· 

Het willen en kunnen

Er zijn momenten in je leven waarin je twijfelt aan jezelf en voelt dat angst het overneemt. Momenten waarin je niet zeker weet welke weg je moet kiezen en of er wel een juiste weg is voor jou. Elk moment dat je iets nieuws doet in je leven zul je twijfelen of je wel de juiste beslissing hebt genomen en de momenten waarin je wil opgeven zullen extra hard aan je trekken wanneer je op onbekend terrein bent. Het gaat niet om hoeveel ervaring je hebt als je aan een nieuwe fase begint in je leven, maar het gaat er om hoe je reageert als alles anders verloopt dan je had verwacht. In het leven hebben we vaak de drang om controle uit te voeren over ons eigen leven. We hopen dat wanneer we zelf bepalen hoe iets gebeurd in ons leven dat we dan de uitkomsten krijgen waar we naar hunkeren, maar daar ligt het geheim niet. Het geheim ligt hem in de keuzes die je maakt wanneer het eventjes niet meezit en op de momenten dat het je teveel word dat je niet opgeeft. Op dit soort momenten gaan we juist op zoek naar verbinding met het Universum. 

 

Als je besluit een nieuwe weg in te slaan komen er gedachtes en emoties voorbij die nog bij je Oude Zelf horen. Je moet je visualiseren dat je gewend bent om op een bepaalde manier na te denken en te handelen. Zodra je besluit dat je op een nieuwe manier verder wil in het leven dan moet je mindset hier ook aan wennen, maar je bent gewend om te reageren op een bepaalde manier. Dit is hoe je comfortabel bent geweest de laatste maanden (of misschien zelfs jaren), en dus elke keer als er iets gebeurd in je leven reageer je vanuit dit oude stuk in jezelf. Je Oude Ik vertelt een verhaal waarin je hebt geleefd en of deze nu positief of negatief is, dat maakt je gedachtes niet uit en de Wet van Aantrekking ook niet. Je twijfelt ineens aan al je keuzes en vraagt je af of je ook succesvol kunt zijn in het leven omdat je het gevoel hebt dat alles je teveel word. Als je je laat overspoelen door je Oude Ik en de gedachtes die hierbij komen dan is het makkelijk om deze weg weer te kiezen, maar dat is juist niet wat we willen waardoor we bij een T-splitsing terecht komen. Je weet dat je een nieuwe kant op wil, maar je Oude Ik vertelt je dat dit is waar je moet blijven. Het is een strijd tussen gevoel en verstand en dat is wanneer het willen en kunnen van pas komt. 

 

Wil ik het en kan ik het?

Je begint met de vraag wil ik het en kan ik het? Is het mogelijk om te krijgen wat je wil? Simpel, kijk om je heen. Is er iemand anders die het al heeft? Is er iemand die je kent die is waar jij wil zijn? Dan is het antwoord ja. Wat je wil is mogelijk. Dan blijft er nog een reden over waarom je niet hebt wat je wil. Kan ik het? Ja, je kunt het. Wat houdt je tegen om te doen wat je wil? Heb je de energie, en het doorzettingsvermogen, om elke keer als je jezelf voelt wegzakken, in twijfel en angst, om jezelf te motiveren de stappen te nemen om je dromen waar te maken? Dat is wat je op weg zal helpen als je in strijd raakt met je Oude Ik. Ook de visie van waar je heen wilt zal je daarbij helpen. Je kunt niet altijd zien wat de uitkomst is van wat je aan het creëren bent, maar je kunt wel de juiste mindset bewaken. De laatste tijd luister ik veel naar motiverende gesprekken. Denk aan Tony Robbins, Rachel Hollis of Gary Vee en ze hebben zoveel gemeen alleen spreken ze allemaal op hun eigen manier. Ze spreken allemaal over passie en hoe belangrijk het is om de passie te hebben voor wat je doet.

