· 

Financiële vrijheid

Deze week laat ik me inspireren door ondernemers met een succesvolle onderneming. Wat maakt hun onderneming succesvol en dus meetbaar? Het stukje financiële vrijheid wat ze beleven. Ik luister niet naar hun interviews, omdat ik benieuwd ben hoe ze hun leven leiden, maar ik ben aan het luisteren naar de kleine kennis bommetjes die ze hier en daar gooien wanneer het komt tot mindset. Elke reis begint in de mindset. Je moet jezelf overtuigen dat het mogelijk is. Wat je gedachtes je vertellen is de waarheid die je ziet en het maakt niet uit waar je mee bezig bent, je zult geen geluk ervaren als je mindset dat niet toelaat. Zo zie je genoeg mensen die een goed leven hebben (zonder zorgen), maar toch het gevoel hebben dat ze iets missen. Wat is er met hun aan de hand? Zijn ze niet dankbaar genoeg, worden ze niet genoeg uitgedaagd of zijn ze vanuit zichzelf constant op zoek naar de volgende uitdaging? Feit is dat ze op zoek zijn naar een gevoel van voldoening. 

 

Het kan zijn dat ze bevestiging zoeken voor zichzelf in anderen. Ze doen niets vanuit wat ze willen, maar bewegen juist om de goedkeuring te krijgen van anderen. Je kunt niet vanaf deze intentie bewegen omdat het geen voldoening brengt. Dit brengt je weer terug vanaf af. Je begint elke keer weer opnieuw als je op goedkeuring wacht van anderen. Het brengt geen voldoening en dus begint de Reis elke keer weer opnieuw. Elke beweging vanuit angst is een valse beweging, omdat deze beweging geen bevestiging kan krijgen. Je kunt de bevestiging niet krijgen die je nodig hebt voordat je begrijpt wat er in je directe omgeving aan de hand is. Er zullen veel momenten zijn in je leven waarin je beslissingen moet nemen voor jezelf. De keuze is altijd aan jezelf om te kiezen voor wat bij je past, maar je zult ook fouten maken. De reden dat je fouten maakt, is omdat het voorkomt dat je een beslissing neemt vanuit de verkeerde intentie. Vanuit angst of schaarsheid vertel je jezelf dat iets niet kan en van daaruit neem je de beslissing. Je neemt genoegen met minder, omdat je jezelf ervan hebt overtuigd dat het oké is om minder te vragen.

 

EreadersEreaders

Wat dit met je mindset doet, is dat je je verwachtingen verlaagd. Je verwacht niet meer, omdat je het gevoel hebt dat dit niet kan, wat hierna weer het idee prikkelt dat als je om meer zou vragen de realiteit die je wil creëren niet kan uitkomen. Je geloofd dat waar je om vraagt niet kan gebeuren. Zo gaat het rond en rond tot het groter is en je uiteindelijk om niets durft te vragen vanuit angst dat je niets kunt krijgen. Als kind-zijnde kan het zijn dat je vaak nee te horen hebt gekregen waardoor je als volwassene het gevoel hebt dat je niet kunt vragen om wat je wil. Het kan zijn dat je hebt gezien wat het met je ouders heeft gedaan om niet altijd te kunnen krijgen wat je wil of je ervaart het dagelijks in je persoonlijk leven. Het kind van binnen gelooft dat de nee die ze krijgen gerechtvaardigd is en dat ze deze moeten accepteren, omdat ze gewend zijn om de nee te horen. Je baas kan je vertellen dat je geen andere keuze hebt, zelfs een schuldeiser kan dit vertellen, maar in waarheid is er altijd een andere optie. Er zijn altijd vele mogelijkheden die je kunt gebruiken. Het is onze mindset die ons vertelt dat we onszelf klein moeten houden. De meeste lopen hier dan ook vast wanneer het komt tot hun doelen behalen omdat ze gewend zijn om te bewegen tot er iemand verteld dat het niet mogelijk is. Dan begin je weer aan een ander project tot je dezelfde muur bereikt. Zo ga je jaren rond en rond tot je er moe van word. 

