· 

Bewegen of stilstaan

Op welke manier maak je de keuze of je moet stilstaan of bewegen? Ik merk de laatste tijd dat dit een veelgestelde vraag is omdat we de druk voelen van beweging. Het idee dat je in beweging moet zijn kan het lastig maken om te weten wanneer het de juiste tijd is om stil te staan. Misschien wil je stil staan, maar tegelijkertijd voel je dat beweging goed zal zijn. Het is niet voor iedereen duidelijk hoe ze kunnen samenwerken met het Universum hierdoor is er verwarring. Je kunt zoveel leren van het Universum zodra je je verbinding met het Universum gaat versterken. Laten we vandaag eens dieper duiken in hoe je kunt samenwerken met het Universum. Het is oké om geen idee te hebben hoe je moet beginnen want toen ik begon aan mijn Spirituele Groei had ik ook geen idee waar ik moest beginnen. Het enige wat ik wist was dat ik moest beginnen aan mijn Spirituele Groei, maar dat was vooral omdat dit de woorden waren die zich bleven herhalen in mijn hoofd. 

 

Alles wat ik heb geleerd in de afgelopen 4 jaar heb ik zelf geleerd omdat ik niet altijd het budget had om te investeren en hoewel het soms moeilijk kan zijn om met je Spirituele Groei om deze manier te beginnen wil ik je laten weten dat het niet onmogelijk is. Iedereen kan leren hun verbinding te versterken met het Universum en daar ben ik zeker bewijs van. Het gaat vaker voorkomen dat je denkt dat je iets nodig hebt, maar in waarheid ben je alleen maar op zoek naar bevestiging. Je hebt geen bevestiging nodig dat je gaves bezit en als je aan je Spirituele Groei gaat beginnen zul je zoveel leren over je gaves. Er is niets mooiers dan je Spiritueel ontwikkelen, maar als je nog niet weet wat dit betekent, geen zorgen I've got you! Een de grootste frustraties die ik altijd had was dat ik geen hulp kon krijgen van anderen omdat ik niet het geld om voor kennis te betalen. Dit gaf me ontzettend veel frustratie omdat ik in mijn hart wist dat ik er goed voor was, maar hoe zou ik een ander hiervan overtuigen? Dus heb ik jaren aangeploeterd en daarin tegelijkertijd ook losgelaten dat het zo is en ik heb de mooiste dingen geleerd, gezien en ervaren.


Wanneer je de drang krijgt om aan je Spirituele Groei te beginnen dan is dit omdat je in een moeilijke situatie verkeerd in je leven. Dit kan zijn een burn-out, rouwproces of een "near death expierence". Alle drie klinken ze vrij heftig en dat zijn ze ook, maar er zit ook een achterliggende gedachte achter. Alle drie zijn ze zo heftig om je wakker te schudden en als je jezelf dan afvraagt waarom deze dingen gebeuren dan zou je wel eens kunnen denken dat dit onze "wake up calls" zijn. We gaan op automatisch piloot door het leven bang om stappen te nemen of in de angst dat ons droomleven niet gaat gebeuren, maar hierdoor blijven we de verkeerde stappen nemen. Ikzelf durfde nooit een stap te nemen omdat ik bang was dat ik de verkeerde stap zou nemen, maar ik had niet door dat dit juist was wat me tegenhield. Ik keek vanaf de zijlijn toe hoe mijn leven voorbij ging en anderen bepaalde wat ik moest doen in het leven. Alsof anderen wisten wat mij gelukkig zou maken en ik liet het toe. Natuurlijk fantaseerde ik over een overvloedig leven, maar ik deed nooit mee, wat me de mogelijkheid gaf om over mijn leven te klagen. Ik was verdwaald in drama en geklaag omdat dit was waar ik me veilig voelde. 