 

Je zult geen zin hebben om vroeger op te staan als dat betekent dat je een uur minder slaap zult hebben, maar wat je wel gelukkig gaat maken is, als je de deur uit gaat in de ochtend, dat je je opgewekt en in verbinding voelt. Het betekent ook een rekening betalen die je liever niet had willen betalen zodat je op een punt komt te staan in je leven waarin je geldzaken zijn geregeld. Nieuwe fases zijn niet altijd even leuk of spannend, je zult niet altijd het gevoel krijgen dat je met iets leuks bezig bent. Als je op zoek bent naar dit gevoel dan kan dit de grootste reden zijn waarom je elke keer weer terug blijft vallen in je Oude Ik. Je bent namelijk op zoek naar een gevoel in plaats van dat je op zoek gaat naar een vervulling. Het moment dat je je geluk gaat vergroten ben je zo bewust bezig met het NU dat je niet de tijd hebt om je zorgen te maken over de wat was of de wat als

 

Afvallen is niet leuk, maar wanneer je de resultaten begint te zien dan voel je je gelijk anders. Je krijgt meer zelfvertrouwen en dit druppelt door in alle levensgebieden. Je bent niet bang meer om je grenzen aan te geven omdat je zo bewust bezig bent met je grenzen aangeven dat je nu weet wat het is dat je nodig hebt om dit gevoel te kunnen vergroten in je leven. Je maakt vaker bewustere keuzes die samengaan met het gevoel van geluk. Het begint met het overhalen van jezelf om te beginnen. Bij mijzelf is het soms het moeilijkste om te beginnen omdat ik dan de strijd aan ga met mijn mindset. Alsof ik mezelf eerst moet overtuigen dat ik me goed moet voelen voordat ik de stappen ook daadwerkelijk kan gaan nemen, maar dat is het dus niet. Je moet eerst beginnen, ook al voel je je niet lekker, je moet beginnen en dan pas komen de resultaten. Onvoorwaardelijk geven, zonder angst, is waar het geheim ligt. 

 

Waar ligt de focus?

Vaak wat we doen is dat we de focus gaan leggen op wat we niet willen zoals afvallen, joggen of gaan sporten, maar dat is de reden waarom je vast komt te zitten. Je focust je alleen op de dingen die je niet wil doen en dan komt sabotage omhoog. Je gaat meer eten of je weigert naar buiten te gaan om te wandelen en het grappige is dat het altijd regent wanneer je eindelijk je schoenen aan hebt, maar ik kan je vertellen als je dan naar buiten stapt om toch te gaan als je thuis komt voel je je super goed! We laten onszelf te snel overhalen door onze Oude Ik om iets niet te doen, maar bedenk je dan wil je afvallen en kun je afvallen? Laat je je leiden door een gedachte die niet meer bij de nieuwe ik hoort? 

 

Focus je juist op wat je wil loslaten en hoe je je wil voelen. Als je wil afvallen wees je dan bewust van alle leuke dingen die daarbij komen kijken. Ga eens door je kleding kast en ruim deze op, door de keukenkasten en kijk eens achterop om te zien wat je al deze tijd in je lichaam hebt gepropt. Op YouTube kun je super veel informatie vinden over wat je kunt doen om je extra gewicht af te vallen. Er is voor iedereen wel iets om ze op weg te helpen en tegenwoordig is er zoveel informatie te verkrijgen dat het bijna zonde is om er geen gebruik van te maken. Het verleden kan je niet vasthouden om te doen wat je niet wil doen. Jij bepaald waar je heen wil gaan en daarom kun je elke keer weer jezelf afvragen:,, wil ik dit?" Als het antwoord ja is, ga er dan voor! Laat je niet langer meer tegenhouden door je angst of iets wel of niet gaat werken. De enige manier om erachter te komen is om het gewoon te gaan doen!