 

Je kunt ook de mindset bekijken die je momenteel hebt en hier in ontdekken waarom je vastloopt. Als je voor jezelf op komt en hier voor gestraft word dan kan het moeilijk zijn om voor jezelf te kiezen. Je hebt dan gevoeld hoe het is om voor jezelf op te komen en hiervoor pijn te voelen. Emotionele of fysieke pijn houd ons vaak tegen om bewuste stappen te nemen naar onze doelen. Onze mindset is dan op een negatieve manier geprogrammeerd. Je mag mag nee zeggen, net zoals je ja mag zeggen. Als je kijkt naar je eigen mindset zul je deze kunnen herleiden naar je eigen jeugd. Ik kan bijvoorbeeld eruit halen dat ik een hekel heb aan nee. Als iemand tegen me zegt wat er moet gebeuren en ik ben het er niet mee eens ga ik automatisch in rebellie. Het maakt me dan niet uit of ik gelijk heb of niet, ik ben het er standaard niet mee eens. Ik wil zelf bepalen wat ik doe en wat er moet gebeuren en ik ben bereid fouten te maken. Dit komt van mijn ouders die me geen fouten wilde laten maken. Alles moest perfect zijn en jaren dacht ik ook dat ik dit beeld kon vasthouden, maar dat redde ik niet. Het was dat ik mezelf constant opbrandde aan dit beeld en dat ik steeds ongelukkiger werd dat ik realiseerde dat het begint van binnen uit naar buiten. Dus ik moest eerst aan mezelf werken.

 

Wanneer je begrijpt waar de mindset vandaan komt die je tegenhoud om groter te dromen kun je er bewust iets aan doen. Iets in me verlangt al vanaf dat ik jong ben naar financiële vrijheid. Ik heb in levende lijf gezien wat het doet met een mens om in een gevangenis te leven van angst en schaarsheid en ik wist vanaf jongs af aan dat ik niet zo wilde leven. Ik wil niet beperkt zijn in het leven in de zin van leven in angst, ik wil beleven en ontdekken. Ik wil mijn dromen werkelijkheid zien worden en vervolgens nieuwe dromen neerzetten. Mijn angsten opzoeken en ontdekken of deze angsten omhoog komen vanuit een gedachte die niet van me is of vanuit het Universum die me ergens voor wil beschermen. Te vaak heb ik mezelf verteld dat opgeven een optie is en sinds deze week de gedachte weer speelt dat financiële vrijheid mogelijk is, begint alles weer te borrelen binnen in me. Mijn angsten komen omhoog, mijn weerstand, maar ook mijn dromen en visualisaties. Ik wil al een tijd meer delen over geld-mindset en hoe ik deze heb overwonnen.

 

Hoe ik over de angst van geld heen ben gekomen en nu als ik iets wil ik niet gelijk de angst voel of het financieel mogelijk is. Ik vind het heerlijk om iets te kunnen kopen voor mezelf en ik geniet ervan, maar het was een proces. De tijden dat ik huilend de winkel uit loop zijn voorbij en ik kan je vertellen: ik krijg steeds meer lucht. De laatste jaren heb ik veel tijd geïnvesteerd in mezelf wanneer het komt tot de energie van geld. Vooral, omdat ik het zat was om in een bepaald beeld te leven van geld. Ik wilde me niet meer laten tegenhouden door geld om iets te maken van mezelf en dus wilde ik de focus van schaarsheid weghalen door me te focussen op geld. Als je het gevoel hebt dat je nog niet alles hebt kunnen bereiken in je leven dan kan het goed zijn dat weerstand uit een stuk van je leven omhoog komt waar je een trauma hebt opgelopen. Je moet het verhaal achter de trauma ontdekken voordat je stappen neemt om je doelen te behalen. Anders blijf je rondjes lopen. Ik weet voor mezelf dat de reden dat ik nog niet alles heb wat ik nodig heb is, omdat ik nog aan het leren ben. Vooral het ontdekken is iets wat me enorm prikkelt de laatste tijd. Ik vind het leuk om mijn doelen te behalen.

 

Zeker nu dat we aan het sparen zijn voor de auto komen de gedachtes vaker omhoog over geld-mindset, omdat we bewuster aan het worden zijn van de stappen die we moeten nemen. Het beeld dat ik erbij krijg is vooral de jaren die we hebben verspild in kleinere geld-gedachtes en de angst die we hadden voor onze dromen. Dat we al deze jaren hebben toegekeken hoe onze dromen niet uit zijn gekomen, omdat we in de angst leefde dat ze niet mogelijk waren. Maar de laatste weken, doordat we hard bezig zijn met onze doelen, is ineens alles mogelijk en nu begeef ik me op nieuw terrein. Ineens komen de dingen wel die ik graag wil en krijg ik af wat ik af wil hebben. Nu is het moment dat ik meestal in zelf-sabotage sta en mezelf terug fluit, maar dit keer niet. Ik kan mezelf niet meer terug laten stappen want ik heb mezelf al beloofd dat ik zou doorzetten. Ik heb mezelf toegezegd dat ik pas stop met bewegen als er niets meer is om te leren. Als er niets meer is in me wat me tegenhoud om groter te dromen en mijn gevoel zegt dat dit gevoel er voorlopig niet zal zijn.