 

Natuurlijk wilde ik stappen nemen, maar het was toch veel makkelijker om te klagen over de dingen die ik niet had (en dus in weerstand te gaan staan), dan dat het was om de stappen te nemen? Doelen behalen is niet makkelijk, maar we vertellen onszelf dat het "vanzelf" gaat gebeuren. Je zult nooit klaar zijn met doelen behalen omdat we als mens zijnde altijd nieuwe doelen voor onszelf creëeren. We willen altijd meer en hoewel sommige ons vertellen dat dit fout is, is dit mens eigen. Het is aan ons om de stappen te nemen die we willen nemen, maar we dromen van meer omdat dit is hoe het werkt. Zodra je gelukkig word van een snoepje in je mond spuug je het toch niet uit zodra je realiseert hoe lekker het is? Ben jij ook net zo'n ritme beest als ik? Dat als een dropje lekker smaakt dat je nooit meer een ander merk probeert *steekt haar hand in de lucht*? Ik ben een gewoonte dier en heb het super moeilijk met veranderingen omdat ik niet begrijp dat ik iets moet veranderen wat werkt! Soms zit ik zo vast in mijn gewoontes dat ik niet gelijk door heb dat het de gewoonte is die me tegenhoudt om nieuwe paden te zien in het leven. 

 

Maar dat is juist waar de magie ligt! In verandering. In open staan voor veranderen en dat realiseerde ik me toen ik voor de duizendste keer op mijn bed zat, naar buiten starend, huilend, omdat ik maar niet snapte wat ik fout deed. Ik deed in principe niets fout, maar wat ik niet deed was de stappen nemen die ervoor zorgde dat het leven waar ik van droomde ook daadwerkelijk kon gebeuren. Ik moest ruimte maken voor alles wat er in mjn leven wilde komen en dat betekende dat ik ook de stappen moest nemen. Het leuke ervan is dat zodra je bewust bezig bent met je doelen je ook volop in weerstand komt te staan. Je ontdekt in jezelf wat je al deze tijd in het donkere hoekje hebt gestopt. Je word geconfronteerd met jezelf omdat je nu bezig bent met je dromen. Wil je gaan sparen en lukt het niet? Waarom niet? Wil je het ontdekken? Ga eens vier maanden alleen maar focussen op geld sparen! Houd je kosten bij, creër een budget, spaar 10 % van je inkomen en schrijf een financieel overzicht. Ik weet zeker als je dit voor vier maanden zou doen dat je erachter komt wat je geld-geloof is en waarom je niet in staat bent om te sparen. 

 

Een van de moeilijkste realisaties die ik had, als we het toch over geld hebben, was beseffen dat ik dacht dat ik er controle over had, maar wat ik niet begreep was waar het toch elke keer naar toe ging! Nu houd ik bij hoeveel geld we uitgeven, wat er in komt en nu is sparen zo veel makkelijker, maar daarvoor was sparen onmogelijk! Ik vertelde mezelf het verhaal dat ik niet kon sparen "omdat ik het moeiljik had", maar ik keek nooit naar de waarheid en dat was dat ik alleen maar bezig was met mezelf op een bepaald niveau houden omdat dit was waar ik me comfortabel voelde. Niet meer dus. Ik wilde naar een nieuw niveau, maar het was pas toen ik mezelf confronteerde met mezelf dat ik erachter kwam waar ik mezelf tegenhield en dat was ... confronterend! Aan je doelen werken is niet altijd rozengeur en manenschijn. Het kan moeilijk zijn en het is zeker niet zoals ze het op Social Media soms doen voorkomen. Je kunt daar meer over luisteren hier. Sommige laten een vertekend beeld zien waarin ze het altijd naar hun zin hebben, maar de waarheid is dat je soms moe bent, maar toch moet doorzetten. Soms zie je het niet zitten, maar je moet toch doorzetten. Je zult dagen hebben dat je wil opgeven, maar toch door moet zetten. Dit is de realiteit. 

 

Aan je doelen werken kan uitdagend zijn en je het gevoel geven dat je iets fout doet. En dus als je in beweging moet komen kan dit weerstand omhoog brengen. Je kunt het gevoel hebben dat je moet bewegen, maar dat je geen idee hebt wat je moet doen omdat je je niet veilig voelt. Het is de bedoeling dat je je niet veilig voelt! Want als je je veilig zou voelen dan houdt dit in dat je dezelfde stappen aan het nemen bent die je altijd al hebt genomen en dus weer hetzelfde pad bewandeld als waar je nu echt vanaf wilt! Je kunt niet als doel hebben dat je tien kilo wil afvallen als het enige wat je doet emotioneel eten is. Jezelf betrappen op zelf sabotage is belangrijk want dat is wat je tegenhoudt om de tien kilo ook daadwerkelijk af te vallen. Ineens zien die broodjes er wel lekker uit, terwijl je al drie weken geen brood eet, of je kunt niet joggen omdat de kids naar school moeten en anders moet je vroeger op staan. Het zijn de excussen die we gebruiken die ons tegenhouden om onze doelen te behalen. 