 

Je zult niet altijd blij zijn met waar je bent in het leven, maar dat zijn er zoveel niet. Zelfs degene waar je tegenop kijkt in het leven zijn bezig met het geluk te vergroten in hun leven, elke dag weer. Iedereen is op zoek naar geluk en hoe ze het kunnen vergroten, maar degene die er al zo bewust mee bezig zijn vertellen zichzelf niet dat ze iets niet kunnen. Ze zijn constant op zoek naar oplossingen om ervoor te zorgen dat ze een beter resultaat krijgen dan dat ze al hebben. Stel je voor dat ze zouden stoppen! Wie zouden ze dan niet meer inspireren? Juist, jou! Eer je reis en weet dat het moment dat je beseft dat je niet bent waar je had willen zijn het belangrijk is om een evaluatie te doen van je leven. Kijk om je heen en zie of je wel of niet gelukkig bent. Zie wat je niet gelukkig maakt en in plaats van dat je gaat dolen in deze energie, doe er iets aan! Niet opschrijven dat je ongelukkig bent, maar opschrijven wat je eraan gaat doen. Je kunt opschrijven dat je dagelijks gaat sporten, maar als je de tijd er niet voor maakt. Kijk naar de verschillende manieren waarmee je verandering kunt creëren in je leven. Wanneer je er klaar voor bent om te beginnen, wat negen van de tien keer in het hoofd begint, is het belangrijk om te beginnen.

 

Test je kracht uit. 

Je weet niet hoe sterk je bent totdat je jezelf gaat uittesten. Datzelfde geldt op elk levensgebied. Daag jezelf eens uit om meer te doen, om vaker op te komen dagen, en elke keer weer een stukje verder te gaan. Hoe vaak heb je jezelf verteld dat je iets niet kunt en daarmee ook opgegeven? Zou het niet fijn zijn als je eens iets kunt afmaken? Dat je bewust naar een doel zou gaan werken en deze zou behalen? Kun je je voorstellen hoe fijn het zou voelen als je een doel zou behalen en deze dan ook zou vieren!? Met wie zou jij je successen willen vieren en hoe denk je dat je je zult voelen als je aan anderen kunt vertellen dat je je doelen hebt behaald? Maar nu is het stil, het is stil omdat je jezelf hebt overtuigd dat je iets niet kunt wat je nog nooit hebt gedaan. Stel je eens voor dat je moeder het had opgegeven toen je voor de eerste keer viel nadat je had geprobeerd te lopen. 

 

Het stukje ligt hem ook in hoe we als mensen tegenwoordig door het leven gaan. Doordat er zoveel informatie om ons heen aanwezig is, is het heel makkelijk om te zeggen dat iets niet lukt omdat we niet de juiste methode hebben gebruikt, maar lieverd, iedereen verteld hetzelfde alleen in een ander jasje verpakt! Iedereen heeft hetzelfde pad bewandeld als die jij nu probeert te bewandelen. We komen allemaal van een stukje tegenslag om vervolgens onze kracht te vinden en keihard vooruit te gaan. Dat is ook jouw stukje en je komt hier ook terecht. We beginnen gemotiveerd aan onze nieuwe reizen, maar wanneer het tijd is om ook echt aan de bak te gaan vagen we weg en gebeurt er vrij weinig. De meeste geven op halverwege, omdat ze dan beseffen dat er toch wel wat werk te verrichten is om hun doel te behalen. Er moet meer werk verricht worden dan je had gedacht en nu sta je op dat punt in je leven waar je moet kiezen. Wat wil je gaan doen en maakt dat waar je heen wil je ook echt gelukkig? Op dit punt sta je voor een grote keuze in je leven, je moet jezelf namelijk afvragen:, wil ik vooruit en kan ik het?'

 

In het leven komt alles hier op neer, het willen of kunnen. In het leven zul je geconfronteerd worden met situaties die je niet altijd leuk zult vinden. Je zult twijfelen aan jezelf en angst voelen in je lichaam. Er zullen momenten zijn waar je op wilt geven, maar elke keer als je twijfelt aan jezelf vertrouw op jezelf en de kracht die je binnen in jezelf hebt. Het moment dat je wil opgeven visualiseer hoe je leven eruit zou kunnen zien als je wel doorzet. Welke dromen zou je waarmaken niet alleen voor jezelf, maar ook voor degene waar je van houd? Hoe zou je hun gelukkiger kunnen maken, niet alleen door jezelf te zijn, maar ook met de liefde die je hun kunt geven. Te veel keren blijven we stil staan met de angst dat geluk niet voor iedereen is weggelegd, maar geluk is niet voor enkele mensen. Geluk is voor iedereen! En dat is iets waar je in moet geloven. Overtuig jezelf elke dag weer dat de middelen die je om je heen ziet daar ook zijn om je op weg te helpen en als je in staat bent om anderen te inspireren met de weg naar vrijheid waarom zou je het dan niet doen?

