· 

Uitstel gedrag

Hoeveel taken heb je op je to do lijst staan en hoeveel taken ben je tegelijkertijd aan het uitvoeren? Ik merk bij mezelf dat ik de laatste tijd veel taken aan het doen ben die vooral niet op mijn to do lijst staan en het is belangrijk dat we dit uitstel gedrag bespreekbaar maken want er is meer aan de hand. Er is meer aan de hand dan dat je jezelf toegeeft en het is belangrijk dat we het herkennen in onszelf, zodat we het kunnen loslaten en hopelijk weer verder kunnen met een geïnspireerd leven leiden. Elke dag ben ik bewust bezig met mijn ochtendpraktijk, maar vandaag kon ik het niet uitzitten, omdat ik onrustig ben.

 

Het gevoel dat je alles tegelijkertijd wil doen, maar dat je niet stil genoeg kunt zitten om het ook daadwerkelijk af te krijgen. Volgens mij heeft het met de Nieuwe Maan te maken die ons veel verteld over onze eigen gedrag, maar het is ook een stukje durven. Als je het gevoel hebt dat je veel meer kunt en je nu de mogelijkheid krijgt om deze stappen ook werkelijkheid te maken, is de kans aanwezig dat je in weerstand staat. Het is mogelijk dat je innerlijke saboteur je aan het vertellen is dat bepaalde dingen niet belangrijk zijn zoals bv je dieet of werken aan je doelen. Ik merk het aan mezelf als ik mezelf voel dwalen in negatieve emoties. Ik heb dan constant discussies met mezelf, in mijn hoofd, waardoor ik aan het einde van de dag flinke hoofdpijn heb en in een "zware emotie" vast zit, maar wat kunnen we hier nu bewust aan doen om ervoor te zorgen dat we er niet in blijven hangen?

 

De weg uit je negatieve mindset.

Ik wil je op weg helpen door het onderwerp bespreekbaar te maken want niet iedereen zal je aangeven dat dit het is waar je in vastzit. Ik neem dan ook gelijk mee waarom je op dit punt staat waar ik mezelf ook in bevond vanochtend. Ik herkende het in mezelf nadat ik mijn meditatie niet kon afmaken, omdat ik te onrustig was. Dit is voor mij een groot teken dat ik teveel wil en te weinig af krijg. Gisteren was ik druk bezig met het typen van mijn challenge, maar tegelijkertijd voelde ik me zo onrustig over andere dingen die op dit moment gaande zijn in mijn privé, maar ook zakelijk leven. Mijn leven gaat goed en dat is eng. Want als alles goed gaat, is het maar een teken van tijd dat er iets voor de deur komt te staan waar ik niet mee in confrontatie wil staan en op dat moment betrapte ik mezelf op innerlijke sabotage. Ik durfde niet te dromen dat het zo mooi kon zijn als dat het kan zijn en op dit moment is.

 

Hoe vaak gaat je leven geweldig, voel je je goed, doe je de dingen die je moet doen en ineens verval je in oude patronen? Je doet weer mee met drama, want je voelt je nu sterker om op tijd uit te stappen, of je gaat onbewust op zoek naar drama. Ik moest mezelf gisteren echt weerhouden om naar negatieve punten te zoeken in mijn leven, maar het is dat ik weet dat ik een ander persoon wil zijn dat ik haar niet omhoog liet komen. Het is belangrijk dat we beseffen dat we niet kunnen veranderen als we altijd dezelfde keuzes maken. We moeten durven uit de doos te komen waar we al deze jaren onszelf in hebben gestopt en het gewoon gaan doen wat ons gelukkig maakt. Wees jezelf, durf jezelf uit te spreken en nee, het zal niet gelijk goed gaan, maar twijfel niet aan jezelf, dat is niet je tijd waard.


Waar ontdekte ik mijn twijfel?

Ik merkte op dat wanneer het internet niet snel genoeg was dat ik gelijk op gaf met het excuus "dat zal wel een teken van het Universum zijn", maar dat is niet waar. Het Universum zegt juist tegen ons om door te zetten, zelfs als het moeilijk is, en natuurlijk zijn er momenten dat je op pauze moet staan, maar die zijn er niet vaak. Hoeveel keer denk je dat je pauze moet nemen, terwijl je weet (en voelt) dat je juist moet bewegen! We voelen dan zoveel weerstand in ons lichaam dat we blijven stilstaan, omdat we aan onszelf gaan twijfelen, maar juist als je de stappen gaat nemen die je moet nemen komt er rust in je leven en voelt het alsof je in beweging bent. Maar de stappen naar de stappen, die zijn vermoeiend. Dan gaan we onszelf gek maken met het idee dat we iets moeten doen en hoe ver dit ons kan brengen, maar het enige wat we aan het doen zijn is onszelf tegenhouden om de stappen te nemen waar we zelf om hebben gevraagd.