 

Laten we vandaag je denkwijze omschakelen en bewust bezig zijn met beweging. Het begint vanaf waar je bent en waar je heen wil. Ben je er al? Nee? Dan moet je bewegen hoe naar dat ook voelt! Soms is een klein stapje al genoeg en daarom hamer ik zo op week-planning. Het helpt je een overzicht te creëeren zodat je weet welke stappen je moet nemen om een bepaald doel te behalen. Het maakt de doel meetbaar en dat is belangijk om het te behalen. Je tijd verdelen is belangrijk voor overzicht en zichtbaarheid, maar vaak doen we dit niet. We vertellen onszelf dat we het niet nodig hebben of dat we het al kunnen bijhouden, maar elke keer als je dan jezelf tegenkomt zit je weer met je pen boven je agenda. Het eindigt niet bij visualisaties en dromen je moet ook bewegingen maken richting en dat houdt in dat je soms tot laat wakker moet blijven en in plaats van films kijken aan het werk moet. Niet altijd de leukste dingen om te doen, maar ze brengen wel ontzettend veel voldoening als ze behaald worden. Je moet echt weten dat als je de stappen niet neemt richting je doelen dat dat is wat ze blijven: doelen!

 

Hoe vaak ik niet het excuus heb gebruikt dat het Universum wil dat ik blijf stil staan "want er komen boodschappen door." Ja, elke dag vanaf het moment dat ik wakker werd tot ik ging slapen kwamen "er boodschappen door" EL-KE ... DAG?! Nee, natuurlijk niet, dat was het excuus wat ik mezelf vetelde om maar niet te hoeven bewegen. Dit was mijn manier van "samenwerken met de Wet van Aantrekking en het maakte me zo ongelukkig dat ik ook vast kwam te zitten in zelf sabotage. Maar wat gebeurt er als je gaat bewegen en alles gaat het goed? Dan kom je ook in stil stand, maar is dat zodat je kunt rusten? Nee, je wil rusten omdat je denkt dat het zo werkt, maar wat je stiekem doet is jezelf tegenhouden om verder te gaan. Het is alsof je angst hebt voor succes. Dit is wanneer die planning van belang is zodat je in beweging blijft. Consequent zijn is belangrijk want het zorgt ervoor dat je in beweging blijft, maar een planning is ook belangrijk omdat het de waarheid spreekt. Het laat je zien wat je laat liggen en wat er niet gebeurd in een week terwijl je jezelf hebt beloofd dat je wel de dingen ging doen die je hebt opgescheven.  

 

Met welke gedachte zit je op vrijdag naar je planning (of to-do lijstje) te kijken als je ziet dat je de helft niet af hebt "omdat je moe was", of omdat... er is altijd wel een reden. Ik kan elke dag wel duizend redenen bedenken *ik denk serieus dat ik dat kan* waarom ik niet wil gaan joggen in de ochtend, waarom ik niet om half zes wil opstaan, waarom ik niet aan mijn dieet wil werken of waarom ik niet achter de computer wil duiken. Ik wil ook wel een dag op de bank hangen of gewoon bezig zijn met wie ik wil zijn. Mijn haar laten doen en mijn nagels lakken, maar aan het einde van de week als ik terug kijk zie ik alleen maar verspilde tijd, negatieve emoties en een dikke reet. Als ik dan ook nog eens naar mijn doelen ga kijken in combinatie met die dikke reet weet je wat er dan gebeurd? Ik heb eindelijk mijn excuus gevonden om NIET te doen waar ik van droom. 

 

Ik heb mezelf dan eindelijk kunnen overtuigen dat geluk niet voor mij is weggelegd en dus wat mag ik doen? Stilstaan. Want dat is de beloning! Is dat niet wat je jezelf verteld? Misschien niet in deze lijnen, maar in een andere zin? Het is vermoeiend om hier mee bezig te zijn en jezelf te betrappen hierop want je staat altijd bij START. Je bent nooit onderweg en dat is zó vermoeiend, maar wat kunnen we eraan doen om wel in bweging te komen?