 

Welke wegen moet je elke keer weer bewandelen om ervoor te zorgen dat je door je eigen weerstand heen breekt?!

1. Het willen en kunnen.

Elke keer als je twijfelt vraag jezelf af: ,,wil ik het echt en kan ik het?" Er zit zoveel meer in je dan dat je denkt. Soms kan een obstakel mijlenver lijken, terwijl het maar een seconde verder weg is. Je kunt jezelf gek maken met het idee dat iets onmogelijk is, terwijl dat niet het geval is. Hoe vaak we onszelf niet tegenhouden om de stappen te nemen die ons vrijheid gaan geven, het is bijna belachelijk en hoe vaak heb je jezelf niet tegenhouden om voor je eigen vrijheid te kiezen? Kies nu bewust voor jezelf en overtuig jezelf dat je zoveel meer kunt dan dat je jezelf voor mogelijk houdt. 

 

Twijfel kan je alleen overspoelen als je het de waarheid laat zijn. 

 

2. Als je het echt wil.

Dan bewegen de bergen en valt op zijn plekje. Dit is hoe het Universum komt opdagen voor ons elke keer weer. Als we iets echt willen gaat al onze focus hier naar toe en zijn we staat om alles te doen waar we van dromen, maar het begint met die eerste stap. De eerste stap waarin je jezelf overtuigd om meer te doen dan dat je dacht dat je zou kunnen doen. Overtuig jezelf dat je meer kunt en daag jezelf elke dag weer uit om iets te doen wat je de vorige dag nog niet hebt gedaan. Het hoeft niet heel moeilijk te zijn, je kunt jezelf elke dag weer uitdagen om voor jezelf op te komen dagen. Om te gaan zitten en iets te schrijven waarvan je niet had gedacht dat je kon of te gaan sporten ook al dacht je dat je geen energie had. Elke keer als ik voor mezelf kom opdagen gebeuren er fantastische dingen in mijn leven. Het Universum komt altijd opdagen voor degene die er klaar voor is.

 

De focus leggen op waar je echt heen wilt geeft je dromen een kans.

 

3. Kun je doen wat je wil?

Elk doel waar je aan denkt om te behalen is binnen in jou met een reden. Het heeft een reden dat je het hebt verzonnen en het komt allemaal vanuit je verlangen. Je hebt een verlangen binnen in jezelf waarin je een ander leven voor jezelf wil creëren en het Universum toont je de weg ernaar toe. Het Universum wil deze boodschappen aan je doorgeven door middel van communicatie, maar soms zit je vast en denk je alleen maar aan wat je niet wilt. Je zit vast in angst en dan kan het Universum niet communiceren, maar wat als je het allemaal zou loslaten? Wat als je zou gaan doen wat je gelukkig maakt? We kunnen alle doelen die we werkelijkheid willen zien worden waarmaken. We kunnen de stappen nemen waar we naar verlangen, maar we vertellen onszelf dat het niet mogelijk is. Het is de strijd van mindset en trauma. Als je de slechte momenten in je leven op herhaling hebt staan hoe kun je openstaan voor nieuwe stukken in je leven? Je focust ligt dan niet op nieuw, maar ligt op oude. Hoe kun je voor jezelf het verschil maken in je leven als je niet in staat bent om te zien dat je ook het oude moet loslaten? We willen soms te lang in onze trauma dolen, omdat we hopen dat hier een antwoord in ligt, maar die ligt er niet omdat deze er niet is.

 

In verbinding met het Universum is er alleen nog maar liefde.

 

Het antwoord waar je naar op zoek bent is binnen in jezelf aanwezig en dat is waar je consequent moet zijn en moet durven voor jezelf op te komen. Durf jezelf te zijn zonder dat je jezelf laat tegenhouden. Laat jezelf niet meer overhalen dat het niet kan, maar weet dat als je iets echt wilt dat alles mogelijk is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0