· 

Boos op geld

Gisteren fietste ik in de regen, mijn broek zeiknat en ik stond rillend in de Albert Heijn. Het regent behoorlijk en het zat me even tegen. Met een pijnlijke keel ben ik in slaap gevallen na een weekend werken naast mijn onderneming en ik was het goed zat. Mijn bankrekening zei dat ze nog .22 cent had en onze auto is al enkele weken naar de sloop. Terwijl ik op de fiets zat, vloekend, voelde ik me ook boos worden. Hoe lang heb ik tegen mezelf gezegd dat ik "het ga doen", maar nooit de tijd genomen om het ook daadwerkelijk te gaan doen? Hoe vaak hebben we een doel in ons leven en zien we dat doel schuiven, omdat we geen initiatief nemen om dat doel werkelijkheid te maken. We vertellen onszelf dagelijks dat we bezig zijn met aan onze doelen werken, maar je ziet geen verschil tussen de werkelijkheid van nu en die van twee jaar geleden.

 

In deze vorm draait het niet eens om hoe ver je bent gekomen vandaag, maar het gaat om de fysieke vooruitgang. We kunnen jarenlang bewust zijn van onze persoonlijke ontwikkeling, maar als we er niets mee doen zijn we dan bewust bezig met ontwikkelen? Steken we teveel tijd in persoonlijke ontwikkeling en te weinig tijd in echt bewegen? Waar zijn we de laatste jaren nu bewust mee bezig? Mijn gevoel zegt dat de markt verzadigd is (en dat is het zeker), maar dat is niet altijd even slecht. Tegenwoordig is er voor iedereen iets te vinden op de markt en dat is geweldig want het betekent dat het goed gaat met de economie, maar waarom zijn we in de praktijk nog zo achter met ons geld.

 

BoekenBoeken

Het werd duidelijk en helder.
Eenmaal onder de douche had ik tijd om verbinding te maken met mijn eigen gevoel en met mijn Lichtteam. Ik was op de fiets erachter gekomen dat ik mezelf nog steeds klein hou. Alsof ik bang ben om gezien te worden en in deze tijd is dat best begrijpelijk. Er zijn genoeg onderneemsters die geweldige producten hebben, prachtige websites en killer sales pages, maar als het gevoel binnen in je knaagt om ook meer van jezelf te maken dan zou het toch mooi zijn om dit te doen. Bij me knaagde vooral het gevoel dat ik het idee heb ik meer zou kunnen uitleggen over het onderwerp geld. Het is een onderwerp wat me de laatste jaren bezig heeft gehouden. Sinds ik me kan herinneren hebben we er te weinig van en brengt het verdriet. Ik heb jarenlang toegekeken hoe mijn moeder ongelukkig was, omdat ze niet kon kopen wat ze wilde hebben en mijn vader die zich zorgen maakte, omdat hij niet wist hoe hij het ging rondbreien. Eenmaal volwassen en op mezelf werd het er niet beter op omdat ik geen financiële beslissingen durfde te nemen. Ik kón geen goede beslissing nemen.

 

Geld bracht me angst van ongelukkigheid.

In alle jaren als onafhankelijk mensje had ik nog geen goede beslissing genomen, omdat het ons nooit is aangeleerd en daar werd ik fietsend in de regen aan herinnerd. Hoe frustrerend is het om altijd op de begrenzing te leven van net genoeg. Mijn partner en ik hebben het er al jaren over hoe we meer kunnen opbrengen in ons leven, maar toch gebeurt er niet veel. Waarom is dat zo? Is dat, omdat we lui zijn? Of is het, omdat we niet weten waar we mee bezig zijn? Ik geloof dat we een stukje van beide ervaren, maar ik geloof er ook in dat we diep van binnen allemaal luie mensen zijn. Iedereen wil genieten van zon, zee en strand en ook ik zou graag enkele weken daar willen uitzieken. Maar gisteren, op de fiets, bracht ook dit beeld me geen geluk. De realiteit waarin ik besefte dat ik te weinig doe met de Spirituele Hulpstukken die ik bezit bracht me tot volledige overgave.

 

Mijn gaves liggen in de kast.

