over de uitkomst. Dat heb je al geprobeerd en het werkt niet. Anders was je al waar je wilde zijn. Vergeef, laat los en stap in overgave. Overgave betekent dat je de drang om alles te weten loslaat. Je vertrouwt op het Universum en je eigen gevoel om je het pad te laten zien. Niet meer bang zijn voor wat er komen gaat, maar durven vertrouwen dat alles wat er om je heen gebeurt met een reden aanwezig is.

 

Wees geen omstander.

Deze is belangrijk! Wees geen omstander. Sta niet aan de zijlijn, maar wees bewust aanwezig. Ook als het even moeilijk is. Je kunt jezelf er duizend keer van overtuigen dat het je moment niet is, maar eerlijk het is nooit je tijd! Er is nooit genoeg geld om te beginnen aan je dromen of energie om vroeg op te staan en te bewegen. Trust me! Elke keer als je aan je doelen gaat werken, is er wel "iets" wat gedaan moet worden. Niemand heeft zin om te werken, maar als we niet werken dan gebeurt er ook niets. Blijf bewegen in het ritme van overvloed en overgave. Overtuig jezelf ervan dat wat je werkelijkheid wil maken tijd nodig heeft, maar ook stappen. 

 

 

Dat begint klein en dat begint met de eerste stap. Hier begeleidt ik vrouwen in het Leven in Overvloed-traject mee. Je leert jezelf over te geven aan het proces van controle. Zeker als het al zo vaak hebt geprobeerd. Je bent het op een gegeven moment gewoonweg zat om vast te zitten. Daarom neem ik dagelijks stappen vanuit gevoel. Luisteren naar mijn gevoel en niet forceren. Elke keer als ik mezelf erop betrap breng ik mezelf weer terug. Terug naar waar ik moet zijn, naar wie ik wil zijn en niet wie ik hoop te worden. Zijn wie ik wil zijn. Dat is waar de magie ligt.

 

Duik in deze persoonlijke ontwikkelingsboeken:


Reactie schrijven

Commentaren: 0