· 

Kom opdagen voor jezelf

Stil staan vanuit angst is een van de engste manier om stil te staan in het leven. Je overspoelt voelen door de mogelijkheden en hier stil staan speelt zeker een rol. Je zult in het leven uitgedaagd worden om buiten jezelf stappen te nemen. Deze stappen zullen je het gevoel geven dat je meer kunt, maar de stappen niet neemt. Dit is de uitdaging die je jezelf geeft en het is de moeite waard om te ontdekken wat je tegenhoudt om deze stappen ook daadwerkelijk te kunnen nemen. Elke keer als je een stap wil nemen richting een doel, maar deze niet neemt, is een mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen. Je ontdekt waarom je nog niet bent waar je wil zijn en dus waarom je nog niet hebt gekregen wat je wilt. In de basis van de Wet van Aantrekking is het belangrijk om te weten wat je wilt. Als je dit weet dan weet je ook waar je om moet vragen en welke boodschappen je moet vertalen.

 

De verwarring komt wanneer we bewegen zonder de bevestiging vanuit het Universum. Wat je hiermee krijgt, is verwarring. Verwarring met de boodschappen die doorkomen vanuit het Universum, maar ook verwarring binnen in jezelf. Je weet dat je iets moet doen, maar je weet niet wat dus doe je maar iets. Er is niets erger dan gaan bewegen, omdat je denkt dat het moet gebeuren zonder de resultaten ervan te kunnen zien. Je bent dan vanuit jezelf bezig in de hoop dat het ergens land. Neem de tijd om te wachten op bevestiging vanuit het Universum je veel mooiere, snellere en betere stappen zou kunnen nemen. Het idee van net zolang iets tegen de muur aangooien in de hoop dat er iets blijft plakken is vermoeiend. Hoewel dit een leuke leerervaring is, is het toch niets meer als hopen op bevestiging van anderen. Je hoeft niet te wachten tot het de perfecte tijd is om te gaan bewegen, alleen maar bewegen is al genoeg. Voor jezelf op komen dagen is al genoeg.

 


Het gevoel van opgeven.

Er zullen genoeg dagen zijn dat je het gevoel hebt dat het je allemaal teveel wordt, maar ik kan je garanderen dat dit gevoel niet weg zal gaan. Het maakt niet uit waar je bent in je leven elke keer als je naar een nieuw niveau gaat zul je het gevoel hebben dat het dat je teveel wordt. Je voelt je overspoeld en je weet niet hoe je het allemaal gaat doen, maar toch op magische wijze komt het elke keer weer goed en ga je weer door. Zo herhaal je elke keer weer het patroon waar je in zit en het is aan jou om voor een patroon te kiezen die in je hoogste goed is en niet vast te blijven lopen in een patroon die je niet dient. Je kunt snel ontdekken of je bent waar je wil zijn door te luisteren naar je emoties. Hoe voel je je? Ben je gelukkig? Dan kan het goed zijn dat je iets doet in je leven wat je voldoening geeft. Heb je het gevoel dat er een baksteen op je hart ligt dan kan het zijn dat je toch niet helemaal op je pad staat en dat er geschoven moet worden (lees hier meer over emoties).

 

In het begin van je eigen ontwikkeling kan het je overspoelen als je begint na te denken over stukken waar je aan moet gaan werken. Het enige wat we weten is dat het ons teveel word, maar je moet ergens beginnen. Je kunt niet krachtiger beginnen dan waar je nu staat, in het moment, in het oog van de storm. Hier heb je het overzicht waar je al deze tijd naar op zoek bent geweest en nu kun je je krachten herpakken en tegen jezelf zeggen dat je het anders gaat doen. Je hoeft niet op anderen te wachten om je dromen waar te maken en zoals je inmiddels al hebt ontdekt is er niemand anders die je dromen gaat waarmaken. In dit moment is iedereen druk bezig met ontdekken en het zou zonde zijn als je niet de tijd zou nemen om jezelf te ontdekken. Het belangrijkste wat je kunt doen voor jezelf is bezig zijn met jezelf en jezelf gelukkig maken. De rest valt op haar plekje als de tijd zover is. Wat we doen is jagen naar een bepaalde emotie. We zijn op zoek naar voldoening in de hoop dat we deze buiten onszelf kunnen vinden, maar je kunt een emotie niet vinden buiten jezelf.

 

Emoties.

Emoties worden gevoeld in het lichaam en ze kunnen ze de waarschuwingssignalen geven die je zoekt om je aan te geven waar je iets mist in je leven. Als je het gevoel hebt dat je overspoeld wordt door emotie dan is het tijd dat je hierop gaat reflecteren. Een beetje het gevoel van bewegen zonder stil te staan, maar ook bewust kunnen stil staan, zodat je kunt reflecteren. Het is tijd dat je je perspectief vergroot en je niet elke keer als het tegenzit tegen laat houden om je dromen waar te maken. In het verleden gaf ik elke keer op als het een beetje zwaar werd en het enige wat ik hiermee heb bereikt is het gevoel van teleurstelling. Ik deed er ook alles aan om iets niet te doen en zoals ik vele malen heb gezegd, ik kan voor elk moment wel een excuus verzinnen waarom ik niets zou moeten doen! Het enige is dat ik er niets mee op schiet en dus de potentie van een uniek en mooi leven mis. En dat wil ik niet, ik voel dat je dit ook niet wil. Ik voel dat je ook graag wil leven in een overvloedig leven en dat je ook zelf wil bepalen wat je wil doen in je leven.