Ik werd boos op mezelf en dat het feit dat ik te weinig gebruik maak van mijn gaves. Dat ik geen gebruik maak van de kennis die ik heb wanneer het komt tot mindset, wet van aantrekking, geld, manifestatie en overvloed. Dan hebben we het nog niet over de vele lagen energie die ik over de jaren heb leren kennen en het stukje communicatie met het Universum door mijn Orakel-kaarten. Stiekem heb ik mezelf ergens overtuigd dat ik nog meer moest leren en nog meer moest doen en dat is wanneer die verzadigde markt naar voren komt. Het is te gemakkelijk om jezelf af te leiden van iets wat je denkt dat je nog moet leren, maar in feite hoef je niets meer te leren. Je moet vooruit. Je moet gaan doen. Niet meer elke keer aan jezelf twijfelen met het idee dat je niet genoeg bent en dat je doelen niet haalbaar zijn. Het is voor ons onderneemsters mogelijk om succesvolle ondernemingen te hebben en voor eenieder is dit op een eigen niveau.

 

En dus toen ik vandaag baalde in de regen besefte ik me dat ik niet hoef te accepteren wat mijn realiteit is. Ik bezit alle hulpstukken om er verandering in te brengen en het begint vandaag. Het begint bij de eerste stap waarin ik mezelf vertel dat ik wel genoeg heb en dus schuif naar overvloed. Dat ik me niet laat overspoelen met zelfmedelijden, die ik vandaag op de fiets toch wel eventjes had voor mezelf. Natuurlijk baalde ik ervan dat de auto stuk is en dat we geen hebben. Maar als ik eerlijk naar mijn realiteit kijk kan ik je zoveel vertellen wat wel goed is. Dingen die je niet opvallen als je wegzakt in je slachtofferrol. Had ik besloten om mezelf zielig te vinden op de fiets dan had ik deze super toffe REIS niet geschreven.

 

Ik neem de verantwoordelijkheid. 

Ik had nog niet geschreven wat ik anderen kan leren en waar ik me bezig ga houden. Ook had ik geen verantwoordelijkheid genomen over mijn leven en hoewel mijn blog dramatisch begon, is niets minder waar. Mijn mindset van schaarsheid begon te schakelen toen ik me realiseerde dat ik meer heb dan ik mezelf soms vertel. Ik moest naar buiten, maar mijn jas was kletsnat, toen ik me bedacht dat ik een heerlijke dikke jas nog in de kast boven heb hangen. Vervolgens kon ik na een warme douche heerlijk channelen en me bezig houden met een cliënte. Hoe dankbaar voelde ik me vandaag toen ik weer een kaartje mocht pakken voor iemand om haar op haar reis te helpen iets prachtigs van haar leven te maken. Hoe mooi is het dat ik .22 cent op de rekening had staan, terwijl ik toch in staat was om een flink bedrag weg te sparen deze maand EN een nieuwe portomenee voor mezelf te kopen. Hoe dankbaar mag ik zijn dat de kinderen het naar hun zin hebben op de nieuwe school én dat ik veel meer rust heb sinds ze zijn geschoven. Dat ik me geen zorgen meer hoef te maken over hoe ik het allemaal moet regelen, maar dat ik ruimte heb nu om aan mijn onderneming en mijn missie te werken. Hoe prachtig is het dat het .22 cent is en niet .13 wat me waarschijnlijk meer had geïrriteerd dan normaal. En hoewel ik afgelopen vrijdag de 13e een geweldige dag heb gehad weet ik dat het makkelijk is om mezelf verhalen te vertellen die dramatischer zijn dan ze zijn. (lees hier meer over de energie van de volle maan)

 

Je bent geen slachtoffer.