 

We willen vooruit en we willen een ander leven voor onszelf creëren en dat heeft een bepaald stappenplan nodig. Ik merk aan mezelf dat als ik achter de laptop ga zitten en er 10 tabbladen open staan, terwijl mijn focus juist hoort te liggen op werken, maar ik ondertussen ook met een email bezig ben dat het niet werkt. En als ik dan weer terug ben, waar ik wil zijn, zit ik ineens op socialmedia (zucht).Het voelt dan onrustig in je hart en je hebt het gevoel dat je overal bent behalve waar je hoort te zijn. Wat je voor jezelf kunt doen op deze momenten is ervoor zorgen dat je de taken af krijgt waarvan je weet dat ze jouw gaan helpen naar je doelen. Zorg dat je elke dag weer "dingen" van je lijstje af kunt strepen want anders is het alleen maar bewegen zonder doel en dat is zo vermoeiend.

 

Maar, hoe blijven we dan in beweging en tegelijkertijd hoe herkennen we dat we onszelf klein houden?

1. Schrijf je planning.

Wees lief voor jezelf en schrijf alsjeblieft een planning voor jezelf uit! Het begint met een week planning waarin je elke zondag gaat zitten en de planning van de week doorneemt. Je kijkt naar je afspraken en verplichtingen die je hebt deze week.Het zorgt ervoor dat je ook weet op welke dagen je wel of niet kunt werken. Ook zorgt het ervoor dat je een overzicht hebt. Vaak voelen we ons schuldig dat we niet hebben gewerkt aan onze dromen, maar als je de hele dag hebt gewerkt en in de avond ook nog met je studie bezig bent is het logisch dat je daarna niet bezig wil zijn met stappen richting een droom.

 

Je kunt daarentegen wel beter naar je planning kijkenen zien waar je meer ruimte kunt creëren voor jezelf. Het overzicht zorgt er niet alleen voor dat je meer stappen kunt maken, maar dat het ook een bewustere stappen plan wordt naar je doel.

 

Een planning is de eerste stap naar een duidelijk pad om je doelen te behalen. 

 

2. Herken de weerstand in je lichaam.

Herken in jezelf wanneer je aan het uitstellen bent en dat is niet moeilijk. Je kunt het herkennen aan jezelf als je veel aan het bewegen bent, maar weinig aan het doen bent. Ik herken het aan mezelf als ik altijd een reden kan bedenken om iets niet te doen. Ik denk dat ik dan druk bezig ben met werken, maar er komt helemaal niets uit me. Ik denk dan dat "alles vanzelf" gaat en overtuig mezelf er dan van dat de Wet van Aantrekking zo werkt :), maar dat is natuurlijk niet zo! Je moet in beweging blijven zonder controle, maar vooral met beweging. Je kunt niet aan het Universum laten zien wat je wil als je alleen maar blijft visualiseren. Je moet het ook echt laten zien en ermee bezig zijn. Je zult vaak opmerken dat als je juist de stappen gaat nemen richting je doelen dat alles begint te lopen.

 

Het belangrijkste is dan dat je blijft doorgaan. Vaak blijven we dan stil staan, omdat het allemaal te echt word en ineens klapt alles weer in. Dat is ook een vorm van zelf-sabotage, omdat we niet weten wat er gebeurt om ons heen. Het is een stukje wat ik boven in de tekst heb besproken over hoe je in jezelf herkent dat je op zoek gaat naar iets negatiefs juist, omdat het goed gaat.

 

Je lichaam is de tolk van je emoties. 

 

3. Het moment is NU.

Er is geen beter moment dan NU om aan je dromen te gaan beginnen. Er is geen beter moment als nu om de stappen te gaan nemen die je gelukkig maken en het overzicht voor jezelf te creëren. Je laat je te snel en te makkelijk overhalen dat waar je bent goed is, maar niets is minder waar. Anders had je het verlangen niet om een ander leven voor jezelf op te bouwen. Merk je in jezelf dat je gelukkig bent waar je bent (dat is natuurlijk ook geweldig) dan zou je ook niet het gevoel van weerstand voelen.Dan zou je juist bezig zijn zoals je al deze tijd al bezig bent geweest, maar voel je nu in jezelf dat je jezelf tegenhoudt om mooiere momenten in je leven te creëren.  Het is tijd om te accepteren dat je jezelf klein houdt als je merkt dat je niet gelukkig-er word.

 

Je kunt zoveel meer bereiken als je elk moment van de dag zou pakken en de actie zou nemen die je helpt om een ander leven op te bouwen. Het moment dat je tegen jezelf zegt dat het genoeg is en je niet meer wilt, is er een ander die nog iets meer energie heeft en wel doorgaat. Iets wat me altijd bij blijft, is dat 1% succesvol word op een manier waarop ze het gevoel hebben dat ze vrij zijn. Dat is zo een klein percentage dat ik er zelf van schrok toen ik het zag. Het is, omdat het zo moeilijk is om elke keer weer door je eigen weerstand heen te stappen. Maar als je elk moment voor komt opdagen voor jezelf dan ineens voelt dit nummer niet zo zwaar meer, maar als realiteit en je voelt dan dat je er deel uitmaakt van deze groep want niemand heeft gezegd wat het aantal is in die 1%, toch?

Reactie schrijven

Commentaren: 0