 

De verleiding is gewoon te groot om af te haken, maar weet dat dit is, omdat je hier al vaker bent geweest. Het is in het verleden al zo makkelijk geweest om de stappen niet te nemen omdat je jezelf niet verantwoordelijk hield. Er is niemand geweest in het verleden die je werk kwam controleren of tegen je zei dat je goed bezig was. Het moment dat we geen complimenten meer krijgen voor het werk wat we leveren stoppen we met goed werk leveren of rekken we onszelf juist zo ver uit dat we onszelf opbranden. Iedereen is hierin anders en dat heeft te maken met onze karaktereigenschappen. Sommige zijn juist veel op zoek naar bevestiging buiten zichzelf voordat ze gaan bewegen waarin een ander juist alleen maar kan bewegen en juist zou moeten wachten op bevestiging, zeker van het Universum. Dit is iets wat ik zelf heb moeten leren. Bevestiging buiten mezelf, maar ook de bevestiging binnen in mezelf. Soms ben ik juist aan het uitstellen en dan vertel ik mezelf dat ik dat doe, omdat ik wacht op bevestiging, maar wat ik eigenlijk doe, is uitstellen. Het brengt verder geen waarde en dus is het belangrijk dat je verder gaat.

 

Maak bewust de keuze.

Elke dag zul je bewust de keuze moeten maken of je echt wil wat je wilt of dat je besluit om alles nu op pauze te zetten. Het is zo makkelijk om je doelen lijst aan de kant te schuiven en tegen jezelf te zeggen dat het volgende week wel komt, maar je dromen komen niet vanzelf. Als je wil gaan samenwerken met het Universum zul je moeten weten dat het niet vanzelf gaat gebeuren. Je zult op de regenachtige dagen ook op de fiets moeten stappen om je doeleind te bereiken. Ook al is dat niet leuk! Hoe je moeilijke stukken oppakt in je leven is een reflectie wat je zult doen in je leven als het even tegenzit. Als je je elke keer als het tegenzit laat kennen zul je geen groeipijn voelen en dus jezelf weer terug trekken in oude patronen. Je accepteert ze voor wat ze zijn en daarmee zeg je ook tegen het Universum dat het oké is om te zijn waar je bent. Ook al maakt het je niet gelukkig, je neemt genoegen met waar je nu bent.

 

Als je nu op dit moment denkt dat je hier absoluut niet wil zijn dan is het moment om deze drie stappen te nemen nu gekomen. Dit zijn de drie stappen die ik heb genomen.

1. Duidelijkheid.

Iets wat me de laatste jaren echt op weg heeft geholpen is duidelijkheid. Weten waar je heen gaat, helpt je om de energie vast te houden van je doelen. Het zorgt ervoor dat je minder snel wil opgeven en dus maak je je doelen meetbaar. Je ziet resultaten in je leven, omdat je bewuster bezig bent met je doelen. Je zult duidelijkheid moeten creëren en dat begint van binnen. Als je het vanuit jezelf moeilijk vind om consequent te zijn dan zou ik je willen aanraden om een ritueel voor jezelf te creëren. Om je successen te vieren, maar ook jezelf te kunnen motiveren is het belangrijk om de helderheid te hebben.

 

Maak je success meetbaar en je zult er meer van hebben.

 

2. Maak een schema.

Als je een schema maakt dan kun je zien wat er moet gebeuren, maar je kunt ook jezelf verantwoordelijk houden voor je doelen. Heb je het gevoel dat het je te veel word en geen idee hoe dat komt dan kan ik je garanderen dat dit komt, omdat je geen planner voor jezelf hebt. Een planning schrijven kost een half uur van je tijd op zondag. Je kijkt naar wat er moet gebeuren die week en wat houd je zelf verantwoordelijk. Het gaat er niet om dat je altijd, maar moet rennen om je aan je doelen te houden, maar zorg er wel voor dat je probeert de doelen te behalen. Je kunt niet twee doelen opschrijven en er vervolgens niets aan doen, maar je kunt wel alleen maar in beweging zijn en uiteindelijk maar een doel behalen. Ook al is het een klein doel.

 

Ikzelf vind het leuk om naar grote doelen toe te werken met kleinere stapjes. Elke week focus ik me weer op iets anders wat ervoor zorgt dat ik semi-in balans ben. Voor mijn gevoel is het niet mogelijk om volledig in balans te staan want dan doe je ergens iets niet goed, maar altijd in beweging zijn is wel goed. Beweging betekent niet altijd dat je moet bewegen fysiek, maar je geeft het universum de kans om alles in te halen wat er om je heen gebeurd en wat je aan het aantrekken bent met de Wet van Aantrekking. Begin met een klein doel en werk jezelf vooruit met grotere doelen. Mijn eerste week dat ik met de planner begon was het juist mijn doel om bezig te zijn en mijn to-do lijst af te maken, maar dat viel me vies tegen de eerste week. Nu heb ik een planner met kleinere stappen en doelen die ik over de hele week heen wil behalen. Doelen die ik kan doorkruisen als ik ze behaal en het motiveert me dagelijks om ermee bezig te zijn.