Dat is waar we blijven hangen, in ons eigen drama verhaal. We laten ons meeslepen met ons eigen verhaal, omdat we onszelf vertellen dat dit het is. Dit is onze realiteit, maar je realiteit is niets meer als een manifestatie. Iets wat je hebt gecreëerd en nu waarschijnlijk niet tevreden mee hebt. Wat ik me vandaag realiseerde meer als ooit was dat ik mijn realiteit niet altijd hoef te zien zoals ik haar zie. Het is makkelijk om te denken dat er iets fout is, maar in waarheid is er niets fout. We hebben alles wat we nodig hebben en binnenkort nog meer. Vandaag al meer, omdat ik bewust heb geschoven. En dus toen ik onder de douche stond bedacht ik me dat het tijd is dat ik mijn Spirituele Hulpstukken vaker ga delen en dus mezelf ook mee neem op reis. Vaker mezelf naar buiten moet brengen om aan anderen te laten weten dat het einde van je manifestatie nog niet in zicht is en dat er nog meer mogelijk is. Je kunt zoveel meer als je jezelf de kans zou geven en natuurlijk heb ik je drie stappen hieronder geschreven om je te helpen schuiven zoals ik vandaag snel kon schuiven.

 

In schaarsheid vast blijven zitten heeft nooit iemand goed gedaan. Terwijl ik mezelf super klote voelde op de fiets was het moment snel vervaagd toen ik eenmaal onder de warme douche stond. Ik herinner mezelf hoe gelukkig ik was dat de douche gelijk warm werd, de boiler daagt me soms uit als ik de warm en koud te snel naast elkaar aanzet. Maar nu stond ik daar brandende huid, heerlijk warm en geluk in mijn hart. Ik realiseerde me dat mijn dromen uit zijn gekomen die ik had tien jaar geleden. De dromen die ik had waarin ik hoopte dat ik op een dag genoeg zou hebben om een maand boodschappen te kunnen kopen, om te kunnen sparen of niet bang hoef te zijn voor geld. We hebben het zo goed nu en ik voel me trots. Het is wanneer je gaat dolen in de angst en twijfel dat je jezelf vertelt dat je dromen niet waar kunnen komen. Eenmaal met je kontje in de modder is er maar een weg omhoog en dat is altijd richting geluk.

 

1. Geld maakt gelukkig-er

Een van de eerste lessen die ik heb geleerd wanneer het komt tot overvloed is dat je gelukkig moet zijn met je omstandigheden. Zelfs als deze niet zijn zoals je ze had willen hebben. Ook op dat moment is het mogelijk om de realiteit te zien voor iets wat het is. Het is niet zo moeilijk als dat je het jezelf maakt, maar het is je onbewuste, je angst die je verteld dat het wel moeilijk is. Geld is iets wat velen najagen, omdat ze bang zijn dat ze anders geen geluk gaan vinden, maar geld is energie. Net zoals je kind je niet gelukkig kan maken kan geld je niet gelukkig maken. Een kind is een aanvulling op geluk en zo ook geld. Geld is geen ingewikkelde energie, maar het is wel een van de meest onbegrepen energie. Dat is, omdat we nooit goed uitgelegd hebben gekregen wat de bedoeling ervan is. Anderen vertellen ons wat we ermee moeten doen en wanneer we over hebben weten we niet wat we met onszelf aan moeten.

 

Zeker als iemand die in de laatste jaren veel confrontatie heeft gehad met deze energie kan ik je vertellen dat als je geluk voor jezelf zou kunnen vinden in het moment dat geld begint te stromen. Geld laat zich niet opdringen en dus laat ze zich niet door duwen tot iets wat ze niet wil zijn.

 

Geld doet me denken aan mijn eigenwijze kinderen, juist als je NEE zegt doen ze JA.

 

2. Begin niet te laat.

Er is geen beter moment dan NU om aan je geluk te beginnen. Er is geen beter moment dan NU om aan je dromen te beginnen en zo kunnen we nog tien zinnen vol schrijven. Een ding wat ik heb geleerd over de jaren heen is dat het makkelijk is om op te geven. Het is makkelijker om te zeggen dat je iets niet gaat doen dan dat het is om iets wel te doen. Dat is de reden waarom ik fan ben van de Reis. Hoe bewust degene die mee doen altijd aan zichzelf werken geeft me traantjes in mijn ogen want als je echt voor jezelf komt opdagen is het bijzonder. Je mag trots zijn op jezelf als je elke dag weer de keuze maakt om op te komen dagen want ik weet hoe moeilijk het is om door je mindset heen te moeten breken. Je kunt jezelf alle verhaaltjes vertellen die nodig zijn om iets niet te doen, maar het is ook moeilijk wanneer je bezig bent om door te blijven zetten.