1. In beweging

Juist door in beweging te komen kom je erachter wat je weerstand is en wat je kunt doen om eruit te komen. De antwoorden komen erna wanneer je in beweging komt. Vaak hopen we dat het andersom is, maar niets is minder waar. Het antwoord komt na beweging. Als je jezelf tegenhoud om de juiste stappen te nemen in je leven zul je ook de hulpstukken kunnen zoeken om door je weerstand heen te gaan. Het moment dat je jezelf betrapt op weerstand kun je als eerste kijken naar je eigen mindset. Welke gedachtes voed je en wat is er in je energie aan de hand waardoor je je zo verward voelt. Wil je dat een ander naar je energie kijkt en je helpt je gedachtes duidelijk te krijgen neem eens een kijkje hier

 

Het moment dat je in beweging komt kun je ontdekken welke verhaal er afspeelt in je leven.

Door in beweging te zijn kom je achter je weerstand en is het dus het tegenovergestelde van stilstaan.

 

2. Sta stil

Je staat stil wanneer het tijd is om de boodschappen vanuit het Universum door te krijgen en dat zijn de stilte momenten die je voor jezelf creërt .Soms neem ik een heel weekend, bv vanaf vrijdag en dan laat ik alle boodschappen doorkomen. Dit schrijf ik dan op op verschillende stukjes papier (gaat het hele huis door). Op zondag zet ik alle papiertje bij elkaar op een blanco papiertje en dan weet ik waar ik heen moet. Ik maak dan een overzicht van de boodschappen die door zijn gekomen (deze komen door als puzzelstukjes) en dan zijn mijn stappen ook helder. Met deze nieuwe boodschap schrijf ik gelijk mijn weekplanner uit zodat ik voor mezelf duidelijk heb welke stappen in moet nemen. Soms moet ik nog iets afmaken, maar het is ook goed mogelijk dat ik gelijk kan bewegen. Daarom is stilstaan ook belanrijk voordat je gaat bewegen. Je staat in feite niet stil als je boodschappen door krijgt, maar je neemt een moment voor jezelf. Ondertussen werk je door, maar met meer rust momenten.

 

Stilstaan is de boodschappen doorkrijgen, voorbereiding is beweging in stilte momenten. 

 

3. Door je weerstand heen.

Je kunt veel weerstand voelen voordat je gaat bewegen omdat er zoveel angst achter ligt. Je kunt bang zijn dat zodra je aan je doelen gaat werken dat je niet gaat krijgen wat je wilt. Dus loop je vast in weerstand omdat je bang bent om iets niet te krijgen, maar de kans dat je iets krijgt wat je heel graag wilt is ook heel groter. Misschien zelfs groter dan wat je had verwacht. Dit is wanneer we de tijd nemen voor onszelf om onszelf weer naar neutraal te brengen, maar we gaan niet stil staan. Als je stil staat in weerstand word de negatieve emotie groter en dwaal je juist langer. Ook al stap je klein blijf stappen! Als je niet beweegt vertel je jezelf dat je het niet verdient, maar dan vraag ik me af: waarom? Wat houd je tegen? Laat je inspireren door iemand waar je naar op kijkt en laat degene jou inspireren met haar hulpstukken. Ik weet hoe belangrijk het voor mij was om mezelf aan iemand vast te houden door elke dag naar haar podcaste luisteren of haar boeken te lezen. 

 

Weerstand is niets meer als je lichaam die iets spannend vind. 

Girl, stop apoligizing

Rachel Hollis is momenteel mijn girl crush. Ik vind haar géwéldig omdat ze me zo motiveert om achter mijn dromen aan te gaan. Dit boek is ook een van die momenten die ze weet te pakkenom me volledig te inspireren. 

 

In het boek legt ze uit hoe belangrijk het is om achter je dromen aan te gaan. Het leest heerlijk weg en ze legt ook uit hoe je je doelen kunt opsplitsen zodat ze haalbaar worden. 


Dit boek kan ik je echt aanraden als je wat motivatie kunt gebruiken! Mocht je het willen lezen als je via onderstaande button besteld dan krijg ik er een kleine vergoeding voor. Daar doe ik leuke dingen mee met de kids :)

Bekijk op bol.com

Reactie schrijven

Commentaren: 0