· 

Het begon met een leugen

 

Ik moest mezelf beheersen; ik was zo gefrustreerd met het leven dat ik merkte dat mijn lichaam vermoeid was van het huilen. Ik zat op bed en realiseerde me dat mijn leven niet was gelopen zoals ik altijd had gevisualiseerd. Ergens binnen in mezelf wist ik dat het anders kon, maar hoe? De laatste jaren had ik veel tijd besteed aan mezelf en probeerde ik mijzelf weer te her-ontdekken, maar het lukte niet. De meer ik me begon te focussen op mijn ZELF de meer weerstand ik kreeg in mijn leven en de meer traantjes. Misschien had ik al te lang niet goed voor mezelf gezorgd en had ik het te lang door laten gaan? Wellicht ergens onderweg had ik veel duidelijkere grenzen moeten aangeven, maar durfde ik dat niet. Op de dag dat ik op mijn bed zat gefrustreerd met het leven sloot ik mijn ogen en maakte ik eventjes verbinding. Het was geen lange verbinding, maar het was een moment van overgave.


De realisatie moest nog komen.

Het was een moment waarop ik realiseerde dat ik niet altijd de controle heb over alles wat er om me heen gebeurt of toch wel? De volgende dag besloot ik dat ik niet ging blijven zitten in deze energie, maar dat ik iets eraan ging doen. Tijdens een meditatie besloot ik te vragen:,, waarom." Heel simpel, maar de energie zei genoeg. Ik wilde God laten weten dat ik het goed zat was en dat ik niet meer op deze manier door wil gaan met het leven. Niet dat ik eruit wilde stappen, maar ik was het gewoon zat om elke keer weer op hetzelfde punt te staan als waar ik mezelf weer bevond. Het antwoord kwam:,, je creëert je eigen realiteit." Ik werd meegenomen op Reis waarin ik langs drie reuzen ging. Ze zaten allemaal aan een witte tafel waarin ze me twee realiteiten lieten zien. In de ene realiteit was enorm rijk. Ik had alles wat ik wilde hebben in het leven en ik was super gelukkig. In de andere realiteit zat ik op het bed, huilend. Hoe voelde ik me erna? Nog gefrustreerder! Waarom? Omdat ik wist dat ik niet op deze manier hoefde te leven, maar dat ik bewust voor KOOS om op deze manier te leven.

 

Er zullen zoveel meer momenten langskomen in het leven en een van de belangrijkste lessen die ik eruit heb gehaald is dat je niet altijd de controle hebt over wat er om je heen gebeurt, maar dat je wel zelf kunt bepalen op welke manier dit invloed heeft op wie je bent. Op wie je wil zijn en hoe je jezelf laat zien aan de buitenwereld. Ik liet mezelf altijd zien als een kwetsbaar persoon. Ik wist niet zeker welke keuzes ik moest maken in het leven, omdat ik altijd op zoek was naar bevestiging. Ik liet mezelf altijd vertellen wat ik moest doen, aantrekken of met wie ik moest daten en dat is over de jaren heen veranderd. Wat er nog meer is veranderd is mijn directe omgeving. Sinds dat moment ben ik bewust begonnen met mijn directe omgeving aan te passen. Het begon heel klein. Ik begon los te laten degene waarvan ik wist dat ik ze niet kon redden en het waren er veel. Ik moest leren dat ik mijn cliënte en volgers niet kon redden. Dat ik niet zomaar mezelf naar buiten kon brengen zonder bescherming over mijn eigen energie en het was niet overnacht dat ik ben gekomen waar ik nu ben.

Het boek van Gabrielle Bernstein heeft me geholpen te begrijpen dat het leven niet draait om onze angsten, maar juist om het vertrouwen. 


Stop met de leugens vertellen.