 

Wat me motiveert als ik wil opgeven is "2%". Elke keer als ik wil opgeven zeg ik "2% van alle onderneemsters worden succesvol, ik hoor bij de 2%".

 

Het is net als Captain America die elke keer als hij een tik krijgt weer omhoog komt. Zo ook ik ook. Het gaat niet om perfect zijn, het gaat om doen wat je passie is en dan kom je echt jezelf tegen.

 

3. Nu is je moment.

Het is aan jezelf om te komen opdagen voor jezelf. Net zoals opgeven is komen opdagen weer een ander. Je kunt een uur achter je laptop zitten, kijkend naar hoe iedereen het doet, en waar je faalt. Houdt op met jezelf verhalen te vertellen dat je te laat bent, maar begin te bewegen. Iets wat me de laatste weken bezig houdt, is dat ik al vijf jaar bezig ben met mijn onderneming. De eerste drie jaar heb ik wat gespeeld en ontdekt wat ik nu echt wil, maar dit jaar ben ik begonnen en heb ik mezelf ingeschreven bij de KvK. Het betekende zoveel voor mij dat ik mezelf ging inschrijven en ik heb het voor mezelf ook gevierd. Het is altijd mijn droom geweest om mijn eigen onderneming te hebben. Maar waar ik de laatste weken van baal is dat ik alle content die ik over de jaren heb geschreven, opgenomen en meer heb weggegooid. Jaren met informatie elke keer weggegooid, omdat ik angst voelde voor het onbekende.

 

 

Ik liet mezelf elke keer tegenhouden door oude verhalen. Soms heb ik het gevoel dat ik dweil met de kraan open, maar ik weet van mezelf als ik gewoon elke dag ga zitten en iets schrijf wat ik heb geleerd dat ik vanzelf weer kom waar ik was. Misschien nu zelfs wat leuker (en hopelijk met minder spellingsfouten), maar uiteindelijk met hetzelfde doel.

 

Ik hoop dat ik anderen inspireer ook het beste te halen uit zichzelf en hun leven naar een nieuw niveau te tillen. Jij?

Een hele mooie manier om te beginnen met je mindset is door te luisteren naar Abraham Hicks. Je kunt het op YouTube intypen en er komt ontzettend veel informatie omhoog. Hiernaast zie je ook boek wat ik je echt kan aanraden om te lezen! Alles is mogelijk.


Sharing is caring ->

Laat me hieronder weten hoe je gaat bewegen om te komen opdagen voor jouw dromen. 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Rika Hogenberg (dinsdag, 17 september 2019 17:07)

    Wauw Elise, wat weer een super toffe blog. Ik heb net een 1 op 1 reis met je achter de rug en die was weer super waardevol. Daar pluk ik nog steeds de vruchten van en ik zet nog steeds stappen richting mijn doelen en mijn droomleven. Je wist precies wat ik nodig had, weet hoe je iemand door weerstand kunt helpen en welke hulpstukken iemand nodig heeft. De uitgelijnde stappen waren super mooi, en ondanks dat ik heel veel weerstand voelde zette ik de stappen continu. Het mooie was dat je me af en toe even herinnerde aan wat ik allemaal al had gedaan, want ik zag het zelf niet altijd. Ik was teveel bezig met de stappen zelf, waardoor ik vergat te kijken naar alle stappen die ik al had gezet. Daarnaast bleef je aangeven dat stap voor stap belangrijk is en dat je niet moet rennen. Dat het goed moet voelen en bij je moet passen. Het moet ook in je schema passen en dan komt een goede planning weer om de hoek kijken. Ineens realiseerde ik me dat ik net als anderen fulltime met mijn onderneming bezig wilde zijn, en daarmee legde ik heel veel druk bij mezelf. Maar wat ik vergat was dat ik een fulltime baan heb, en het dus moet combineren. Ik realiseerde me dat ik mezelf stiekem aan het vergelijken was met anderen en dat heeft geen enkele zin. Er is zoveel samen gekomen tijdens deze reis en daar ben ik je super dankbaar voor!! Je bent een kanjer en je verdient het!!!