 

Balans is iets wat je niet vind, maar je kunt wel genieten van alles om je heen.

 

3. Wees consequent.

Onthoud dat opgeven makkelijk is, maar doorzetten moeilijker! Je zult niet altijd iemand om je heen hebben die je motiveert om toch nog de laatste stap te zetten richting je droomleven. Tenzij je in de Reis community aanwezig bent, dan altijd, maar soms moet je ook iets alleen kunnen doen. Zonder bevestiging van anderen alleen maar omdat je het wil doen. Zelfs al zit je in een omgeving waarin je jezelf mag zijn, je zult nog steeds de strijd aan moeten gaan met jezelf. Op de lagere dagen zul je geen zin hebben om stappen te nemen en dan is het belangrijk dat je wel de hulpstukken hebt om je mindset te schakelen. Als je elke keer dat het moeilijk word opgeeft, zul je geen doelen behalen en dus ook niet de vooruitgang zien in je leven waar je op aan het wachten bent. Wat je wel kunt doen is consequent worden in je leven en dus zien hoe je elke dag weer voor jezelf komt opdagen.

 

Kom voor jezelf opdagen elke dag weer en voel je vrij.

 

Hoe kom je opdagen voor jezelf.

Dit kan op verschillende manieren, maar belangrijkste is dat het je gelukkig maakt. Je zult niemand anders teleurstellen als je bewust de keuze maakt om voor jezelf op te komen dagen. Alles wat je wil bereiken in je leven begint vanaf consequent zijn en daar vandaan zul je de stappen nemen om de volgende gewoonte je eigen te maken. In het begin zal alles vreemd aanvoelen, maar met tijd zal ook dat op haar plekje vallen. Ik weet nog goed hoe gek ik het vond om dagelijks een kwartier alleen te zitten en te reflecteren, maar ik zou het nu niet meer weg kunnen denken. Het is inmiddels een gewoonte geworden om daarin aanwezig te zijn. Zo zul je ook zien dat als je iets steevast voor dertig dagen zou doen dat je veel meer zou kunnen bereiken dan alleen maar de dromen vast willen houden. Neem de stappen die voor verandering zorgen en het kan niet anders, de energie komt weer terug je kant op.

 

Waar wachten we op?

We wachten te lang op bevestiging buiten onszelf. We hebben de hoop dat het eerst goed komt en dat we alleen nog de stappen hoeven te nemen, maar niets is minder waar. Je zult eerst moeten komen opdagen voordat er iets gebeurt in je leven en dat begint vandaag. Je weet dat je zoveel meer kunt dan dat je tot nu toe hebt laten zien en het zou mooi zijn als je vandaag op dit moment zou beginnen aan je dromen. Het lijkt in het begin eng en nee, je zult niet gelijk kunnen zien wat er gaat gebeuren als je gaat bewegen, maar je zult blind moeten vertrouwen. Je zult moeten vertrouwen dat het Universum het beste met je voor heeft en dat je niet bang hoeft te zijn voor wat er komen gaat. Je zult aan jezelf twijfelen en het gevoel hebben dat het je allemaal teveel word, maar echt waar ik kan je beloven als je elke keer weer de stap neemt richting waar je heen wilt en wat je wil bereiken in het leven.

 

 

De dromen die je hebt zijn mogelijk om waar te maken, maar je zult in jezelf moeten vertrouwen en dit vertrouwen kan alleen groter worden als je de stappen neemt. Soms zul je aan jezelf twijfelen en misschien zelfs aan het Universum. Dit is meer angst dan twijfel, dit is niets. Het is een stukje in jezelf wat omhoog komt, omdat je bang bent dat de dromen die je hebt misschien helemaal niet uit kunnen komen, maar ze kunnen wel uitkomen. Het is mogelijk om je dromen werkelijkheid te zien worden en er is een stukje in je dat dit weet. Dat is de reden waarom je door blijft gaan en elke dag eer voor jezelf komt opdagen, omdat je van binnen weet dat er zoveel meer is dan waar je nu bent. Je hoeft je eigen realiteit niet te accepteren, maar je kunt door blijven duwen en dan ben je niet egoïstisch dan ben je nog steeds jezelf!

 

Toen ik begon aan mijn Spirituele groei kocht ik voor mezelf een deck kaarten. Ik ben begonnen met de Tarot kaarten van mijn vader en hierna heb ik mijn "collectie" uitgebreid met Orakel-kaarten. 

 

Wanneer het komt tot de Tarot werk ik met hetzelfde deck, maar met de Orakel kun je spelen en zo groot of klein als je wil. Als je maar een deck kiest die je aanspreekt!


Sharing is caring ->

Laat me hieronder weten hoe je gaat bewegen om te komen

opdagen voor jouw dromen. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0