De grootste verandering kon pas plaatsvinden toen ik stopte met leugens te vertellen aan mezelf. Ik moest mezelf ontkoppelen van het oude verhaal wat ik mezelf vertelde. Het verhaal waarin ik mezelf overtuigde dat ik het slachtoffer was van mijn leven. Dat mijn leven er niet mooi of leuk uitzag, omdat iemand anders daar verantwoordelijk voor was. Niemand is verantwoordelijk voor ons eigen geluk behalve onszelf! We bepalen of we in de ochtend vrolijk of boos opstaan en hoewel anderen er invloed op hebben wil het nog niet zeggen dat we er genoegen mee hoeven te nemen. Uiteindelijk zelf we zelf verantwoordelijk over ons eigen geluk en zo ook begon deze reis voor mij. Ik benoem het als reis, omdat het altijd een lopende beweging is. Het leven is een stroming en niet een momentopname van A naar B. Je moet geloven dat er oneindige mogelijkheden zijn en dat je dromen waar kunnen komen.

 

Waarom? Omdat deze motivatie je gaat brengen naar je droomleven. De dromen die binnen in je leven zijn er met een reden en dat was ik jaren geleden vergeten. Ik dacht dat de dromen die ik had een verhaal waren die ik mezelf vertelde, zodat ik door de dag heen kwam, maar toen ik erachter kwam dat ik mijn eigen realiteit kon aanpassen werd alles anders. Ik hoefde namelijk geen genoegen meer te nemen met de waarheid die me werd getoond, omdat ik wist dat ook al zag ik iets wat ik niet wilde dat de mogelijkheid om dit te veranderen aanwezig was. Zo begon ik langzaam uit de leugen te stappen die ik mezelf jaren had verteld. Jaren had ik mezelf voorgelogen dat de dromen die ik wilde najagen niet mogelijk waren, omdat ik naar mijn realiteit keek. De eerste stappen die ik maakte was leren mijn intuïtie te vergroten. Te luisteren naar wat mijn Ziel me wilde vertellen in plaats luisteren naar anderen. Mijn gevoel vertelde me dat ik haar mocht vertrouwen en daarin kwam ik mijn eigen lessen tegen. Ik moest leren waarom ik het zo eng vond om te vertrouwen, maar ook waar ik mezelf tegenhield om te vertrouwen.


Ik wist dat het anders kon.

In de loop van de jaren zijn er vele momenten geweest waarin ik mezelf op een nieuwe manier kon her-ontdekken, maar van alle jaren vond ik het mooiste hoe diep dit allemaal me in verbinding heeft gebracht met het Universum. Met God en alles wat er om me heen staat. Met het idee dat je je dromen werkelijkheid kunt zien worden. Vijf jaar geleden had ik niet durven dromen dat ik mijn eigen lopende onderneming zou hebben en hier ben ik vandaag. Je gaat niet vlekkeloos door het leven, je zult veel fouten maken en je zult aan jezelf twijfelen (je kunt er hier meer over lezen), maar het belangrijkste is dat je vertrouwt op jezelf. Niemand anders zal je de bevestiging geven waar je naar verlangt of je het geluk geven waar je naar hunkert. Dit komt allemaal van binnenin jezelf. Alle antwoorden leven in onszelf en alles wat je doet, is om jezelf te prikkelen om deze informatie weer omhoog te krijgen.

 

Als het een ding is dat ik heb geleerd is dat het ontzettend belangrijk is om jezelf te stoppen als er een leugen voorbij komt. Ontdek in jezelf waar je op dit moment tegen jezelf liegt. Misschien vertel je jezelf dat je het niet waard bent of dat je dromen niet uit kunnen komen. Misschien ben je wel doelloos en heb je het gevoel dat het leven je overspoeld. Het maakt niet uit wat je doet in je leven weet dat alles mogelijk is het moment dat je in verbinding komt met het Universum. Dit is hoe ik mijn eigen leven naar een nieuw niveau heb kunnen tillen. Ik geloofde vroeger nooit dat ik kon zijn waar ik nu ben en het mooie is dat het alleen maar mooier kan zijn. Elk moment dat je denkt "ik wil meer" kun je meer krijgen als je leert open staan voor het Universum. Vertrouw op jezelf en als je het mooi lijkt om jezelf naar ditzelfde niveau te brengen neem eens een kijkje hier. In het Uitgelijnd In verbinding Leven-traject duiken we dieper in op de lessen die ik heb geleerd over de jaren heen. De komende dagen ga ik je dieper mee op reis nemen en wellicht zelf meenemen op een korte reis van reflectie. Klaar voor?

Reactie schrijven

Commentaren: 0