 

Wat heeft me nu eindelijk op dit punt waar ik al jaren al wilde zijn? Dat ga ik met je delen!

1. Omring jezelf met de juiste mensen.

Een van de grootste lessen die ik heb geleerd de afgelopen jaren is deze eerste stap. Durf nee te zeggen en afscheid te nemen van mensen die je niet dienen in je hoogste goed. Dat geldt ook voor familie! Verhoog je standaarden en als er iets gebeurd waar je het niet mee eens bent zeg er iets over of neem een stap. Je hoeft nu geen bruggen te verbranden want het is zeker niet je directe omgeving hun schuld dat je bent waar je bent, daar ben je zelf verantwoordelijk voor, maar als je het gevoel hebt dat een doel behalen moeilijker is doordat je omringd bent met de verkeerde dan is het tijd voor afscheid.

 

En een afscheid hoeft niet moeilijk te zijn of met ruzie. Velen wachten juist te lang waardoor het zo eindigt (ik heb er zelf ook een handje van), maar het mooiste is als het op een natuurlijke manier afloopt of op een afgesproken manier. Niet iedereen zal begrijpen waarom je de stappen neemt die je gaat nemen en ze zullen zelfs lachen. Je zult geen trofee krijgen zodra je aan jezelf begint te werken en niemand zul je een schouderklopje geven want de waarheid is niemand wil dat je veranderd. Zodra je je grenzen begint aan te geven ga je weerstand voelen van je directe omgeving. Grootste reden is dat ze niet begrijpen wie je bent en dus niet weten wat ze aan je hebben, in negatieve zin. Waar je vroeger accepteerde wat er op je af kwam en nu niet meer, is de dynamiek verandert. Nu dat je aangeeft dat het niet oké is wat er gebeurd of hoe je behandeld wordt, krijg je te horen dat je kleinzerig bent of dat je uit de lucht bent. Hoe voel dat voor je? Ga je opgeven omdat ze gelijk hebben of is dit de bevestiging die je nodig had? Ik hoop het laatste.

 

Je hoeft geen geliefdes los te laten die je gelukkig maken, maar je moet loslaten wie je niet gelukkig maakt.

Dit geeft hun ook de kans om te werken aan zichzelf.

 

2. Investeer in jezelf.

Koop wat je kopen kan, leen wat je lenen kan (en breng het weer terug *ahum*) en luister wat je luisteren kan! Er is, gelukkig, zoveel gratis content beschikbaar dat het gewoon zonde is om er geen gebruik van te maken! Koop wat je nodig hebt en niet jagen naar een gevoel. Investeer in jezelf! Dat betekent dat als je honderd euro hebt verdiend dat je deze weer terug stopt in je kennis. Mensen gebruiken altijd de quote "knowledge is power", maar "applied knowledge is power!". Je kunt zoveel kennis vergaren als je wilt, maar als je er niets mee doet dan gaat er ook niets gebeuren voor je! Je zult er doorheen moeten prikken, maar ik wil ook dat je oppast waar je in investeert want er is ook iets als een eeuwig student. Natuurlijk willen we blijven leren en gaan we onszelf elke keer weer uitdagen om nieuwe stappen te nemen, maar... als je het gevoel hebt dat je steeds investeert in hetzelfde en er dus niets uit je komt dan ben je een eeuwige student en is het tijd om dat patroon ook te doorbreken.

 

Ik ben zelf van de actie en doelen behalen, als ik ergens in investeer, verwacht ik hetzelfde uit de service of product waar ik voor betaal. Zeker als ik ervoor betaal, verwacht ik nog meer, omdat ik dan ook nog eens geloof in waarde. Bewust de waarde halen uit waar je in investeert. Iets kan in mijn ogen € 10.000 kosten, maar het moet ook goed voelen. Je moet de waarde ervan zien en het maakt dan niet uit hoeveel het is. Ik vind het allerergste dat iemand ergens in investeert en er dan vervolgens niks mee kan. Maar ik zie ook wel eens iets voorbij komen wat ontzettend interessant is en wat me ook echt zou kunnen helpen. Iets waarmee ik mezelf echt zou kunnen inspireren en dan ineens voelt het anders. Ineens schuif je en komt de rust in je lichaam omhoog. Je voelt de mogelijkheden binnen in jezelf omhoog komen en alles begint op haar plekje te vallen. Je hebt tijd in je leven om in jezelf te investeren en het voelt goed om hier aanwezig te zijn. Dat is wanneer je investeert in jezelf!

 

Wat ik zelf altijd doe als ik op zoek ben naar de volgende stap is de tekst volledig lezen en echt afvragen: kan ik dit al zelf of moet ik dit nog leren? Als ik het gevoel heb dat ik het al kan investeer ik niet, maar als ik elke keer blijf vastlopen op de punten waar ze aangeven dat ze me kunnen helpen dan investeer ik wel! Investeren hoeft niet duur te zijn. Het begint klein! Je kunt beginnen met boeken kopen via bol.com bijvoorbeeld en hierna weer verder naar investeren in events of seminars en vervolgens in coaches. Het mag zo groot of klein als je wil, maar het moet zeker weten gebeuren!

 

Het gaat er niet om waar je in investeert, maar het draait om wat je eruit haalt.

 

3. Vind een coach of mentor die je inspireert.

Deze was pittig voor mij want ik moet bekennen veel mensen inspireren me, maar niet iedereen heeft een product of service die financieel haalbaar, het waard is en echt de kennis doorgeeft die ik nodig heb. Zo inspireert Rachel Hollis me, maar haar producten reflecteren niet wat ik van haar nodig heb. Colette Baron Reid was een perfecte mentor voor mij wanneer het komt tot in verbinding staan met het Universum en daar ben ik dankbaar voor. Ze heeft veel in me bevestigd en daarom zijn haar woorden zo waardevol voor mij. Ik vergeet haar lessen niet, en gebruik ze nog dagelijks in mijn leven.

 

Momenteel ben in lid van de ondernemersgroep van Marinka Appels-Bil. Een onderneemster die me de afgelopen twee jaar al inspireert. Vooral, omdat ze zo natuurlijk onderneemt, maar ook, omdat ze veel kennis heeft over ondernemen. In de afgelopen weken (sinds ik mee doe met de groep) heb ik zoveel afgekregen, begeleiding gehad en helderheid die ik in al mijn jaren ondernemen nog niet heb gehad. Ik weet nog hoe in de eerste afspraak ik tegen haar zei: "ik ben nog nooit een stap verder geweest." Ik heb jaren gedoold op de "hoe moet ik het neerzetten" drempel en ze heeft me binnen korte tijd  naar de volgende stap. Ze is de investering waard wanneer het komt tot tijd voor jezelf en de volgende stap. Dit zeg ik niet vanuit promotie doeleinden, maar ik wil dat je kunt proeven hoe het is om geïnspireerd te zijn door iemand. Zoals deze twee mentors me inspireren dagelijks om te komen opdagen voor mezelf dat wil ik met je delen. Ga op zoek naar je mentor. 

 

Iemand die je uit bed tilt elke dag weer, je inspireert of verteld dat het mogelijk is terwijl je omgeving lacht en zegt dat je dromen gek zijn. Iemand die je helpt om doelen te bereiken en niet twijfelt aan je. Ik wil je laten weten dat ze er zijn!

 

Het is elk moment van de dag jouw moment en de stappen die je wil nemen zijn mogelijk als je de tijd zou nemen voor jezelf.

 

 

Werk dagelijks aan jezelf en durf de stappen te nemen die je wil nemen. Het is mogelijk om financiële vrijheid voor jezelf te creëeren als je elke dag weer komt opdagen voor jezelf. Het is mijn droom om in financiële vrijheid te leven en ik wil niet dat je mijn droom naleeft, maar je eigen droom gaat vinden. Zou je ook bewust richting je doelen willen werken neem dan eens hier een kijkje. Binnenkort start de Reis weer waarin we bewust 10dagen gaan werken van schaarsheid naar overvloed. Als je het gevoel hebt dat je alles al hebt geprobeerd dan ben je nog niet op Reis geweest met mij en mijn Lichtteam. Ontdek in jezelf waar je vrijheid voor jezelf zou willen hebben en wat dit voor je zal betekenen. Iedereen droomt over een bepaalde vrijheid en nu ontdek je die van jezelf als je de stap neemt.

 

Oké ik moet bekennen als je in dit boek gaat duiken dan moet dat echt met een pen en papier bij de hand want dit boek is echt pittig!

 

Velen hebben aangegeven dat ze niet verder komen als hoofdstuk twee, maar na hoofdstuk twee word het juist ontzettend interessant! Dit boek is de voorganger van Abraham en hij heeft echt zijn best gedaan om het uit te leggen dus echt een aanrader als je meer wilt weten over mindset!


Reactie schrijven

Commentaren: 0